Αναρτήθηκε από: Διαχειριστής | 28 Φεβρουαρίου, 2017

Νέα κοινωνική δομή – Κέντρο Κοινότητας Δήμου Ερέτριας


ΝΕΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΟΜΗ KENΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΕΡΕΤΡΙΑΣ

Από τους πρώτους Δήμους που εντάσσονται , ο Δήμος Ερέτριας προχωρά στην δημιουργία δομής Κέντρου Κοινότητας Δήμου Ερέτριας, με την απόφαση 1610 της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος, ένταξη της πράξης «ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΕΡΕΤΡΙΑΣ» στον Άξονα Προτεραιότητας «Προώθηση της κοινωνική ς ένταξης και καταπολέμηση της φτώχειας -ΕΚΤ» του Ε.Π. «Στερεά Ελλάδα», με εξασφάλιση τριετούς χρηματοδότησης.

Το Κ.Κ. Του Δήμου Ερέτριας θα εποπτεύεται από τη Διεύθυνση Διοικητικών και Κοινωνικών Υπηρεσιών Κκαι θα παρέχει τις ακόλουθες υπηρεσίες :

  1. Υποδοχή – Ενημέρωση – Υποστήριξη Πολιτών
  2. Συνεργασία με Υπηρεσίες και Δομές
  3. Παροχή Υπηρεσιών που αποσκοπούν στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και θα διασφαλίζουν την κοινωνική ένταξη των ωφελουμένων.

Tό κέντρο μέσω παραπομπών θα διασυνδέει τα ωφελούμενα άτομα – Πολίτες του Δήμου με επιμέρους φορείς και υπηρεσίες (υπηρεσίες ΟΤΑ, δημόσιες υπηρεσίες,εθελοντικές οργανώσεις, οργανισμούς κοινωνικού χαρακτήρα κ.λ.π) για την εξυπηρέτηση των αναγκών τους και θα λειτουργεί συμπληρωματικά και επικουρικά με τις υφιστάμενες κοινωνικές δομές.

Πρώτη σημαντική δράση για τα Κέντρα Κοινότητας, είναι η υλοποίηση του προγράμματος Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης, ΚΕΑ που αφορού 700.000 δικαιούχους.

Η πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαικό Κοινωνικό Ταμείο , είναι τριετής, και η διάρκειά της ορίζεται από την 30 Μαρτίου 2017 έως 29 Μαρτίου 2020.

Η σύσταση και η λειτουργία της δομής «ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΕΡΕΤΡΙΑΣ» συμπεριλαμβάνεται στο γενικότερο πλαίσιο άσκησης της Κοινωνικής Πολιτικής και στις συνεχείς προσπάθειες που καταβάλει η Δημοτική αρχή, για τη στήριξη κοινωνικά ευπαθών ομάδων και ατόμων, με ενέργειες και δράσεις που στηρίζουν ψυχολογικά και συμβουλευτικά, που δίνουν ευκολότερη πρόσβαση σε προγράμματα κοινωνικών παροχών και συνεχούς εκπαίδευσης, ενισχύοντας την κοινωνική συνοχή, την αλληλεγγύη και την επανένταξή τους στην κοινωνία, στοιχεία που αποκτούν μεγαλύτερη σημασία και αξία, λόγω και των ιδιαίτερων και δύσκολων οικονομικών συνθηκών που επικρατούν στη χώρα μας.

H Δήμαρχος Ερέτριας ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη κ. Κ. Μπακογιάννη για την ευαισθησία και την ανταπόκριση που επέδειξε στις ανάγκες των Δημοτών, με την έγκριση του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Ερέτριας.

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: