Αναρτήθηκε από: Διαχειριστής | 8 Δεκεμβρίου, 2017

Εορτασμός του Αγίου Νικολάου στο Δήμο Ερέτριας


Τον προστάτη της πολιούχο Αγ. Νικόλαο τιμά και εορτάζει  με πλήθος εκδηλώσεων η Ερέτρια με κορύφωση την 6η Δεκεμβρίου, ημέρα της μνήμης του.

Χοροστατούντος του Αρχιμανδρίτου της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος κ. Τιμόθεου Μπαιμπάκη με την συνοδεία των  ιερέων του Δήμου μας, κλήρος, λαός και Δημοτική αρχή  συμμετείχαν στις θρησκευτικές εκδηλώσεις, σύμφωνα με το πρόγραμμα εορτασμού του  Εκκλησιαστικού Συμβουλίου  του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγ. Νικολάου Ερέτριας.

Η λιτάνευση και περιφορά της ιεράς εικόνας του Αγίου την παραμονή της κυριώνυμης ημέρας 5 Δεκεμβρίου, σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, υπό τους ήχους της μπάντας του στρατού ξηράς,  έδωσε επισημότητα και μεγαλοπρέπεια  στην τελετή, με την καθιερωμένη στάση για την δοξολογία στο λιμάνι προσδίδοντας και συμβολική σημασία, αφού ως γνωστόν, ο Αγ. Νικόλαος είναι προστάτης των Ναυτικών και όντας η Ερέτρια από αρχαιοτάτων χρόνων γενέτειρα και τόπος ναυτικών πάντα ζητεί και έχει την βοήθεια και την χάρη του Αγίου, τόσο στις φουρτούνες της  ζωής και της θάλασσας, όσο και στις περιόδους ηρεμίας και δημιουργίας .

Το Δήμο Ερέτριας εκπροσώπησε η Δήμαρχος Αμφιτρίτη Αλημπατέ, με παρόντες στην εκδήλωση τον αναπληρωτή Δημάρχου Δημήτρη Μίγγο, το Δημοτικό Σύμβουλο και Πρόεδρο του Νομικού Προσώπου κ. Νικόλαο Μεταξα, το Δημοτικό Σύμβουλο κ. Ιωάννη Βράκα, τον Αντιπρόεδρο του Τ.Σ. της Δημοτικής Κοινότητας Ερέτριας κ. Νικόλαο Αρβανίτη, τον αρχηγό της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ. Νικόλαο Γουρνή, τον Δημοτικό Σύμβουλο της αντιπολίτευσης, Αντιναύρχο κ. Νικόλαο Φατούση, ενώ το  Λιμενικό τμήμα  Ερέτριας εκπροσώπησε ο διοικητής του κ. Μάρκος Οικονομίδης.

Παράλληλα λαμβάνουν χώρα λαμπρές  θρησκευτικές εκδηλώσεις και τοπική πανήγυρη στο ορεινό χωριό του Δήμου μας, Άνω Βάθεια, απο τον ομώνυμο Ναό του Αγ. Νικολάου, συγκεντρώνοντας πλήθος πιστών που τιμούν και εορτάζουν την μνήμη του Αγίου.

Εξίσου σημαντικός εορτασμός έγινε και στην ιστορική Μονή του Αγ. Νικολάου Άνω Βάθειας που υπάρχει στο Δήμο μας, με κατάνυξη και σύμφωνα με το τυπικό λατρευτικό της Αγίας μας Εκκλησίας, παρουσία της Δημοτικής Αρχής και προσκυνητών απο τον Δήμο μας αλλά και την ευρύτερη περιοχή.

 

 

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: