Αναρτήθηκε από: Διαχειριστής | 17 Σεπτεμβρίου, 2020

Ανακοίνωση για Έκτακτα Καιρικά Φαινόμενα


 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Γνωρίζεται ότι σύμφωνα με το έκτακτο μετεωρολογικό δελτίο της ΕΜΥ από το απόγευμα της Πέμπτης 19/9/2020 μέχρι τι Σάββατο 19/9/2020 θα επικρατήσει κακοκαιρία με κύρια χαρακτηριστικά την εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων ή θυελλωδών ανέμων , όπως φαίνεται στον χάρτη που επισυνάπτεται.

Για το λόγο αυτό πρέπει να είμαστε όλοι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Να περιορίσουμε τις μετακινήσεις μας και να λάβουμε μέτρα αυτοπροστασίας για να ελαχιστοποιήσουμε τους κινδύνους που ενδεχομένως να προκύψουν.

Ειδικότερα,

  • Να ασφαλίσουμε αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
  • Να βεβαιωθούμε  ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
  • Να αποφεύγουμε  να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζοί ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους
  • Να αποφεύγουμε τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων (κίνδυνος από πτώσεις κεραυνών).
  • Να προφυλαχτούμε  αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουμε σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουμε  τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούμε ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.
  • Να αποφύγουμε τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).
  • Να ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

Η Πολιτική Προστασίας του Δήμου βρίσκεται σε ετοιμότητα.

Για πληροφορίες και ανακοινώσεις σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση και την βατότητα του οδικού δικτύου λόγω εισροής πλημμυρικών υδάτων σε αυτό οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. www.astynomia.gr.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΡΕΤΡΙΑΣ

 ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

 

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: