Αναρτήθηκε από: Διαχειριστής | 6 Απριλίου, 2019

Στην Ερέτρια το διεθνές φεστιβάλ κλασικού δράματος 2019!


Διεθνές φεστιβάλ κλασικού δράματος, θα πραγματοποιηθεί στο αρχαίο θέατρο της Ερέτριας τον Αύγουστο, σε συνεργασία με το Meetculture της Σαγκάης.

Συγκεκριμένα, σε συνεργασία με το Meetculture, πολιτιστικό θεσμό της Σαγκάης, σχεδιάζεται η
παραγωγή και παρουσίαση δράματος της Κινεζικής Όπερας, σε ελληνική μετάφραση και με συμμετοχή στην ερμηνεία ελλήνων και κινέζων ηθοποιών και μουσικών.

Ακόμη, σε συνεννόηση με το Meetculture, θα διοργανωθεί την ίδια περίοδο καλοκαιρινό σχολείο αρχαίου ελληνικού δράματος, το οποίο θα παρακολουθήσουν 20 – 30 άτομα από την Κίνα.

Σημειώνεται, ότι στο αρχαίο θέατρο της Ερέτριας, πραγματοποιήθηκε πέρυσι το Σεπτέμβρη, πιλοτικό φεστιβάλ αρχαίου δράματος, με τις παραστάσεις Ελένη, του Ευριπίδη, Οιδίπους Τύραννος, του Σοφοκλή και Πέρσες, του Αισχύλου, από το κέντρο κλασικού δράματος και θεάματος – KEΔΡΑ, του Πάντειου πανεπιστημίου.

Ο δήμος Ερέτριας σχεδιάζει να αναβαθμίσει το φεστιβάλ, περιλαμβάνοντας αρχαία ελληνικά αλλά και κλασικά έργα, σε ένα μόνιμο ετήσιο διεθνή θεσμό.

Η διοργάνωση του φεστιβάλ θα είναι του δήμου Ερέτριας, σε συνεργασία με το κέντρο κλασικού δράματος & θεάματος – ΚΕΔΡΑ, του Παντείου πανεπιστημίου, το υπουργείο πολιτισμού και την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: