Αναρτήθηκε από: Διαχειριστής | 16 Σεπτεμβρίου, 2019

Παρουσιάστηκε η μελέτη αναστήλωσης του αρχαίου θεάτρου Ερέτριας


Aμφιτρίτη Αλημπατέ: Ως εκπρόσωπος και μέλος του Σωματείου ΔΙΑΖΩΜΑ και με την εμπειρία και τους αγώνες ως τέως Δήμαρχος, στην ομιλία μου στον ιερό χώρο του Αρχαίου Θεάτρου στην εκδήλωση που διοργάνωσαν ο Σύλλογος ενεργών πολιτών «Η Μέδουσα» και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ευβοίας, όπου παρουσιάστηκε η μελέτη αναστήλωσης του αρχαίου θεάτρου Ερέτριας.επεσήμανα: Το ρόλο του ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ για:

-Την ένταξη της Ερέτριας στην Πολιτιστικη Διαδρομή της Στερεάς Ελλάδας
-Τη δημιουργία «κουμπαρά» για τη συγκέντρωση χρημάτων για τη Μελέτη αναστήλωσης, με την ενεργοποίση συλλόγων, πολιτών, φορέων καθώς και επιχειρήσεων
-Τη χρηματοδότηση της αναστήλωσης από την Περιφέρειά μας με 1.050.000 ευρώ από τον τότε Περιφερειάρχη,, κ Μπακογιάννη και τον τότε χωρικό Αντιπεριφερειάρχη και νέο Περιφερειάρχη σήμερα, κ Φάνη Σπανό.
-Την ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων Ερέτριας, με εναρξη την κυκλοφοριακή Μελέτη της πολης Ερέτριας, η οποία ολοκληρώνεται και χρηματοδοτείτσι το έργο από την Περιφέρεια με 400.000 ευρώ
-Την κινητοποίηση μεγάλων επιχειρήσεων, στα πλαίσια της κοινωνικής ευθύνης, να γίνουν χορηγοί. Στην Ερέτρια, η ΔΕΗ προσέφερε 20.000 ευρω για τη Μελετη Αναστήλωσης και ο Ομιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ 30.000 ευρώ για τη Μελέτη Ενοποίησης Αρχαιολογικών χώρων.

Επίσης επισημάνθηκε ο ρόλος της Αρχαιολογίας Ευβοίας, της Εφόρου κ Αγγελικής Σίμωση και του Αρχαιολογου Ερέτριας, κ Μπουκάρα Κώστα, καθώς και της Ελβετικής Αρχαιολογικής Σχολής.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην εμβληματική προσωπικότητα του Προέδρου του Διαζώματος, κ Σταύρου Μπένου, ως οραματιστη, εμπνευστή, ενός πνευματικού ανθρώπου, φιλόπατρη, ο οποίος πίστεψε ότι τα ΑΡΧΑΙΑ ΘΕΑΤΡΑ της πατρίδας μας είναι το ΦΩΣ που φωτίζει το παρόν και, κυρίως, το μέλλον της Ελλάδας.
Ευχαριστώ τον κ Μπένο Σταύρο για τη μεγάλη τιμή, αλλα και ευθύνη να εκπροσωπήσω το ΔΙΑΖΩΜΑ στην εκδήλωση, ως μέλος του ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ.

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: