Αναρτήθηκε από: Διαχειριστής | 20 Μαΐου, 2020

Δήλωση Δημήτρη Παρασκευά για τη νέα πτώση ανεμογεννήτριας κοντά στο Μαρμάρι


Ε όχι να τις φάμε και στο κεφάλι!
Άλλη μια επικίνδυνη εξέλιξη είχαμε στην περιοχή μας καθώς στη θέση Γκούρι Μάδι, κοντά στο Μαρμάρι, ο ρότορας και τα πτερύγια ανεμογεννήτριας κατέρρευσαν υπό συνθήκες άπνοιας, χωρίς ευτυχώς άλλες συνέπειες.
Ως γνωστόν αυτό δεν ήταν το πρώτο ανάλογο συμβάν! Μόλις τον περασμένο Γενάρη είχαμε ανεμογεννήτριες να σπάνε από τον αέρα αρκετά κοντά στο χωριό Κατσαρώνι!
Εύλογη είναι η ανησυχία σε αρκετές περιοχές του Δήμου μας όπου αιολικά πάρκα υπάρχουν κοντά σε κατοικημένες περιοχές όπως το Μαρμάρι, το Κατσαρώνι, ο Μελισσώνας, ο Πλατανιστός και αλλού. Μάλιστα και τα δύο αιολικά πάρκα βρίσκονταν σε λειτουργία, πράγμα που πιθανά θέτει σε κινδύνους και τους εργαζόμενους στη συντήρηση των αιολικών πάρκων.
Η κατάσταση αυτή είναι αποτέλεσμα της πολιτικής «απελευθέρωσης» της Ενέργειας που ακολουθούν διαχρονικά οι Κυβερνήσεις και δίνει το «δικαίωμα» στους μονοπωλιακούς ομίλους να ξεσαλώνουν.
Η κατάσταση αυτή θα γίνει ακόμη χειρότερη με τον αντι-περιβαλλοντικό νόμο που ψήφισε πρόσφατα η Κυβέρνηση. Νόμος που εξελίσσει τους προηγούμενους και κάνει την αδειοδότηση των αιολικών πάρκων (και άλλων έργων) σε τυπική διαδικασία καθώς τα έργα θα ξεκινούν πριν τις άδειες περιβαλλοντικών επιπτώσεων και οι ελεγκτές τους θα είναι ιδιώτες!
Στο Δήμο Καρύστου υπάρχει επίσης αιολικό πάρκο (στο Καστρί) που έχει τεθεί εκτός λειτουργίας εδώ και χρόνια και ρημάζει, ενώ αρκετά προσεγγίζουν την «ημερομηνία λήξης» τους.
Τώρα πρέπει η Κυβέρνηση να πάρει θέση για τα ερωτήματα:
  • Τι θα κάνει για να μην υπάρξουν άλλα τέτοια επικίνδυνα περιστατικά που βάζουν σε κίνδυνο την ανθρώπινη ζωή;
  • Τι θα κάνει για να τιμωρηθούν οι εν λόγω εταιρίες για την συμπεριφορά τους;
  • Τι θα κάνει για να υποχρεώσει τις εταιρίες που λειτουργούν ήδη αιολικά πάρκα να τα αποσύρουν και να αποκαταστήσουν τον περιβάλλοντα χώρο μόλις συμπληρώσουν το χρόνο ζωής τους;
  • Τι θα κάνει για να υιοθετηθεί το δίκαιο αίτημα της κοινωνίας της Καρύστου για κανένα νέο αιολικό πάρκο στα όρια του Δήμου;
  • Τι θα κάνει για την αποφασιστική μείωση της τιμής του ρεύματος και την κατάργηση του λεγόμενου «πράσινου τέλους» (ΕΤΜΕΑΡ) από τους λογαριασμούς ρεύματος;
Θέση πρέπει να πάρει επίσης σε αυτά τα ερωτήματα τόσο η Δημοτική Αρχή που σιγοντάρει τις εταιρίες αιολικής ενέργειας, όσο και η Περιφερειακή Αρχή που συνεχίζει να εγκρίνει Άδειες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων!
Δημήτρης Παρασκευάς
Δημοτικός Σύμβουλος Καρύστου
Πηγή: ΝότιοςΕυβοικός
Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: