Αναρτήθηκε από: Διαχειριστής | 23 Απριλίου, 2020

Ναι για την ίδρυση Λαϊκής Αγοράς στην Τοπική Κοινότητα Ερέτριας – Τι είπαν Αλημπατέ-Καραβάς


H Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ερέτριας κατά πλειοψηφία (Κατά ψήφισε η κα Αλημπάτε και Παρών ο κ.Καραβάς) εισηγείται θετικά στο Δημοτικό Συμβούλιο την ίδρυση νέας λαϊκής αγοράς στην Κοινότητα Ερέτριας, και προτείνει ως:
1.Ημέρα διεξαγωγής της νέας λαϊκής αγοράς την ημέρα Σάββατο.
2.Χώρο διενέργειας της λαϊκής αγοράς να χρησιμοποιηθεί ο υφιστάμενος χώρος όπου πραγματοποιείται η Κυριακάτικη Αγορά.

Εναλλακτική πρόταση αποτελεί η χρήση της πλατείας αγοράς κατά τους χειμερινούς μήνες (πχ κατά τους μήνες Νοέμβριο – Απρίλιο) και τους υπόλοιπους μήνες (Μάιος – Οκτώβριος) ο χώρος στον οποίο γίνεται σήμερα η Κυριακάτικη Αγορά.

3. Συνολικό αριθμό των διατιθέμενων θέσεων αυτός της υπάρχουσας Κυριακάτικης Αγοράς ,ο συνολικός αριθμός των θέσεων είναι 204, και αναφέρονται σε τρίμετρο ανάπτυγμα προσώπου πάγκου. Ως ανάπτυγμα προσώπου ορίζεται αυτό που έρχεται σε επαφή ο καταναλωτής με τον πάγκο πώλησης. Ο ίδιος αριθμός εννοείται ότι ισχύει και για την Πλατεία Αγοράς.

Η αναλογία των θέσεων παραγωγών προς επαγγελματίες πωλητές θα είναι 1 προς 1 (παρ. 2 άρθρο 29 ν.4497/2017).

Η κα Αλημπατέ αναφέρει ότι:

”Η Ψήφος μου είναι ΑΡΝΗΤΙΚΗ για τους εξής λόγους: Α Η Κυριακάτικη Αγορά της Ερέτριας λειτουργούσε νομιμά με όλες τις Εγκρίσεις από τους αρμοδίους Φορείς. Β. Όταν εφαρμόστηκε ο Ν. 4497/2017, και ενώ στο Άρθρο 59 λαμβάνει υπόψη ότι για τις υφιστάμενες, πρέπει να συμπληρωθεί ο Κανονισμός Λειτουργίας τους εντός τριμήνου, στο Δήμο Ερέτριας δεν υπήρξε ανάγκη συμπλήρωσης, γιατί ήδη με τον εγκεκριμένο κανονισμό λειτουργίας είχε ληφθεί πρόβλεψη και για τα νωπά προϊόντα ( ΑΔΣ 45/2016) Επισημαίνω ότι έχετε δώσει λανθασμένα στοιχεία στην Περιφέρεια και το Υπουργείο, αναφέροντας ΑΔΣ.45/2019, άρα σας έδωσαν απάντηση που δεν είναι σωστή. Φυσικό είναι, αφού τους καταγράψατε ότι ο Κανονισμός εγκρίθηκε το 2019, αντί του 2016, που είναι το σωστό. Ως εκ τούτου, η λαϊκή είναι νόμιμη, βάσει του Άρθρου 59, του Νομού 4497/2017, ως προϋφιστάμενη.

Επειδή το λάθος σας έχει σοβαρότατες συνέπειες στην οικονομική ζωή του τόπου και στην ανάπτυξη και πιθανόν να μας οδηγήσει σε δυσφήμηση και αποζημιώσεις, σας καλώ να αποσύρετε το θέμα και να μη το φέρετε ούτε στο Δ.Σ. Αν θέλετε ,πράγματι τη νόμιμη λειτουργία, ας δώσουμε τουλάχιστον σωστά στοιχεία -δεδομένα στις ελεγκτικές αρχές.”

Ο κ.Καραβάς σε έγγραφό του ανέφερε τα εξής :Επειδή το θέμα είναι πάρα πολύ σοβαρό και επειδή υπάρχει Νόμος πριν το 2017 που λέει ότι οι υφιστάμενες Λαϊκές Αγορές παραμένουν ως έχουν ,καλό είναι ,αφού το θέμα αυτό είναι προς συζήτηση στο Αυριανό Δ.Σ. τις 23/04/2020 να παραβρεθεί κάποιος εκπρόσωπος του Σωματείου των Λαϊκατζίδων ,να ακούσουμε την τοποθέτηση του και να αποφασίσουμε .Επειδή έχω όλη την καλή διάθεση να λειτουργούν σωστά οι Λαϊκες Αγορές για αυτό δεν μπορώ να ψηφίσω προς το παρόν θετικά ή αρνητικά. Προς το παρόν ψηφίζω ΠΑΡΩΝ. Ο κ.Πετρογιαννής ανέφερε τα εξής :Συμφωνώ με την εισήγησή σας περί δημιουργίας «λαϊκής αγοράς» στην Ερέτριας για την διάθεση νωπών προϊόντων από παραγωγούς ή μεταπωλειτες για όποια ημέρα αυτοί προτείνουν από Δευτέρα έως και Σάββατο. Ως εκ τούτου ψηφίζω θετικά στην δημιουργία «λαϊκής αγοράς» Ερέτριας.

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: