Αναρτήθηκε από: Διαχειριστής | 8 Δεκεμβρίου, 2017

Π. Κουρουμπλής – Α. Αλημπατε, Σύσκεψη με τον Υπ. Ναυτιλίας είχε η Δήμαρχος Ερέτριας για θέματα που αφορούν το Δήμο, την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου


Σύσκεψη με τον Υπουργό Ναυτιλίας κ. Π. Κουρουμπλή και τον Επιστημονικό Σύμβουλο του Υπουργείου Δ. Μπαϊρακτάρη είχε η Δήμαρχος Ερέτριας για θέματα που αφορούν το Δήμο, την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου, στο Υπουργείο.

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν και δόθηκαν λύσεις:

Α) Ανάπλαση παραλίας Ερέτριας: Ήδη το Υπουργείο κατένειμε τον Οκτώβριο το ποσόν που είχε υποσχεθεί ο Υπουργός 124.00€ (ΠΔΕ 2017). Η Δήμαρχος, προβάλλοντας την αναγκαιότητα ολοκλήρωσης του έργου ανάπλασης του παραλιακού μετώπου Ερέτριας αιτήθηκε από τον Υπουργό, επιπλέον χρηματοδότηση καταθέτοντας και γραπτό αίτημα, ώστε το έργο να δημοπρατηθεί από τον ΟΛΝΕ (χερσαία ζώνη λιμένα) τους «νεκρούς» τουριστικά μήνες του χειμώνα του 2018.

Ο υπουργός ανταποκρινόμενος στο αίτημα άμεσα, διαβεβαίωσε ότι θα δοθούν έως το τέλος του έτους επιπλέον 124.000€ με την κατάθεση Τεχνικού Δελτίου από τον ΟΛΝΕ.

Β) Επιπλέον, η Δήμαρχος ενημέρωσε τον Υπουργό ότι εγκρίθηκαν οι Περιβαλλοντικοί όροι για τη νομιμοποίηση των επιχώσεων επί της λεωφόρου  Αρχαίου Θεάτρου κι έτσι άνοιξε ο δρόμος για την κατασκευή του έργου.

Γ) Τέλος, η Δήμαρχος έθεσε στον Υπουργό την αναγκαιότητα στήριξης από το Υπουργείο της πορθμειακής γραμμής Ερέτριας – Ωρωπού τους χειμερινούς μήνες, γιατί αποτελεί πνεύμονα οικονομικό, τουριστικό αλλά προσφέρει και ψυχολογική στήριξη στο δήμο Ερέτριας και την Κεντρική και Νότια Εύβοια, λαμβάνοντας σχετικές διαβεβαιώσεις και επί αυτού του αιτήματος.

Είναι πολύ σημαντική η συνεργασία του δήμου Ερέτριας με το Υπουργείο Ναυτιλίας, γι’ αυτό και η Δήμαρχος ευχαρίστησε τον κ. Π. Κουρουμπλή για τη στήριξη και την έμπρακτη συμπαράστασή του προς το Δήμο μας.

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: