Αναρτήθηκε από: Διαχειριστής | 28 Οκτωβρίου, 2018

Συνεχής και γόνιμη η συνεργασία του Δήμου Ερέτριας με την Ελβετική Αρχαιολογική Σχολή στην Ελλάδα


Τηv Τρίτη , 23 Οκτωβρίου, ο Διευθυντής της Ελβετικής Αρχαιολογικής Σχολής , κ Καρλ Ρεμπερ , με τον Γραμματεία , κ Τομπιας Κραφτ, επισκέφτηκαν το Γραφείο Δημάρχου σε προκαθορισμένη συνάντηση!

Πολλα και σοβαρά τα θέματα που συζητήθηκαν :

  • Αίτημα για παραχώρηση δημοτικού χώρου , με σκοπό την επέκταση του Μουσείου Ερετριας ,ώστε να στεγαστεί και εκτεθεί ο όγκος των νέων αρχαιολογικών ευρημάτων, που ήρθαν στο φως , στις ανασκαφές της Ν.Παλαίστρας στην Ερέτρια και στο Ιερό της Αμαρυνθιας Αρτέμιδος , στην Αμάρυνθο.
  • Ενημέρωση για το νέο οικόπεδο που αγοράστηκε στο χώρο των ανασκαφών στην Αμάρυνθο , επί της εθνικής οδού με χρήματα που έφεραν από την Ελβετία.
  • Ενημέρωσή για τον προγραμματισμό αγοράς δυο ακόμη οικοπέδων στο χώρο της ανασκαφής, ώστε να αποκαλυφθεί όλος ο περίλαμπρος Ναός.
  • Συζήτηση για το όραμα της Ελβετικής Αρχαιολογικής Σχολής ,άλλα και της Δημοτικής Αρχής, για τη δημιουργία ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ 10 στρεμμάτων στην Αμάρυνθο, με σκοπό την προβολή και επισκεψιμότητα των μνημείων.

Εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι προχωρά ήδη η ενοποίηση των αρχαιολογικών μνημείων της Ερετριας και η δημιουργία ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΕΡΕΤΡΙΑΣ, με συνεργασία και πρωτοβουλίες της Εφορείας Αρχαιοτήτων Εύβοιας, του Διαζώματος, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος, της Ελβετικής Αρχαιολογικής Σχολής και του Δήμου Ερετριας.

Ήδη , ο κ Μπένος Σταύρος , Πρόεδρος του Σωματείου Διάζωμα , έχει απευθυνθεί σε μεγάλους χορηγούς για τη χρηματοδότηση της Μελέτης Ενοποίησης των μνημείων , με θετική ανταπόκριση .

Το αίτημα το συνυπέγραψε και ο Δήμος Ερετριας.

  • Ενοποίηση του χώρου , λόφου της Παλαιοχώρας με τα βυζαντινά εκκλησάκια του , με τα μνημεία που έρχονται στο φως – Ναός Αρτέμιδος , για ολιστική ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς , διαχρονικά.
  • Τέλος , συζητήθηκε ότι , ήδη , προγραμματίζονται εορτές στην Ελβετία για τα 200 χρόνια της απελευθέρωσης του Ελληνικού Έθνους ( 1821 -2021 ) ,με σκοπό να αναδειχθεί ο ρόλος του Φιλελληνισμού και η προσφορά της Ελβετίας και στην οργάνωση του νέου Ελληνικού Κράτους .

Η Ελβετική Αρχαιολογική Σχολή θα έχει ενεργό ρόλο, και ο Δήμος Ερετριας θα είναι παρών

Όπως ανέφερε η Δήμαρχος Ερέτριας, δεν είναι η ώρα να το αποκαλύψω , άλλα προ αναγγέλλω ότι ζήτησα , προσωπικά , ένα πολύ μεγάλο ΔΩΡΟ για τον ΔΗΜΟ ΕΡΕΤΡΙΑΣ, επί τη ευκαιρία της επετείου, και με ενθουσιασμό αποφασίστηκε να προγραμματίσουμε την υλοποίηση του με κοινές δράσεις !

Ήταν μια συνάντηση με όραμα !

Τους ευχαριστώ εκ μέρους των δημοτών μας και της Πατρίδας μας για τον έμπρακτο ΦΙΛΕΛΛΗΝΙΣΜΟ τους !

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: