Αναρτήθηκε από: Διαχειριστής | 1 Νοεμβρίου, 2020

Χωρίς να ρωτήσει το υπουργείο Μετανάστευσης φέρνει 300 πρόσφυγες στην Ερέτρια


Έντονη αντίδραση Περιφέρειας και Δήμου
Ισχυρή αντίδραση προκαλεί η είδηση εγκατάστασης προσφύγων σε ξενοδοχειακή μονάδα της Ερέτριας, την οποία ενέκρινε το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής. Ήδη στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν κι άλλες δομές, ενώ η περιοχή απαξιώνεται σιγά-σιγά τον τουριστικό της χαρακτήρα. Η αντίδραση προέρχεται όχι μόνο από την τοπική κοινωνία, αλλά και από την Περιφέρεια και τον Δήμο Ερετρίας.

Ήδη με ανακοίνωσή τους εκφράζουν την πλήρη αντίθεσή τους και καταγγέλλουν την μεν κρυπτώ μεθόδευση του αρμόδιου υπουργείου. Ο Δήμαρχος Ερέτριας σ ανακοίνωσή του, αναφέρει:

«Με έκπληξη ενημερωθήκαμε σήμερα 30-10-2020, ότι επίκειται η εγκατάσταση ικανού αριθμού μεταναστών σε ξενοδοχειακή μονάδα του Δήμου Ερέτριας.

Η εν κρυπτώ και ξαφνική υλοποίηση της εγκατάστασης , ώστε να δημιουργηθεί τετελεσμένο γεγονός , εν μέσω πανδημίας, έχει αναστατώσει την τοπική κοινωνία.

Ο Δήμος όπως έχει ήδη αναφερθεί με τον πλέον επίσημο τρόπο , σε παλαιότερο Δημοτικό Συμβούλιο, έχει εξαντλήσει το ποσοστό φιλοξενίας μεταναστών –προσφύγων που του αναλογεί και είναι δυσανάλογο προς τον πληθυσμό του.

Ως Δημοτική Αρχή διαμηνύουμε προς πάσα κατεύθυνση, ότι είμαστε απέναντι σε τέτοιου είδους μεθοδεύσεις τις οποίες καταγγέλλουμε επιφυλασσόμενοι για τις περαιτέρω δυναμικές ενέργειές μας».

Κοινή δήλωση

Εξάλλου και ο Περιφερειάρχης, Φάνης Σπανός, μαζί με τον αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας, Γιώργο Κελαϊδίτη, με κοινή δήλωσή τους, δείχνουν την έντονη δυσαρέσκειά τους στις μεθοδεύσεις αυτές. Μάλιστα από την δήλωσή τους εξάγεται το συμπέρασμα, ότι το υπουργείο αν και ερωτήθηκε από τους ίδιους για την εγκυρότητα της πληροφορίας δεν το διέψευσε. Κάτι που δείχνει την ενοχικότητά τουστις εν κρυπτώ μεθοδεύσεις του.

Όπως αναφέρουν στην δήλωση:

«Η αιφνίδια και παρά τα ερωτήματά μας μη διαψευθείσα είδηση της επικείμενης προσωρινής (;) εγκατάστασης σημαντικού αριθμού προσφύγων, στην καρδιά της τουριστικής ζώνης της πόλης της Ερέτριας, έρχεται με μια άστοχη, άδικη και όπως πάντα εν κρυπτώ ενέργεια του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, να προσθέσει ένα ακόμα δυσανάλογο φορτίο στην Περιφέρειά μας και δη στην ήδη επιβαρυμένη ΠΕ Εύβοιας.

Οι πολίτες της Εύβοιας και συνολικά της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, έχοντας επαναλαμβανόμενα σταθεί με ανθρωπιά και υπευθυνότητα απέναντι στους πρόσφυγες συνανθρώπους μας που βρίσκονται στη δεινή αυτή κατάσταση, αλλά και στους συμπολίτες μας του Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, δέχονται σαν «ανταμοιβή» την άκριτη και άκρατη στοχοποίηση του τόπου τους.

Ζητούμε να ματαιωθεί άμεσα ο σχεδιασμός για την εγκατάσταση των 300 προσφύγων στη συγκεκριμένη ξενοδοχειακή μονάδα της Ερέτριας και να τηρηθεί εμπράκτως επιτέλους η περιβόητη αναλογικότητα για το σύνολο της Στερεάς Ελλάδας.

Η έμπρακτη στήριξη της Περιφέρειας στην Εθνική προσπάθεια αντιμετώπισης του μεγάλου αυτού προβλήματος με ανθρώπινη ευαισθησία, καλό είναι να μην εκλαμβάνεται ως παθητικότητα».

Πηγή: ΣτερεάNews

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: