Αναρτήθηκε από: Διαχειριστής | 17 Ιανουαρίου, 2018

«Μάσκες» από τη Δημοτική βιβλιοθήκη Αμαρύνθου


Στη Βιβλιοθήκη κάθε μήνα έχουμε…θέμα!

Το 2018 η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος ξεκινάει, πιλοτικά, ένα καινούργιο πρόγραμμα για τις βιβλιοθήκες του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών (ΔΕΒ) με υποστηρικτικό υλικό σε κάθε βιβλιοθήκη του ΔΕΒ που δηλώνει συμμετοχή στο πρόγραμμα, έτσι ώστε να μπορεί να οργανώνει τέσσερα εργαστήρια κάθε μήνα για παιδιά γύρω από ένα κοινό θέμα.

Με την οργάνωση της μηνιαίας λειτουργίας της βιβλιοθήκης γύρω από ένα θέμα αναβαθμίζεται ο ρόλος της βιβλιοθήκης καθώς παρέχεται στα παιδιά η δυνατότητα να εμβαθύνουν γύρω από ένα θέμα, να επεκτείνουν τα γνωστικά τους ενδιαφέροντα, να αναπτύξουν τη δημιουργικότητα τους,να καλλιεργήσουν γόνιμα τον προβληματισμό τους γύρω από σημαντικά θέματα που τα απασχολούν μέσα σε ένα εξωσχολικό πλαίσιο που στηρίζει την εγκυρότητα του στον πλούτο των πηγών που τους προσφέρει.

Η Δημοτική βιβλιοθήκη Αμαρύνθου του Δήμου Ερέτριας, ως μέλος του ΔΕΒ θα συμμετέχει στο συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Τα θέματα που επιλέγονται απευθύνονται σε παιδιά του Δημοτικού και κυρίως στις ηλικίες 8-12 χρονών.

Κάθε μηνιαίο θέμα περιλαμβάνει 4 εβδομαδιαίες συναντήσεις, διάρκειας 1 ½ ωρών η κάθε μία.

Το θέμα του Φεβρουαρίου είναι οι «Μάσκες», το σύμβολο του καρναβαλιού, που όμως το εξερευνούμε ιστορικά και καλλιτεχνικά.

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής παρακαλώ επικοινωνήστε με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αμαρύνθου του Δήμου Ερέτριας είτε τηλεφωνικά στο τηλέφωνο 22290 37172 είτε με mail στο liberetrias@gmail.com.


Σχολιάστε

Kατηγορίες