Αναρτήθηκε από: Διαχειριστής | 2 Σεπτεμβρίου, 2016

Συμμετέχετε και εσείς στο Φωτογραφικό Διαγωνισμό «Wiki Loves Monuments 2016 in Greece» φωτογραφίζοντας το Αρχαίο Θέατρο Ερέτριας


LUSITANA WLM 2011 d.svg

Η Ελλάδα για πρώτη φορά στον παγκόσμιο διαγωνισμό Wiki Loves Monuments!

Οι Έλληνες Βικιπαιδιστές ανακοινώνουν τη συμμετοχή τους για πρώτη φορά στον μεγαλύτερο φωτογραφικό διαγωνισμό του κόσμου. Οι συμμετέχοντες καλούνται να τραβήξουν εικόνες μνημείων πολιτιστικής κληρονομιάς και να ανεβάσουν τις καλύτερες από αυτές στο Wikimedia Commons τον Σεπτέμβριο.

Το Wiki Loves Monument Greece είναι ένας φωτογραφικός διαγωνισμός για την πολιτιστική κληρονομιά και οι φωτογραφίες του θα πρέπει να είναι υπό ελεύθερη άδεια χρήσης. Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Wikimedia Community User Group Greece, ομάδα χρηστών των εγχειρημάτων Wikimedia που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα και είναι αναγνωρισμένη από το Ίδρυμα Wikimedia.

Το Wiki Loves Monuments είναι ετήσιος διεθνής διαγωνισμός φωτογραφίας και εκδήλωση πληθοπορισμού στην οποία οι συμμετέχοντες φωτογραφίζουν ιστορικά μνημεία και ανεβάζουν τις φωτογραφίες στο Wikimedia Commons. Στη συνέχεια, αυτές οι εικόνες είναι διαθέσιμες για ελεύθερη χρήση στη Wikipedia και όχι μόνο. Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται καθ’ όλη τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου κάθε έτους.

Οι φωτογραφίες μπορεί να έχουν δημιουργηθεί οποιαδήποτε στιγμή. Τα βασικά κριτήρια για να είναι επιλέξιμες για τον διαγωνισμό είναι να έχουν επιφορτωθεί στον ιστότοπο Wikimedia Commons τον Σεπτέμβριο του 2016, να περιλαμβάνονται στον κατάλογο επιλέξιμων τόπων και, φυσικά, να τις έχετε τραβήξει εσείς!

Συνδυάστε το τερπνόν μετά του ωφελίμου

Δεν υπάρχει ελάχιστη ηλικία συμμετοχής, ούτε κάποιο τέλος συμμετοχής στον διαγωνισμό. Εκτός από διαγωνισμός, το WLM είναι πρώτα απ’ όλα μια ευχάριστη δραστηριότητα, ιδανική για φωτογράφους και ταξιδιώτες. Μας δίνει τη δυνατότητα να εμπλουτίσουμε τις πληροφορίες σχετικά με την πολιτιστική μας κληρονομιά, ενώ παράλληλα βελτιώνει τις φωτογραφικές μας δεξιότητες!

Επικοινωνία: Γράψτε μας στο email team@wikimedia.gr
Σχετικά λήμματα: Wiki Loves Monuments στη Wikipedia

 

 

GR-H04-0001 Αρχαίο θέατρο Ερέτριας 38.399275°N 23.790615°EOpenStreetMapStreetView Ανέβασμα
Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: