Αναρτήθηκε από: Διαχειριστής | 16 Δεκεμβρίου, 2020

«Η αιφνίδια εμφάνιση κρουσμάτων στην Κοινότητα Αμαρύνθου είναι αποτέλεσμα της χαλάρωσης και της επιπολαιότητας


Με αφορμή την εμφάνιση κρουσμάτων κορωνοϊού στην Κοινότητα Αμαρύνθου, συνεδρίασε σήμερα Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου και ώρα 10:00 π.μ η Επιτροπή Διαχείρισης Κρίσης του Δήμου, στην οποία συμμετείχε και ο Τοπικός Πρόεδρος Αμαρύνθου, κ. Ζαχαριάς Κωνσταντίνος, αφού εξέτασε την κατάσταση κατέληξε στα εξής:

Η αιφνίδια εμφάνιση κρουσμάτων στην Κοινότητα Αμαρύνθου είναι αποτέλεσμα της χαλάρωσης και της επιπολαιότητας με την οποία μερικοί συμπολίτες μας αντιμετωπίζουν ένα τόσο σοβαρό ζήτημα που έχει άμεση σχέση με τη δημόσια υγεία.

Αυτή την στιγμή δεν χρειάζονται νέα μέτρα, αλλά αυτό που απαιτείται, είναι η πλήρης συμμόρφωση με τα υφιστάμενα (μάσκες, απόσταση, αντισηπτικά), η απόλυτη τήρηση των περιοριστικών μέτρων από όσους νοσούν και η πιστή εφαρμογή των οδηγιών του ΕΟΔΥ για μετάβαση σε ιατρό ή νοσηλευτικό ίδρυμα.

Υποχρέωση των αρμόδιων οργάνων είναι να κάνουν συχνούς ελέγχους για την τήρηση των μέτρων, να ανακαλούν αμέσως στην τάξη τους παραβάτες και να επιβάλουν τις προβλεπόμενες κυρώσεις σε όσους δεν συμμορφώνονται.

Επισημάνεται ότι, επειδή η παραπληροφόρηση για το επίμαχο ζήτημα βρίσκει πρόσφορο έδαφος, παρακαλούμε τους συμπολίτες μας να ενημερώνονται για το θέμα αυτό μόνο από την επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου και από τις ανακοινώσεις των αρμοδίων φορέων.

Κλείνοντας, τονίζουμε για μια ακόμη φορά ότι η σωστή ενημέρωση, η τήρηση των μέτρων και διατήρηση της ψυχραιμίας θα περιορίσουν στο ελάχιστο την πιθανότητα εξάπλωσης του ιού στην περιοχή μας.

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: