Αναρτήθηκε από: kolspyros | 23 Απριλίου, 2010

Η Απάντηση της Δημάρχου και του Αντιδημάρχου


Απάντηση της Δημάρχου Ερέτριας σε όσα ακούγονται, γράφονται, καταγγέλωνται τις τελευταίες ημέρες μέσω του eretrianews.gr και έπειτα μέσω των τοπικών φορέων και εφημερίδων. Τα σκουπίδια στο νησί, η καύση τους και άλλα φλέγοντα θέματα και οι απαντήσεις που πήραμε από την δήμαρχο Κα Αμφιτρίτη Αλημπατε και τον αντιδήμαρχο Κο Τσωκο.

Για τα σκουπίδια στο νησί η κα δήμαρχος επέμεινε πως δεν υπάρχουν σκουπίδια παρά μόνο ξερά χορτα,κλαδια και κορμοί από φοίνικες μολυσμένοι με το γνωστό σε όλους βλαβερό σκαθάρι οι οποίοι επιβάλετε να καούν άμεσα προκειμένου να αποφευχθεί περαιτέρω μόλυνση. Μάλιστα για το λόγο αυτό μας επέδειξε ειδική έγκριση που έχει για να προβεί στην καύση των υλικών αυτών.

Ο κος αντιδήμαρχος συμπλήρωσε πως ο δήμος μας βρίσκεται σε δύσκολη θέση σε σχέση με την διαχείριση των υλικών διότι είναι χαλασμένα τρία απορριμματοφόρα του δήμου και αδυνατεί να τα επισκευάσει ο δήμος ελείψη οικονομικών πόρων αλλά και ανθρωπίνου δυναμικού, μιας και τα άτομα που είναι επιφορτισμένα με αυτές τις εργασίες είναι μόλις τρία. Μάλιστα τελευταία γίνεται χρήση και του ειδικού απορριμματοφόρου της ανακύκλωσης αφού δεν υπάρχουν άλλα μέσα.

Ακόμη ευθύνες έριξε ο κος αντιδήμαρχος και στους ιδιώτες οι οποίοι έπρεπε να προβλέψουν μόνοι τους στην καύση των ξερόχορτων και κλαδιών που προκύπτουν όταν καθαρίζουν τους κήπους και τις αυλές τους. Σε ότι αφορά την καύση σκουπιδιών στην περιοχή του νεκροταφείου ο Κος Τσώκος μας είπε πως ενίοτε βάζουν φωτιά διάφοροι τσιγγάνοι που συλλέγουν αντικείμενα η καλώδια από χαλκό και με τον τρόπο αυτό διευκολύνεται η διαφοροποίηση των υλικών αυτών από τα υπόλοιπα απορρίμματα, παραδέχτηκε πως ο χώρος πρέπει να φυλάσσεται και για το λόγο αυτό ο Δήμος θα προβεί σε περίφραξη συρματοπλέγματος.

Advertisement

Σχόλια

  1. Η τιμή, τιμή δεν έχει.., μα λίγη ντροπή κανείς δεν έχει;
    Έχουν βυθιστεί όλοι στο ψέμα και στα μεγάλα λόγια.
    Παλαιότερα οι Έλληνες, παρόλα τα ελαττώματα, είχαμε ένα τεράστιο προτέρημα: έστω και την ύστατη στιγμή, ενωνόμασταν απέναντι στον κίνδυνο. Στις μέρες μας έχουμε φτάσει στο χείλος του γκρεμού, κι όλοι συνεχίζουν να λένε στον κόσμο τις ίδιες βλακείες (για να μην χρησιμοποιήσω άλλη λιγότερο «κόσμια» λέξη…).
    Ήμαρτον, φτάνει πια.
    Στον αγύριστο όλοι οι κλέφτες, μιζαδώροι, ψέφτες, απατεώνες, νταβατζήδες, λαθρέμποροι, κλπ, που θέλουν να βγουν κι από πάνω, σαν να μην ξέρουν τίποτα όλοι αυτοί οι «αθώοι».


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: