Αναρτήθηκε από: Διαχειριστής | 9 Απριλίου, 2020

Ο Δήμος στην πρώτη γραμμή αποτροπής μετάδοσης της νόσου Covid-19


Ο Δήμος Ερέτριας στο πλαίσιο της αποτροπής μετάδοσης της νόσου Covid-19 προέβη στα εξής:

α. Άμεσα συγκρότησε Ομάδα Διαχείρισης Κρίσης για τον κορωνοϊό αποτελούμενη από 5 μέλη δύο εκ των οποίων ιατροί, καθόσον η κρίση είναι ιατρική.

β. Αφού έλαβε υπόψη τις οδηγίες του Κεντρικού Κράτους ενημέρωσε τους δημότες, για τους τρόπους αποφυγής μόλυνσης από τον ιό και αντιμετώπισης σε περίπτωση ύποπτων συμπτωμάτων.
γ. Όσον αφορά το προσωπικό του Δήμου εφαρμόστηκε η νομοθεσία( χορήγηση άδειας στις ευπαθείς ομάδες, άδεια ειδικού σκοπού στους υπαλλήλους του Δήμου που έχουν παιδιά μέχρι 15 ετών, κατ’ οίκον εργασία, εκ περιτροπής εργασία). Έχουμε εκπονήσει σχέδιο ασφαλείας σε περίπτωση πλήρους αναστολής λειτουργίας των υπηρεσιών του Δήμου και έχουμε εφοδιάσει το προσωπικό με προστατευτικά μέσα (γάντια, μάσκες, αντισηπτικά και προστατευτικές στολές κατά περίπτωση).

Covid-19Προτεραιότητα ο Δήμος δίνει:

α. Στη “Βοήθεια στο Σπίτι” την οποία ενίσχυσε με προσωπικό από άλλες υπηρεσίες του Δήμου δημιουργώντας δύο ομάδες, μία για την Ερέτρια και μία για τον πρώην Δήμο Αμαρυνθίων. Προέβη σε άμεση πρόσληψη δύο νοσηλευτριών και μιας ψυχολόγου. Έχουμε τρεις τηλεφωνικές γραμμές στη διάθεση των δημοτών, προκειμένου άτομα τρίτης ηλικίας που ζουν μόνα τους, ευπαθείς ομάδες και άποροι να μπορούν να ζητήσουν βοήθεια και υπάλληλοι του Δήμου να τους παραδώσουν τρόφιμα, φάρμακα κα άλλα είδη πρώτης ανάγκης. Επίσης συνεργαζόμαστε με τους εφημέριους των τοπικών κοινοτήτων. Το σύνθημά μας είναι: « Μείνετε σπίτι, θα σας φέρουμε εμείς τρόφιμα και φάρμακα».
β. Στην Υπηρεσία Καθαριότητας και στο κομμάτι της ΔΕΥΑΕ που έχει σχέση με την ύδρευση και την αποχέτευση, προκειμένου να διατηρήσουμε την καθημερινότητα των δημοτών μας σε υψηλό επίπεδο.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημα καταγεγραμμένο κρούσμα στο Δήμο μας. Είμαστε αισιόδοξοι ότι όλα θα πάνε καλά. Εμείς είμαστε εδώ στην υπηρεσία διότι είναι υποχρέωση αλλά και επιλογή μας και καλούμε τους δημότες μας να μείνουν στο σπίτι και να εφαρμόζουν σχολαστικά τα μέτρα ατομικής υγιεινής.

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: