Αναρτήθηκε από: Διαχειριστής | 21 Ιανουαρίου, 2017

Συσκέψεις για τα προβλήματα σε Ερέτρια και Λουτράκι


EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Οι αναπλάσεις και τα προβλήματα δυο παραλιακών μετώπων, της Ερέτριας και του Λουτρακίου, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης δυο διαφορετικών συναντήσεων-συσκέψεων που έγιναν την Τετάρτη στο υπουργείο Ναυτιλίας.

Η δήμαρχος της Ερέτριας Αμφιτρίτη Αλημπατέ ενημέρωσε τον υπουργό Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή, τον γ.γ. Λιμένων Χρήστο Λαμπρίδη αλλά και στελέχη της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου Ερέτριας για τη σχετική μελέτη που εκπόνησε ο Οργανισμός Λιμένος Ν. Ευβοίας και βάσει του έργου που πρόκειται να υλοποιηθεί αναμένεται να διαμορφωθεί εκ νέου όλος ο αιγιαλός.

Προβλέπεται η δημιουργία πεζόδρομου χώρου, δίπλα στη θάλασσα, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων και επισκεπτών της περιοχής, ενώ θα γίνει διευθέτηση του χώρου ώστε να νομιμοποιηθεί η λειτουργία των εξωτερικών χώρων των καταστημάτων. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 500.000 ευρώ και ζήτησε τη συνδρομή του υπουργείου για την υλοποίηση του.

Ο Π. Κουρουμπλής επεσήμανε ότι το υπουργείο θα βοηθήσει στην κατασκευή του έργου, προκειμένου να επέλθει η νομιμοποίηση, αλλά και η αισθητική ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της Ερέτριας. Συγκεκριμένα, ο υπουργός ανέφερε ότι το υπουργείο θα χρηματοδοτήσει τμήμα του έργου, μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Σημείωσε μάλιστα ότι ανάλογη στήριξη θα υπάρξει και από τον Ο.Λ.Ν.Ε.

Στη σύσκεψη για το παραλιακό μέτωπο του Λουτρακίου που έγινε υπό την προεδρία του υπουργού Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή συμμετείχαν οι γενικοί γραμματείς Γιάννης Θεοτοκάς και Χρήστος Λαμπρίδης, οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας, Μαρία Θελερίτη και Γιώργος Τσόγκας, ο δήμαρχος Λουτρακίου, Γιώργος Γκιώνης, ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Λουτρακίου, Γιώργος Ρουμελιώτης, καθώς και υπηρεσιακά στελέχη της Γενικής Γραμματείας Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής.

Κατά τη σύσκεψη συζητήθηκε ιδιαίτερα η διαδικασία νομοθετικής διευθέτησης των ζητημάτων που έχουν προκύψει στο Λουτράκι, καθώς και η ανάληψη πρωτοβουλίας του υπουργείου Ναυτιλίας που θα επιλύει παρόμοια προβλήματα στο σύνολο της χώρας.

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: