Αναρτήθηκε από: Διαχειριστής | 22 Νοεμβρίου, 2020

Ακόμη μία νεκρή θαλάσσια χελώνα βρέθηκε στην αμμουδιά της Ερέτριας.


Στις 3 Νοέμβριου 2020 βρέθηκε ακόμη μία νεκρή θαλάσσια χελώνα στην αμμουδιά της Ερέτριας. Ειδοποιήσαμε τον Σύλλογο για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας «ΑΡΧΕΛΩΝ«, στείλαμε φωτογραφίες και ενημερώσαμε το Λιμεναρχείο της Ερέτριας, το οποίο ήλθε αμέσως, πήρε στοιχεία και επικοινώνησε με τον ΑΡΧΕΛΩΝ.

Ο Σύλλογος ΑΡΧΕΛΩΝ αργότερα μας ενημέρωσε, ότι πρόκειται για μία θαλάσσια χελώνα του είδους Πράσινη Χελώνα, ή αλλιώς Chelonia Mydas. Το αίτιο θανάτου της συγκεκριμένης χελώνας δεν είναι γνωστό, αλλά συνήθως αιτία θανάτου των ενηλίκων θαλάσσιων χελωνών είναι το ψάρεμα, τα ταχύπλοα σκάφη και τα πλαστικά σκουπίδια.

Σημείωση: Εάν ποτέ δεις νεκρή ή ζωντανή θαλάσσια χελώνα, ενημέρωσε αμέσως τον Σύλλογο ΑΡΧΕΛΩΝ. Κάθε πληροφορία μπορεί να είναι πολύ σημαντική!

Η εικόνα κάθε πλάσματος της θάλασσας ή της ξηράς, όταν κείτεται νεκρό μπροστά μας, είναι δυσάρεστη. Πόσο μάλλον, όταν πρόκειται για ένα είδος, που απειλείται και συναντάται πλέον σπάνια. Σκέψου, τί ωραία θα μπορούσε να είναι κάθε εμπειρία μας μέσα στην θάλασσα, όταν κάνοντας παρατήρηση βυθού με μάσκα, βλέπαμε μία μεγάλη ποικιλία σε ζωή γύρω μας, έτσι δηλαδή, όπως ήταν κάποτε η θάλασσα, πριν ο άνθρωπος τα εξοντώσει όλα. Διότι η θάλασσα στο παρελθόν ήταν πάντα γεμάτη με πολλά είδη Ψαριών, Οστρακόδερμων, Μαλακίων, Χελωνών και Θηλαστικών. Και έτσι πρέπει να ξαναγίνει!

Πηγή: ΕρέτριαVegans

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: