Αναρτήθηκε από: Διαχειριστής | 2 Οκτωβρίου, 2021

Αμφιτρίτη Αλημπατέ στη ΙΔ Γενική Συνέλευση ΔΙΑΖΩΜΑ


Σωματείο ΔΙΑΖΩΜΑ ΙΔ Γενική Συνέλευση

Το Σάββατο 2 Οκτωβρίου είχα την τιμή και τη χαρά να συμμετεχω στην ΙΔ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ του Σωματείου ΔΙΑΖΩΜΑ.
Εκτός από τα θέματα οικονομικού Απολογισμού και Προϋπολογισμού, σημαντικά ήταν τα θέματα που αναλύθηκαν για τις κατακτήσεις του Σωματείου τα έτη 2020 και 2021 και την πορεία των έργων που στηρίζει το ΔΙΑΖΩΜΑ, αλλά και για τα νέα έργα και τις ιστορικές, εθνικές ευθύνες, που έχει αναλάβει το ΔΙΑΖΩΜΑ.

Έγινε ανάλυση στα μέλη για τα έργα σε εξελιξη:

 • Τα Αρχαία Θέατρα
 • Τα ολιστικά Προγράμματα ( σε 5 Περιφερ)
  *πολιτιστικές Διαδρομές και πάρκα
  *Προγράμματα Βιώσιμη πόλη
  *Λεωφόροι Πολιτισμού
  *Ιδιαίτερη έμφαση και ανάλυση εδόθη στην
  ΑΝΑΣΥΓΚΡΌΤΗΣΗ ΤΗΣ Β. ΕΥΒΟΙΑΣ.
  Επίσης, για τις
 • Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις(ΟΧΕ)
 • Συνέργειες
 • Διαβουλεύσεις με τις τοπικές κοινωνίες
  Επίσης για
 • τη δωρεάν προσφορά των Μελετών, χορηγίών από τα 42 Εταιρικά Μελη του Σωματείου, στα…. πλαίσια της κοινωνικής τους ευθύνης προς τις τοπικές κοινωνιες
 • τον πολιτισμό ως πνευματικό κεφάλαιο
 • τις υποδομές
 • τις κοινωνικές δομές
 • το φυσικό περιβάλλον
 • Την πράσινη οικονομία
 • την ψηφιακή σύγκληση και καινοτομία

Η ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΗΣ Β.ΕΥΒΟΙΑΣ, έργο εμβληματικό, γιγαντιαίο και εθνικό, εντάχθηκε ως 8ος πόλος στην ήδη σχεδιασμένη και σε εξελιξη μεγάλων έργων ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ «ΟΙΔΙΠΟΥΣ»,με τον Περιφερειαρχη, Φάνη Σπανό να θέτει τους στόχους, να πρωταγωνιστεί στην Ανασυγκρότηση, να διαθέτει πόρους και το έμψυχο δυναμικό της δημόσιας διοικησης για το μεγάλο έργο.

Ο Πρόεδρος, κ. Σταύρος Μπενος, μας παρουσίασε τις 3 φάσεις του Προγράμματος Ανασυγκρότησης, την άμεση, τη μεταβατική και την οριστική, με επίκεντρο τον άνθρωπο και τη φύση, τα έργα προστασίας και τις 10 δημόσιες πολιτικές δράσεις στις υποδομές, στον πολιτισμό και τα μνημεία, στον τουρισμό, την Επιχειρηματικότητα, το δάσος,τον άνθρωπο και τις κοινωνικές δομές, τα κοινωνικά δίκτυα,την αγροδιατροφή,

Ιδιαίτερη μνεία έγινε για τις Μελέτες για τα οδικά δίκτυα, για να πάψει η απομόνωση της Β. Ευβοιας, αναγκαιότητα και για όλη την Εύβοια.
Ενημερωθήκαμε για το master plan της Ανασυγκρότησης, για τα Προγράμματα Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδιασμού για τους πληττόμενους Δήμους της Β.Ευβοιας.
Επίσης, για το αυστηρό χρονοδιάγραμμα των έργων για τις δημόσιες διαβουλεύσεις που θα ακολουθήσουν ώστε να ενσωματωθούν οι ιδέες και οι προτάσεις της Τοπικής κοινωνίας στις Μελέτες και τα έργα.


Ετεθησαν αναλυτικά οι πηγές χρηματοδότησης ΕΣΠΑ, ΠΕΠ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΤΟΜΕΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΩΝ, ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ, ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ, ΚΑΙ άλλα ευρωπαϊκά Προγράμματα.

Η ΙΔ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ του ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ ήταν ιστορική, σημαντική τόσο για την έως σήμερα προσφορά του Σωματείου, όσο και για τα μεγάλα έργα που ανέλαβε το Σωματείο για την πατρίδα μας.

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: