Αναρτήθηκε από: Διαχειριστής | 31 Ιουλίου, 2017

Στην Ερέτρια, η εθνική εορτή της Ελβετίας, σε εκδήλωση της ελβετικής αρχαιολογικής σχολής


Στην Ερέτρια, διοργανώνεται την 1η Αυγούστου εκδήλωση προς τιμή της εθνικής εορτής της Ελβετίας, από την ελβετική αρχαιολογική σχολή – ESAG, στην Ελλάδα.

Στο πλαίσιο του εορτασμού της εθνικής γιορτής της Ελβετίας, την 1η Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση στο αρχαίο Γυμνάσιο της Ερέτριας, από τις 6μμ έως τις 7.30μμ, και στην αρχαία παλαίστρα, στις 7μμ, παρουσίαση από τον παλαιστικό όμιλο πρωταθλητών Ερέτριας.

Το πρόγραμμα ανασκαφών στο αρχαίο Γυμνάσιο της Ερέτριας και στην παλαίστρα, της ελβετικής σχολής, άρχισε το καλοκαίρι του 2015.

Το πρόγραμμα στο χώρο του αρχαίου Γυμνάσιου, συνεχίστηκε το 2016, με τη συμμετοχή των φοιτητών: Céline Zaugg, παν/μιο Βασιλείας, Andrea Winkler, παν/μιο Βέρνης, Caroline Bridel και Mila Musy, παν/μιο Γενεύης, Κυριακή Κατσαρέλια, Diego Maddalena, Sarah Paudex και Cédric Pernet, παν/μιο Λωζάνης, Severin Aschwanden και Agata Guirard, παν/μιο Ζυρίχης, Gaëlle Liengme, Haute Ecole Arc conservation-restauration, Ruben Van Doorslaer, παν/μιο Ιωαννίνων και Marine Lépée, παν/μιο Λυόν 2, που έκαναν την πρακτική τους.

Ακόμη, την περασμένη χρονιά ξεναγήθηκαν στον αρχαιολογικό χώρο της Ερέτριας, μεταξύ άλλων, 80 επισκέπτες μαθητές του γυμνασίου του Φράϊμπουργκ και μέλη της Ένωσης Jean Gabriel Eynard της Γενεύης.

• Πρόσθετα, σημειώνεται ότι σύμφωνα με το πρόγραμμα της σχολής, η φετινή ανασκαφή στο αρχαίο Γυμνάσιο της Ερέτριας, πραγματοποιείται από τις 26.6 έως τις 28.7, με επικεφαλής τον Κάρλ Ρέμπερ, επιστημονική διεύθυνση, Γκί Άκερμαν, παν/μιο Λωζάνης και έρευνες πεδίου, Rocco Tettamanti, ΕΑΣ

• Ακόμη, στην Αμάρυνθο η φετινή ανασκαφή πραγματοποιείται από τις 7.8 έως τις 15.9, με επικεφαλής τους Κάρλ Ρέμπερ και Αμαλία Καραπασχαλίδου, εφορεία αρχαιοτήτων Ευβοίας, επιστημονική διεύθυνση, Denis Knoepfler, College de France, Thierry Theurillat, Sylvian Fachard, Geneva University και έρευνες πεδίου, Tόμπιας Kράπφ.

Σημειώνεται ότι, η ελβετική συνομοσπονδία ιδρύθηκε την 1η Αυγούστου του 1291, από τα καντόνια ‘του Δάσους’, Uri, Schwyz και Unterwalden.

• Τέλος, σημειώνεται ότι η ελβετική αρχαιολογική σχολή – ESAG, άρχισε τις ανασκαφικές εργασίες της στην Ερέτρια, στις 15 Απρίλη του 1964.

Πηγή: anparatiritis.gr

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: