Αναρτήθηκε από: Διαχειριστής | 21 Φεβρουαρίου, 2017

Σύσκεψη με τις εθελοντικές ομάδες δασοπροστασίας του Δήμου Ερέτριας


Π Ρ Α Κ Τ Ι Κ Ο
Σύσκεψης με τις Εθελοντικές ομάδες Δασοπροστασίας Δήμου Ερέτριας Συμμετείχαν:

 • α) Από το Δήμο: 1) Η Δήμαρχος 2) Ο Υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας κ. Λάμπρου Ιωάν. 3) Ο Αντιδήμαρχος Διοικ. & Οικον.Υπηρεσίας κ. Μίγγος Δημ.

 • β) Από τους Συλλόγους: 1) Fetesclub 4×4, Ερέτρια 2) Αμαρυνθία Άρτεμις, Αμάρυνθος 3) ΕΔΔΑΚΟΔ, Γυμνό

Η Δήμαρχος χαιρέτισε τη σύσκεψη και μετά το καλωσόρισμα εξήρε τη κοινωνική προσφορά των Συλλόγων, του Εθελοντισμού και την άμεση επέμβασή τους σε ώρες ανάγκης. Ο κ. Λάμπρου τόνισε τη προσφορά των Συλλόγων και των εθελοντών στις κρίσιμες ώρες, και στη πρόσφατη επιδρομή του χιονιά για απεγκλωβισμούς ατόμων κ.λ.π. και ευχαρίστησε για τη συνεργασία τους με τη Δημοτική αρχή. Στη συνέχεια συζητήθηκαν αναλυτικά τα κοινά αιτήματα των Συλλόγων και συμφωνήθηκε:

 1. Έγκαιρη απόδοση στους Συλλόγους της επιχορήγησης των χρημάτων της Πολιτικής Προστασίας, εντός της θερινής περιόδου, ώστε να αξιοποιούνται για τη κάλυψη αναγκών.
 2. Αύξηση της Επιχορήγησης στις 3.000,00€ ανά Σύλλογος.
 3. Η κατανομή να γίνει, μετά από σύμφωνη γνώμη των Συλλόγων, αυξημένη στο Σύλλογο «Αμαρυνθία Άρτεμις», επειδή τα αυτοκίνητα είναι ιδιόκτητα και επιβαρύνονται με την ασφαλιστική κάλυψη και τα servis, σε αντίθεση με τους (2) άλλους Συλλόγους που τα αυτοκίνητα είναι κατά παραχώρηση από το Δήμο Ερέτριας και τα έξοδα επιβαρύνουν το Δήμο.
 4. Στην ασφαλιστική κάλυψη, εκτός του οδηγού να καλύπτεται και ο συνοδηγός, διότι υπάρχει πάντα δεύτερο άτομο εντός του αυτοκινήτου στη διάρκεια των επιχειρήσεων.
 5. Επισκευή του κρουνού έξω από το Δημοτικό σχολείο Αμαρύνθου και έλεγχος όλων των κρουνών.
 6. Έχουν ήδη τοποθετηθεί νέοι κρουνοί, για το λόγο αυτό να δοθεί από τη Πυροσβεστική χάρτης με τους κρουνούς στους Συλλόγους.
 7. Εντός του Δήμου να δημιουργηθεί Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων μέσω ασυρμάτου, και να λειτουργεί με ορισμό υπευθύνου. Το Κέντρο να μπορεί να μπαίνει και στην συχνότητα των ομάδων για καλύτερο συντονισμό όλων.
 8. Έγινε ενημέρωση ότι ήδη ολοκληρώνεται η επισκευή της υδροφόρας του Δήμου για βοήθεια στο έργο των Εθελοντών.
 9. Οι εθελοντές από κοινού κατέθεσαν πρόταση για τη διοργάνωση ημερίδας, εντός του Μαρτίου, ώστε να ενημερωθούν οι δημότες για το έργο των Εθελοντικών ομάδων. Σκοπός της εκδήλωσης θα είναι: α) η παρουσίαση του εθελοντικού έργου των ομάδων και η καλύτερη προετοιμασία τους για το έτος 2017 & β) η ευαισθητοποίηση των δημοτών και η εγγραφή νέων εθελοντών.
 10. Οι Σύλλογοι προγραμματίζουν εκδηλώσεις στα σχολεία για ευαισθητοποίηση των νέων.
 11. Τονίστηκε η άριστη συνεργασία με τη Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας και το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας, τη Πυροσβεστική Υπηρεσία Χαλκίδας και το Δήμο Ερέτριας.

Η σύσκεψη έληξε σε κλίμα συνεργασίας, αμοιβαιότητας και πραγματικής διάθεσης προσφοράς από όλους για το καλό του κοινωνικού συνόλου.

Η Δήμαρχος Αμφιτρίτη Αλημπατέ

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: