Αναρτήθηκε από: Διαχειριστής | 4 Φεβρουαρίου, 2020

Η «Λερναία Ύδρα» της παράνομης εγκατάλειψης σκυλιών


Το «Φιλοζωικό Σωματείο Ερέτριας ‘Ο Άργος'» και μεμονωμένοι φιλόζωοι κάνουν ό,τι μπορούν εδώ και δεκαετίες, για να σώσουν τα αδέσποτα και να σταματήσουν την παράνομη εγκατάλειψη σκυλιών στους δρόμους της Ερέτριας.

Ο Νόμος είναι ξεκάθαρος: «Ο ιδιοκτήτης ζώων συντροφιάς οφείλει να μεριμνά για την στείρωσή τους, εάν δεν επιθυμεί την διατήρησή των νεογέννητων ζώων ή δεν έχει πού να τα διαθέσει» και προβλέπονται μεγάλα πρόστιμα για τους παραβάτες.

Για να βοηθήσουμε το έργο του «Άργους» και του Δήμου Ερετρίας γράψαμε το ακόλουθο άρθρο, το οποίο δημοσιεύσαμε σε διάφορες ιστοσελίδες και το υπογράφουμε οι κάτωθι πολίτες Ερετρίας προς ευαισθητοποίηση του κόσμου: Dieter Preissinger, Maria Matthes, Horst Wolff, Γιώτα Τσιριμώκου (οι δύο τελευταίοι είμαστε οι «Eretria-Vegans»).

 

Επίσης δημοσιεύουμε τις φωτογραφίες από μερικές μόνον περιπτώσεις εγκατάλειψης κουταβιών τους τελευταίους μήνες στην Ερέτρια.

Οι περισσότεροι πολίτες δεν γνωρίζουν την σοβαρότητα της κατάστασης της εγκατάλειψης κουταβιών, διότι δεν ζούνε από κοντά το πρόβλημα. Το πρόβλημα το βιώνουν καθημερινά μόνον οι φιλόζωοι, που ασχολούνται με τα αδέσποτα σκυλιά και που προσπαθούν να ευαισθητοποιήσουν τον κόσμο και να σταματήσουν τους παραβάτες.

Φωτογραφία: Dieter Preissinger , Maria Matthes.

2019 Mάρτιος – Απρίλιος.

Ένα από τα τέσσερα κουτάβια που βρέθηκαν εγκαταλελειμμένα στην Ερέτρια.

Φωτογραφία: Dieter Preissinger, Maria Matthes.

2019 Απρίλιος.

Τέσσερα κουτάβια που βρέθηκαν εγκαταλελειμμένα στην Ερέτρια.

Φωτογραφία: Dieter Preissinger, Maria Matthes.

2019 Ιούλιος.

Τέσσερα κουτάβια που βρέθηκαν εγκαταλελειμμένα στην Ερέτρια, κοντά στο Νησί των Ονείρων.

2019 Ιούλιος.

Βρέθηκε εγκαταλελειμμένη στην Ερέτρια, στο Νησί των Ονείρων.
Ήταν πληγωμένη από τα άλλα σκυλιά. Κάποιος την έριξε μέσα στον περιφραγμένο χώρο, όπου προσωρινά φιλοξενούνται άλλα αδέσποτα, αγνοώντας την πινακίδα που γράφει «Μην πετάτε τα κουτάβια σας εδώ. Τα μεγάλα σκυλιά λειτουργούν ως αγέλη. Ξεσκίζουν τα μικρά κουτάβια».
Τελικά την κρατήσαμε εμείς. Την θεραπεύσαμε και την ονομάσαμε Veggie!

2019 Σεπτέμβριος.

Βρέθηκε εγκαταλελειμμένη στο κέντρο της Ερέτριας. Είχε ψωρίαση. Της δώσαμε τις πρώτες βοήθειες. Την αποθεράπευσαν ο Dieter και η Maria, οι οποίοι της βρήκαν και μία οικογένεια για υιοθεσία και είναι όλοι ευτυχισμένοι!

Φωτογραφία: Dieter Preissinger, Maria Matthes.

2019 Οκτώβριος.

Εννέα κουτάβια κυνηγόσκυλα βρέθηκαν εγκαταλελειμμένα στην Ερέτρια, στο Νησί των Ονείρων.

Φωτογραφία: Dieter Preissinger, Maria Matthes.

2019 Δεκέμβριος.

Εννέα κουτάβια τσοπανόσκυλα βρέθηκαν εγκαταλελειμμένα στην Ερέτρια.

Φωτογραφία: Dieter Preissinger, Maria Matthes.

2019 Δεκέμβριος.

Βρέθηκε εγκαταλελειμμένο στην Ερέτρια, έξω από το Νεκροταφείο.

2020 Ιανουάριος.

Πέντε νεογέννητα κουταβάκια βρήκαμε μέσα στην παγωνιά πεταμένα δίπλα σε … κάδο απορριμμάτων ανάμεσα στα σκουπίδια, στην Ερέτρια στην περιοχή Λιβάδια.
Το ένα ήταν σε πολύ άσχημη κατάσταση και πέθανε τελικά. Τα υπόλοιπα τέσσερα τα περιθάλψαμε, άνοιξαν τα μάτια, είναι υγιέστατα τσοπανοσκυλάκια, αλλά το πρόβλημα που ακολουθεί είναι: Δεν μπορούμε να τα κρατήσουμε. Όλοι οι φιλόζωοι έχουν υιοθετήσει τουλάχιστον ένα αδέσποτο. Αυτά -και πολλά άλλα- ποιός θα τα υιοθετήσει;

Φωτογραφία: Dieter Preissinger, Maria Matthes.

2020 Ιανουάριος.

Φολιασμένος από δηλητηριασμένο δόλωμα σκύλος. Ήταν 12 ετών, φιλικότατος, δεσποζόμενος.
Μετά την παράνομη εγκατάλειψη σκυλιών στους δρόμους ακολουθεί η εγκληματική δηλητηρίαση σκυλιών από κάποιους άλλους αναίσθητους συνανθρώπους μας, που επειδή φοβούνται τα σκυλιά, … «απλά» τα σκοτώνουν με δηλητήριο. Ένας αργός, βασανιστικός θάνατος.

Το «Φιλοζωικό Σωματείο Ερετρίας ‘Ο Άργος'» κατάφερε αυτήν την εβδομάδα να σώσει ακόμη ένα δηλητηριασμένο εγκαταλελειμμένο αδέσποτο σκυλί στην περιοχή Πλακάκια στην Ερέτρια. Ελάχιστα σκυλιά όμως έχουν αυτήν την τύχη. Συνήθως το δηλητήριο, δηλαδή αυτός που το έριξε, τα σκοτώνει βασανιστικά…
 
Πηγή: eretria-vegans

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: