Αναρτήθηκε από: Διαχειριστής | 14 Ιανουαρίου, 2018

Στο Μουζάλα Αλημπαντέ και Σπανός για τους πρόσφυγες στην Αμάρυνθο


Παρασκευή 12 Ιανουαρίου , πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη συνάντηση με τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής , κ. Γ. Μουζάλα , της Δημάρχου Ερέτριας, κ. Αμφιτρίτης Αλημπατέ και του Αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας , κ. Φάνη Σπανού , στο Υπουργειο.

Η συνάντηση αυτή προγραμματίστηκε στα πλαίσια της Απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ερέτριας (13 -12-2017 )και της σύσκεψης των φορέων που ακολούθησε (27 -12-2017 ), στην Αμάρυνθο ,με θέμα την εγκατάσταση προσφύγων στο ξενοδοχείο ΣΤΕΦΑΝΙΑ της Αμαρύνθου.

Η Δήμαρχος και ο Αντιπεριφερειάρχης εξέθεσαν τα αιτήματα των φορέων στον Υπουργό και περιέγραψαν τους λόγους για τους οποίους πρέπει να αποκλεισθεί ο Δήμος Ερέτριας από τη φιλοξενία προσφύγων , δίνοντας έμφαση στην Τουριστική φυσιογνωμία του Δήμου Ερέτριας και και στον Αρχαιολογικό και πολιτιστικό του χαρακτήρα .

Ο Υπουργός , ανταποκρινόμενος στα αιτήματα και τα επιχειρήματα ,δεσμεύτηκε:

Α .ότι οι 87 πρόσφυγες,που φιλοξενούνται στο ξενοδοχείο ΣΤΕΦΑΝΙΑ , θα αποχωρήσουν στο τέλος Μαρτίου, χωρίς να παραταθεί το Συμβόλαιο με τον ιδιοκτήτη.

Β.ότι θα εξαιρεθεί ο Δήμος Ερέτριας από οποιαδήποτε μελλοντική εγκατάσταση – φιλοξενία προσφύγων, για τους λόγους που περιγράφηκαν.

Τις παραπάνω δεσμεύσεις ο Υπουργός θα τις αποστείλει και εγγράφως , ώστε να ανακοινωθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Τελος , σημείωσε , ότι στο διάστημα που διαρκεί η Σύμβαση ,έως 31 -3 -2018 ,εφόσον αυτή προβλέπει 180 άτομα , δε δεσμεύεται ότι δε θα αυξηθεί ο αριθμός τους .

Να σημειώσουμε στο σημείο αυτό ότι ο κ. Μουζάλας επιβεβαίωσε με τη σημερινή του τοποθέτηση τις δηλώσεις του υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών Νίκου Μαυραγάνη ο οποίος είχε δηλώσει στο EVIAVIMA ότι θα φύγουν οι πρόσφυγες από την Αμάρυνθο μετά από αίτημα που ο ίδιος είχε στείλει από την πρώτη στιγμή στον υπουργό.

πηγή: εύβοιαβήμα

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: