Αναρτήθηκε από: Διαχειριστής | 11 Δεκεμβρίου, 2020

Επιστολή διαμαρτυρίας της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Ευβοίας για την μετεγκατάσταση μεταναστών στο Δήμο Ερέτριας


Η Ένωση Ξενοδόχων Ευβοίας (Ε.Ξ.Ε.), θεωρεί υποχρέωση της να σας ενημερώσει για τα γεγονότα που έχουν συμβεί πρόσφατα στο Δήμο Ερέτριας (τα οποία ίσως ήδη να σας είναι γνωστά). Συγκεκριμένα, χωρίς καμία πρότερη ενημέρωση του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου προς την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος και τον Δήμο μας, έγινε η 4η κατά σειρά μετεγκατάσταση Μεταναστών σε παραλιακό ξενοδοχείο της πόλης μας.

Έτσι την Κυριακή 1/11/2020 τοποθετήθηκαν στο ξενοδοχείο Grand Blue, μόλις 700μ από την πόλη της Ερέτριας, 202 μετανάστες από Σομαλία, Αφγανιστάν, Ιράκ και Παλαιστίνη από τους οποίους το 70-80% είναι άντρες ηλικίας 18-30 ετών, και το υπόλοιπο ποσοστό γυναίκες και
μικρός αριθμός παιδιών.

Είναι απαραίτητο να τονιστεί ότι ο Δήμος Ερέτριας μαζί με την νέα μετεγκατάσταση, φιλοξενεί πλέον σε 4 ξενοδοχειακές μονάδες (Hotel Stefania – El Greco Hotel – Grand Blue Hotel – Κατερίνα Bungalows) συνολικό αριθμό μεταναστών περίπου 900 ατόμων στα οποία θα πρέπει να προσθέσουμε και τον αριθμό των 3000 ατόμων ενός από τα μεγαλύτερα Κέντρα Διαμονής μεταναστών και προσφύγων στην Ριτσώνα, η οποία διοικητικά ανήκει στο Ν. Ευβοίας.

Με δεδομένο ότι το Ελληνικό Κράτος ορίζει ότι το ποσοστό κατανομής των Μεταναστών δεν θα πρέπει να ξεπερνά το 1% των μονίμων κατοίκων, έχουμε σαν αποτέλεσμα σήμερα:

 ο Ν. Ευβοίας να φιλοξενεί 1,8% Μετανάστες σε σχέση με το συνολικό πληθυσμό του και αντίστοιχα

 το ποσοστό του Δήμου Ερέτριας να ανεβαίνει στα πολύ υψηλά επίπεδα του 6,9% του συνολικού πληθυσμού του. Είναι γνωστό ότι ο Δήμος Ερέτριας χαρακτηρίζεται κατά κύριο λόγο ως Αρχαιολογικός και Τουριστικός.

Χωρίς να είναι από τους μεγαλύτερους Δήμους του Νομού Ευβοίας και βρισκόμενος στο κέντρο του, συγκεντρώνει το συντριπτικό ποσοστό του Τουριστικού προϊόντος του Νησιού μας.

Περιλαμβάνοντας Τουριστικά Καταλύματα όλων των κατηγοριών ( Ξενοδοχεία 1-5) αστέρων, Ενοικιαζόμενα Δωμάτια και Camping, συγκεντρώνει Εισερχόμενο Τουρισμό 8-9 μήνες το χρόνο κυρίως από Γαλλία, Γερμανία, Βέλγιο, Ολλανδία, Σκανδιναβικά κράτη, Βαλκάνια, Ισραήλ κ.α. ενώ λόγω της πολύ μικρής απόστασης του από την Αθήνα (περίπου 1 ώρα) και της συνεχής διασύνδεσης του με Ferry Boat συγκεντρώνει Εγχώριο Τουρισμό όλο το χρόνο.

Η προαναφερόμενη γεωγραφική θέση της Ερέτριας, την έχει καταστίσει ως ένα από τα σημαντικότερα σημεία δημιουργίας παραθεριστικών κατοικιών από χιλιάδες κόσμου κατά κύριο λόγο Αθηναίους. Έτσι το καλοκαίρι ο πληθυσμός του Δήμου Ερέτριας αγγίζει συνολικά τα 40.000 άτομα. Οι επισκέπτες της Ερέτριας, ως μια από τις σημαντικότερες πόλεις της αρχαιότητας, έχουν την δυνατότητα να επισκεφθούν :

 Το Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης, το μοναδικής ομορφιάς Αρχαίο Θέατρο (πραγματοποιούνται εργασίες πλήρους αναστύλωσης), το πρόσφατα ανακαλυφθέν Γυμνάσιο της Αρχαίας πόλης, το Σπίτι με τα πανέμορφα Ψηφιδωτά, την Ακρόπολη της Ερέτριας, το Μακεδονικό Τάφο, το Ναό του Δαφνηφόρου Απόλλωνα, την Αρχαία Αγορά και τις ανασκαφές στο ιερό της Αμαρυσίας Αρτέμιδος στην Αμάρυνθο.

 Το Μοναστήρι του Αγίου Νικολάου στην Αμάρυνθο (από τα σημαντικότερα του Νομού)

 Με απόσταση έως περίπου 1,5 ώρα, τους πιο σημαντικούς προορισμούς του Νησιού μας ( Στενή, Κύμη, Αιδηψός, Χαλκίδα, Άγιος Ιωάννης ο Ρώσσος, Οινοποιία κλπ) Όπως διαπιστώνουμε από όλα τα παραπάνω, η συνεχής και υπέρμετρη τοποθέτηση Μεταναστών σε όλο και περισσότερα Ξενοδοχεία του Δήμου Ερέτριας δημιουργεί συνθήκες συνεχούς υποβάθμισης στο σύνολο του Τουριστικού προϊόντος του Δήμου και αλλοίωση του οικονομικού και κοινωνικού ιστού του. Αυτό προκύπτει από τα εξής:

 Απαξίωση του τουριστικού προϊόντος από τους Tour Operators και τους μεμονωμένους τουρίστες και τελικά εξαφάνισή του από τον τουριστικό χάρτη.

 Οικονομικό μαρασμό των υπόλοιπων Τουριστικών Επιχειρήσεων και μη (Ξενοδοχεία, Επιχ. Εστίασης καθώς και του υπόλοιπου οικονομικού ιστού του Δήμου)

 Δημιουργία συνθηκών Αθέμιτου Ανταγωνισμού μεταξύ των Επαγγελματιών  Αύξηση της Ανεργίας

 Πιθανή μείωση των μόνιμων κατοίκων του Δήμου ως αποτέλεσμα της προσπάθειας αναζήτησης εργασίας

 Μεγάλη πιθανότητα αύξησης της εγκληματικότητας ως αποτέλεσμα του μεγάλου αριθμού μεταναστών αλλά και της ανεργίας.

Η ΕΞΕ, μαζί με όλους τους εμπλεκόμενους συνυπογράφοντες Φορείς – Συλλόγους, σας ζητούν να συμμεριστείτε την αγωνία μας, να κατανοήσετε τον προβληματισμό μας και να μας στηρίξετε ώστε ο Δήμος Ερέτριας να παραμείνει Τουριστικός και Αρχαιολογικού

Ενδιαφέροντος Προορισμός. Σημειώνουμε ότι την ανωτέρω επιστολή μας την έχουν συνυπογράψει οι παρακάτω:
ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΕΡΕΤΡΙΑΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ» ΕΡΕΤΡΙΑΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΕΝΑΣ ΔΗΜΟΣ ΕΝΑ ΜΕΛΛΟΝ» ΕΡΕΤΡΙΑΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΑΙΔΗΨΟΥ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΥΔΡΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΑ ΔΗΜΟΥ ΑΙΔΗΨΟΥ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ ΝΟΤΙΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ & ΣΚΥΡΟΥ «ΑΡΤΕΜΙΔΑ»
ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΣΤΙΑΙΑΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΩΝ ΕΣΤΙΑΣΕΩΣ ΑΝΑΨΥΧΗΣ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΕΡΕΤΡΙΑΣ
ΕΜΠΟΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΜΑΡΥΝΘΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΥΜΗΣ & ΠΕΡΙΧΩΡ.
ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ & ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛ. ΕΡΕΤΡΙΑΣ «Κ. ΚΑΝΑΡΗΣ» ΕΡΕΤΡΙΑΣ
ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΣ ΕΚΠΟΛΙΤ. ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛ. ΜΑΓΟΥΛΑ ΕΡΕΤΡΙΑΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ «Η ΜΕΔΟΥΣΑ» ΕΡΕΤΡΙΑΣ
ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΕΡΕΤΡΙΑΣ  ΦΙΛΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΤΕΤΡΑΚΙΝΗΤΟΙ ΕΥΒΟΙΑΣ – ΕΡΕΤΡΙΑ
ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟ ΣΩΜΑ ΔΑΣΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ – ΕΡΕΤΡΙΑ
ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΜΑΡΥΝΘΟΥ «ΤΟ ΓΕΡΑΝΙ»
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΑΠΗΣ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΑΜΑΡΥΝΘΟΥ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΜΑΡΥΝΘΟΥ & ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΣ & ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΣ ΣΥΛ. ΑΜΑΡΥΝΘΟΥ  ΟΜΑΔΑ ΕΡΕΥΝΑΣ & ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ Ο.Ε.Δ.
ΦΙΛΟΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΛΗΜΕΡΙΑΝΩΝ ΚΥΜΗΣ
ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ SAR 312 – ΑΛΙΒΕΡΙ  ΣΕΚΥΕΕΑ ΝΕΑΣ ΑΡΤΑΚΗΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΛΩΝΑΚΙ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΥΠΡΙΩΝ Ν. ΕΥΒΟΙΑΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΡΗΤΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ «Ο ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ»
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΝ ΕΥΒΟΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΩΝ
ΠΑΝΕΥΒΟΪΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΠΠΑΔΟΚΩΝ

Με τιμή Εκ μέρους του Δ.Σ. της Ε.Ξ.Ε.
ο Πρόεδρος Μιλτιάδης Χέλμης

Advertisement

Σχόλια

  1. Αντί κάποιοι κύριοι κουτοπόνηροι ‘ξενοδόχοι’ στην περιοχή μας να αναρωτηθούν γιατί άραγε οι τουρίστες, έστω και αυτοί οι λίγοι που καταφέρνουν να επισκεφθούν την περιοχή μας, επιλέγουν να μείνουν σε ένα κατάλυμα βραχυχρόνιας διαμονής και όχι σε ένα τουριστικό συγκρότημα, κάποιοι θρασείς από δαύτους ζητούσανε το καλοκαίρι επίμονα να κλείσει και αυτή η έστω μικρή δραστηριότητα και να χάσει το κράτος έσοδα που αυτή την εποχή έχει τόσο ανάγκη.
    Μιλούσανε δήθεν για υγειονομικά πρωτόκολλα και ότι τα καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης λειτουργούνε δίχως αυτά. Να ενημερώσουμε λοιπόν αυτούς τους άσχετους με το τουριστικό αντικείμενο δήθεν ξενοδόχους ότι η βραχυχρόνια μίσθωση δεν έχει υποχρέωση από τον νόμο να τηρεί κάποιο υποχρεωτικό υγειονομικό πρωτόκολλο, πολύ απλά διότι δεν είναι τουριστική μίσθωση αλλά αστική!

    ΕΚΤΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΕΙΧΑΝΕ/ΒΡΗΚΑΝΕ ΧΡΗΜΑΤΑ-ΚΕΦΑΛΑΙΑ-ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΕΦΤΙΑΞΑΝ, Η ΑΓΟΡΑΣΑΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΜΟΝΟ ΩΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕΡΟΥΝ ΚΕΡΔΟΣ, ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ!!

    ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΑΚΩΣ ΤΟΥΣ ΟΝΟΜΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΞΕΝΟΔΟΧΟΥΣ,ΕΦΟΣΟΝ ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ, ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ, Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥΣ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΡΕΤΡΙΑΣ!

    ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ!


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: