Αναρτήθηκε από: Διαχειριστής | 7 Ιανουαρίου, 2018

Εορτασμός των Αγίων Θεοφανίων στο Δήμο Ερέτριας


Ερέτρια

Μεγάλη γιορτή της χριστιανοσύνης και επίσημη αργία, που τονώνει το θρησκευτικό μας συναίσθημα και μας αναβαπτίζει στα νάματα της πίστης μας.

Ιερές ακολουθίες και δοξολογίες σε όλους τους ιερούς Ναούς του Δήμου μας σύμφωνα με το τυπικό της Αγίας μας εκκλησίας, και στη συνέχεια η τελετή του Αγιασμού των υδάτων που στο Δήμο μας έλαβε χώρα στην πόλη της Ερέτριας στο πορθμείο, όπου το Δήμο Ερέτριας εκπροσώπησε η Δήμαρχος Αμφιτρίτη Αλημπατέ ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Μίγγος και ο Αντιπρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας κ. Νικόλαος Αρβανίτης, ενώ  η παρουσία και η συμμετοχή στην εκδήλωση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βαγγέλη Αποστόλου, αποτέλεσε ιδιαίτερη τιμή για τη Δημοτική αρχή αλλά και για το πλήθος των πιστών που παραβρέθηκε.

Στην Ερέτρια όπως συνηθίζετε οι δύο ενορίες της πόλης, του Αγ. Νικολάου και της Παναγίας Παραβουνιώτισσας   συναντήθηκαν  και τέλεσαν από κοινού την τελετή του αγιασμού, ενώ στην τρίτη ενορία της Αγ. Ελεούσας στο Μαλακόντα, η τελετή έγινει στην παραλία στον Αγ. Ανδρέα , με την παρουσία του Δημοτικού Συμβούλου κ. Ιωάννου Βράκα που εκπροσώπησε το Δήμο.

Στην κεντρική πλατεία της Αμαρύνθου συναντήθηκαν και τέλεσαν την τελετή του Αγιασμού, οι ενορίες του Ευαγγελισμού Θεοτόκου Αμαρύνθου και Αγ. Νικολάου Άνω Βάθειας, με τη Δήμαρχο, Ερέτριας, την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Μαρία Φουσέκα, τον Αντιδήμαρχο κ. Γιώργο Παρασκευά να εκπροσωπούν το Δήμο, και την παρουσία του Αμαρύνθιου Αντιπεριφερειάρχου υγείας κ Δ. Αργύρη.

Στην δεύτερη ενορία του Αγ. Ιωάννου στην Αμάρυνθο η τελετή έγινε στην παρακείμενη παραλία, και το Δήμο εκπροσώπησε η Πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου κ. Μαρία Φουσέκα.

Στη Δημοτική Κοινότητα Γυμνό η τελετή πραγματοποιήθηκε στην εκκλησία της Κοιμήσεως Θεοτόκου, και αντίστοιχα  το Δήμο Ερέτριας εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος κ. Σπύρος Σταματούκος.

Ερέτρια

Αμάρυνθος

Αμάρυνθος

Ερέτρια

Ερέτρια

Ερέτρια

Αμάρυνθος

 

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: