Αναρτήθηκε από: Διαχειριστής | 19 Μαΐου, 2017

Tο Δήμο Ερέτριας και την Περιφέρεια Στερεάς εκπροσώπησε και συμμετείχε στο 2ο συνέδριο Ελληνικών και Κινέζικων πόλεων στο Πεκίνο, η Αμφιτρίτη Αλημπατέ.


Το Δήμο Ερέτριας εκπροσώπησε και συμμετείχε στις εργασίες του 2ου Συνεδρίου Ελληνικών και Κινεζικών Πόλεων, μετά από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συνβουλίου, η Δήμαρχος Αμφιτρίτη Αλημπατέ,  στις 13 Μαίου 2017 στο Πεκίνο πρωτεύουσα της Λαικής Δημοκρατίας της Κίνας.

Το 2ο Συνέδριο Κινεζικών και Ελληνικών Πόλεων, είναι η συνέχεια του 1ου που έλαβε χώρα στην Αθήνα το Νοέμβριο του 2016, με σκοπό τη σύσφιξη των Ελληνοκινεζικών  σχέσεων, όπου εκτός των βασικών γραμμών και στόχων που ορίστηκαν, συμφωνήθηκε και η διοργάνωση κάθε χρόνο, ενός συνεδρίου, προκειμένου να συζητούνται σημαντικά μέτρα συνεργασίας, να διευκολύνεται η ευθυγράμμιση διαφορετικών στρατηγικών ανάπτυξης και η βαθύτερη συνεργασία, προκειμένου να επιτευχθεί κοινή ανάπτυξη.

Διοργανώθηκε έτσι το 2ο  Συνέδριο Ελληνικών και Κινεζικών Πόλεων στο Πεκίνο σε συνεργασία με την Ένωση Φιλίας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας με Ξένες Χώρες (CPAFFC) και την υποστήριξη της Πρεσβείας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα.

Η εν λόγω από κοινού διοργάνωση των συνεδρίων, Ελληνικών και Κινεζικών πόλεων,αποτελεί μία από τις ενέργειες της ΄΄Αμφικτυονίας΄΄ για τη δημιουργία και ανάπτυξη εμπορικών σχέσεων, προσέλκυσης επενδύσεων, διάδοσης που πολιτιστικού μας προιόντος, σε Διεθνές επίπεδο.

Να θυμίσουμε ότι το 2016, οι  Δήμοι της Νοτίου  και της Βορείου Ελλάδος αντίστοιχα,συνυπέγραψαν  Πρωτόκολλο Συνεργασίας με το οποίο δηλώθηκε η διάθεση τους να συμβαδίσουν στην πορεία διαμόρφωσης ενός πλαισίου πολυεπίπεδης πολιτιστικής συνεργασίας υπό την επωνυμία «Αμφικτιονία αρχαίων ελληνικών πόλεων».

Στην «Αμφικτυονία» έχουν προσχωρήσει  Δήμοι της χώρας, που έχουν επισκέψιμους Μουσειακούς ή Αρχαιολογικούς χώρους με πλούσια ιστορία, βασική δε επιδίωξη είναι η  βέλτιστη οργάνωση του ελληνικού πολιτισμού σε τοπικό επίπεδο και η σωστή διαχείριση των θεμάτων του, όπως η προστασία, η διεκδίκηση και η διάδοση της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας μας, σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, ενώ στους στόχους της περιλαμβάνεται και η διεκδίκηση της επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα.

Πολύ καλά και άρτια οργανωμένο πρόγραμμα, με πλούσια και στοχευμένη θεματολογία, από την άφιξη της Ελληνικής αντιπροσωπείας την Πέμπτη 11 Μαίου στο Πεκίνο, έως και την αναχώρηση και επιστροφή στη Αθήνα στις 15 Μαίου.

Αναφέρουμε συνοπτικά.

Παρασκευή 12 Μαίου, Σεμινάρια με θέματα :

  1. ΄΄Προσέλκυση Κινέζων τουριστών, Εξαγωγές στην Κίνα, Έξυπνες πόλεις.΄΄
  2. Προώθηση αγροτικών προιόντων στην Κίνα.
  3. Εξερχόμενος Κινέζικος τουρισμός – Γεγονότα και τάσεις.
  4. ΄΄Εξυπνες πόλεις: Πώς η τεχνολογία μπορεί να αλλάξει τον τρόπο που ζούμε.

Η ημέρα έκλεισε παραγωγικά με την επίσκεψη και ξενάγηση την εταιρία υψηλής τεχνολογίας Huawei EBC (Νέες τεχνολογίες, Trend,Smart City, Συσκευές κ.λ.π.)

Η επόμενη ημέρα Σάββατο  13 Μαίου, ξεκίνησε με την υποδοχή και τους χαιρετισμούς από την πλευρά των Κινέζων αντιπροσώπων και στη συνέχεια από τους Έλληνες συμμετέχοντες στο συνέδριο.

Το πρόγραμμα συνεχίστηκε στο Παλάτι του Πεκίνου – Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου με προβολή σχετικής ταινίας από την Ελλάδα, ακολούθησαν ομιλίες Ελλήνων Δημάρχων, κλείνοντας την ενότητα αντίστοιχα με τις ομιλίες των Κινέζων Δημάρχων.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε συνάντηση, οικογενειακή φωτογραφία, και ομιλία του ευρισκόμενου στο Πεκίνο για διακρατικές επαφές Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη  Τσίπρα, με υπογραφή συμφωνιών ανάμεσα σε Έλληνες Κινέζους VIP και βράβευση από τον πρόεδρο της ΄΄Αμφικτυονίας΄΄ και Δήμαρχο Μαραθώνα κ. Ηλία Ψινάκη του Πρέσβη στις Κινέζικες πόλεις.

Εξίσου σημαντικές ήταν μετά την ομιλία του Έλληνα  Αναπληρωτή  Οικονομίας και Ανάπτυξης οι επαφές και ανταλλαγές απόψεων ανάμεσα στους Έλληνες αντιπροσώπους με τους τοπικούς ηγέτες και Κινέζους επιχειρηματίες.

Αξιοποιώντας το μέρος αυτό του προγράμματος και τις δυνατότητες επαφών για την προοπτική συνεργασιών και την ανάπτυξη εμπορικών και τουριστικών σχέσεων , η Δήμαρχος Ερέτριας, παρουσίασε και προώθησε διαφημιστικό έντυπο υλικό τόσο από το Δήμο Ερέτριας που εκπροσωπούσε, αλλά και της Περιφέρειας που επίσης εκπροσωπούσε ως η μόνη Δήμαρχος που συμμετείχε στο συνέδριο από την Στερεά Ελλάδα.

Κύρια και σημαντικά θέματα στις συζητήσεις της Δημάρχου με τους Κινέζους συνομιλητές ήταν το Δημοτικό ακίνητο ΄΄Νησί των Ονείρων΄΄ με τις μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης που υπάρχουν, αλλά και η δυνατότητα ενοικίασης και αξιοποίησης τμήματος της μεγάλης Δημοτικής – Αστικής έκτασης που διαθέτει ο Δήμος Ερέτριας.

Δημιουργήθηκε έτσι ανοικτή θεματική ενότητα και δίαυλος επικοινωνίας για εκτενέστερη και παραγωγική συνεργασία με Κινέζους επενδυτές για όσο το δυνατόν καλύτερο και πιο άμεσο  αποτέλεσμα.

Κυριακή 14 Μαίου

Εθιμοτυπική αλλά και πολύ ενδιαφέρουσα η επίσκεψη της Ελληνικής αντιπροσωπείας στα παγκόσμια ιστορικά αξιοθέατα και μνημεία της Κίνας ,στο Σινικό τείχος, στην Απαγορευμένη πόλη, και στα Καλοκαιρινά Ανάκτορα, συσφίγκοντας τους δεσμούς  ανάμεσα στους λαούς και τονίζοντας ότι όταν οι μεγάλοι πολιτισμοί συναντώνται προάγουν  υψηλά ιδανικά και εξυψώνουν τους λαούς και τις κοινωνίες τους.

Η Δήμαρχος Ερέτριας με την συμμετοχή της στο συνέδριο, τονίζει την αταλάντευτη βούληση της Δημοτικής αρχής, ώστε: με εξωστρέφεια, με πνεύμα συνεργασίας, με ένταξη σε ενώσεις, και δημιουργώντας συμμαχίες σε Εθνικό και Διεθνές επίπεδο, να προωθήση και να εξάγει τον σπουδαίο αρχαίο πολιτισμό και την ιστορία μας, να αναδείξει τα ιδιαίτερα φυσικά κάλλη κάνοντας έτσι και πιό σημαντικό τουριστικό προορισμό το Δήμο μας,αλλά και να προκαλέσει το ενδιαφέρον περισσότερων επενδυτών, αφού ως γνωστόν ο Δήμος Ερέτριας διαθέτει πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα, που δημιουργούν κατάλληλο κλίμα και προυποθέσεις για ανάπτυξη, και καλές προοπτικές για την περιοχή αλλά και ευρύτερα για την Περιφέρεια Στερεάς.

 

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: