Αναρτήθηκε από: Διαχειριστής | 28 Μαρτίου, 2017

Υδραγωγείο Ψαριανών Η προσπάθεια συνεχίζεται ….


Βρίσκεται κάτω απο το Καστέλι, στη δυτική πλευρά, στο ύψος του Αρχαίου Γυμνασίου.

Κτίστηκε «ΕΠΙ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΨΑΡΙΑΝΩΝ ΝΙΚΟΛΑΟΥ Γ.ΝΙΚΟΛΕΡΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΙΛΟΤΙΜΩ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΜΙΛΤ. ΚΑΝΑΡΗ ΤΟ 1908»

Αρκετά παραμελημένο , κρυμμένο απο τα αγριόχορτα, έχει χαθεί και αυτό όπως άλλα τόσα μνημεία κάπου σε κάποια σελίδα της Νεότερης Ιστορία μας!

Είναι χρέος του Δήμου, της Πολιτείας και των πολιτών η ανάδειξη του απο την Εφορία Νεότερων μνημείων και του Δήμου Ερέτριας, ως μνημείο της νεότερης ιστορίας του τόπου και να ξεκινήσουν εργασίες συντήρησης του.

Με την αριθμ.πρωτ: 08032017/21-03-2017 αίτηση μας, ζητήσαμε συνάντηση με τους αρμόδιους της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου μας, ώστε τόσο οι υπεύθυνοι όσο και οι πολίτες, να προχωρήσουμε συλλογικά στους τρόπους εκπόνηση μίας αρχιτεκτονικής μελέτης αναστήλωσης και ορισμού μίας σύγχρονης χρήσης του μνημείου.

2011 Καθαρισμός Συλλόγου «Μέδουσας»

Ο σύλλογος μας, έχεις έως σήμερα πραγματοποιήσει 2 εθελοντικούς καθαρισμούς στον προαύλιο χώρο του, η δεύτερη πέρσι, σε συνεργασία με την πλειοψηφία των συλλόγων και φορέων του τόπου μας, στα πλαίσια της εθελοντικής δράσης Let’s do it Greece.

Καθαρισμός στα πλαίσια του Let’s do it Greece 2016

Η προσπάθεια δεν έχει σταματήσει, γιαυτό το λόγο ζητήσαμε με αίτημα μας, συνάντηση με την τεχνική υπηρεσία του Δήμου Ερέτριας, ώστε να βρούμε τους τρόπους μίας σύγχρονης χρήσης του μνημείου!
Αναμένουμε την συνάντηση με τους υπεύθυνους της τεχνικής υπηρεσίας και θα χαρούμε να συμμετέχουν μαζί μας, όσοι ενδιαφέρονται.

Το αίτημα προς την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ερέτριας

Προς
Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών,
Περιβάλλοντος, Πολεοδομίας &
Ποιότητας Ζωής Δήμου Ερέτριας
Ερέτρια 21/03/2017
Αριθμ.Πρωτ: 08032017

Υπόψιν
Προϊσταμένη Διεύθυνσης Τ.Υ : Κα Λεμπέση Ζωή
Προϊσταμένη Τμήματος Μελετών & Έργων :Κα Γεωργίου Άννα
Κοινοποιήση
Δημοτική Κοινότητα Ερέτριας
Υδραγωγείο Ψαριανών

Θέμα: Συνάντηση με την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Ερέτριας, για τα βήματα που πρέπει να πραγματοποιηθούν, ώστε να εκπονηθεί αρχιτεκτονική μελέτη αναστύλωσης του μνημείου.

Με αφορμή την εθελοντική δράση που θα πραγματοποιηθεί σε ολόκληρη την Ελλάδα στις 2 Απριλίου 2017, με τίτλο Let’s Do it Greece, αποφασίσαμε να φέρουμε ξανά το θέμα του Υδραγωγείου των Ψαριανών που βρίσκεται πίσω από το Αρχαίο Θέατρο Ερέτριας.

Πέρσι , μεγάλο μέρος των Συλλόγων της Δημοτικής Κοινότητας Ερέτριας, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ευβοίας, το ΝΠΔΔ «Ο Δαφνηφόρος Απόλλων» και την Δημοτική Κοινότητα Ερέτριας, πραγματοποιήσαμε εθελοντικό καθαρισμό του περιβάλλοντος χώρου του Υδραγωγείου των Ψαριανών.

Στην διάρκεια της δράσης, αναφερθήκαμε εκτενώς στην ανάγκη αναστύλωσης του μνημείου και διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου του, ώστε να γίνει επισκέψιμο τόσο στον κάτοικο όσο και στον επισκέπτη του Δήμου μας.

Έκτοτε καμία ενημέρωση δεν έχουμε για το θέμα, πέραν των προφορικών συζητήσεων με τον Προέδρο της Δημοτικής κοινότητας Ερέτριας, κο Σαράπη Γιώργο, όπου ο τελευταίος καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια για την αναστύλωση του χώρου.

Μετά από επικοινωνία που είχαμε με τον Κο Κώστα Μπουκάρα (Αρχαιολόγος M. Sc. – ΕΦ.Α Ευβοίας ) ενημερωθήκαμε ότι τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουμε είναι το εξής πρώτο:
Αιτούμαστε συνάντηση με την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου, ώστε να προχωρήσουμε συλλογικά στους τρόπους εκπόνηση μίας αρχιτεκτονικής μελέτης αναστήλωσης και ορισμού μίας σύγχρονης χρήσης του μνημείου.

Επειδή η ανάγκη για την προστασία των μνημείων του τόπου μας είναι μεγάλη , αναμένουμε σε συνάντηση με την αρμόδια για το θέμα υπηρεσία της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών, Περιβάλλοντος, Πολεοδομίας & Ποιότητας Ζωής.

Για τον τόπο και χρόνο της συνάντησης μας, παρακαλούμε επικοινωνήστε στο email του συλλόγου μας : Medousa.eretrias@gmail.com και στο τηλέφωνο του Συλλόγου : 6980834208

Με εκτίμηση
Σύλλογος Ενεργών Πολιτών
«Η Μέδουσα»
Σύλλογος Ενεργών Πολιτών «Η Μέδουσα»
Ε-mail: Medousa.eretrias@gmail.com

Ευχόμαστε μετά την συγκεκριμένη ανάρτηση, να κινηθούν οι διαδικασίες που περιμένουμε σχεδόν ένα χρόνο τώρα …

Ερέτρια 28/03/2017

Πηγή: Ενεργοί Πολίτες

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: