Αναρτήθηκε από: Διαχειριστής | 24 Δεκεμβρίου, 2016

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ερέτριας «Κ. Κανάρης» και Πολιτιστικός Σύλλογος Δροσιάς Ευβοίας είπανε τα κάλαντα των Χριστουγέννων στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας


Άρχισαν από χθες να ψάλλουν τα Χριστουγεννιάτικα κάλαντα στα υπουργεία, τα κόμματα και τις δημόσιες υπηρεσίες ενώ σήμερα, παραμονή των Χριστουγέννων, άκουσαν τα κάλαντα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο πρωθυπουργός.

Το Μουσικό Σχολείο Αθήνας και η Δημοτική Φιλαρμονική Αμφιλοχίας έψαλλαν τα κάλαντα των Χριστουγέννων στον Αλέξη Τσίπρα. Αρχικά, ο πρωθυπουργός υποδέχθηκε τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του Μουσικού Σχολείου της Αθήνας και αντάλλαξε μαζί τους ευχές για τα Χριστούγεννα. Οι μαθητές ξεκίνησαν με τα αγγλικά κάλαντα, το γνωστό «Jingle Bells», και όταν τελείωσαν ο πρωθυπουργός παρατήρησε «αυτά είναι του ευρώ… Θέλω παραδοσιακά κάλαντα», ενώ ρώτησε εάν υπάρχουν μαθητές που παίζουν μπουζούκι. «Στο 1ο Ειδικό Σχολείο Καλαμάτας που επισκέφθηκα ήταν τρεις μαθήτριες που έπαιζαν μπουζούκι», είπε ο κ. Τσίπρας.

Η χορωδία των μαθητών συνέχισε με το «Ave Maria» και καθώς ενισχύθηκε από άλλους μαθητές με παραδοσιακά όργανα, ακούστηκαν και τα παραδοσιακά «Καλήν εσπέραν Άρχοντες…». Ο κ. Τσίπρας, φωτογραφήθηκε με τους μαθητές και έκανε δώρο στο σχολείο ένα πιάνο, «για να το χρησιμοποιούν όλοι οι μαθητές», όπως είπε, καθώς και ατομικά δώρα. Δώρα προσέφεραν στον πρωθυπουργό και οι μαθητές του σχολείου, ανάμεσα στα οποία ήταν και ένας πίνακας του Φασιανού.

Ακολούθησε η μπάντα του Δήμου Αμφιλοχίας που έπαιξε τα κάλαντα και παραδοσιακές χριστουγεννιάτικες μελωδίες.

Τα μέλη της μπάντας ευχήθηκαν στον πρωθυπουργό χρόνια πολλά και καλή δύναμη και του ζήτησαν να επισκεφθεί γρήγορα την πόλη τους. Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, οι υπουργοί Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης και Χριστόφορος Βερναρδάκης και ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας.

Η Μπάντα των Ενόπλων Δυνάμεων και η Προεδρική Φρουρά έψαλλαν τα Κάλαντα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο. Στη συνέχεια τα Κάλαντα τραγούδησαν το Λύκειο Ελληνίδων, η Νεανική Χορωδία του Συλλόγου Φίλων Μουσικής Θεσσαλονίκης, οι Θρακιώτες Αθηνών της Ενοριακής Νεανικής Εστίας του Ιερού Ναού Αγίου Ελευθερίου οδού Αχαρνών, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ερέτριας «Κ. Κανάρης» και Πολιτιστικός Σύλλογος Δροσιάς Ευβοίας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Μερακλήδες Περιφέρειας Άρτας» και ο Όμιλος Βρακοφόρων Κρήτης.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης άκουσε χθες, στα κεντρικά γραφεία του Κόμματος, τα Χριστουγεννιάτικα κάλαντα, από τα παιδιά των εργαζομένων της Ελληνικής Αστυνομίας, από τον Σύλλογο Κρητών Ασή Γωνιά και από τα παιδιά της Κιβωτού του Κόσμου.

Χριστουγεννιάτικα κάλαντα τραγούδησαν χθες στον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή μαθητές του Δημοτικού και του Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων Ιεράς Μητρόπολης Πειραιώς.

Στη χαρμόσυνη τελετή, παρέστησαν επίσης ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Νεκτάριος Σαντορινιός, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου κ. Γιάννης Θεοτοκάς, ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων κ. Χρήστος Λαμπρίδης, ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Γιανέλλης – Θεοδοσιάδης και ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχος Λ.Σ. Σταμάτιος Ράπτης.

Στο τέλος της μικρής γιορτής, όλη η Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου και η Στρατιωτική Ηγεσία του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, έδωσε ευχές για υγεία και πρόοδο στους μικρούς μαθητές καθώς και αναμνηστικά δώρα.

Η υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) κυρία Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, υποδέχτηκε στο Διοικητήριο, την Παρασκευή, σε χριστουγεννιάτικο κλίμα, συλλόγους, φιλαρμονικές και πολίτες που τραγούδησαν τα Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα με το δικό τους ιδιαίτερο και μοναδικό τρόπο.

Το Διοικητήριο επισκέφτηκαν: Η Μπάντα της Ελληνικής Αστυνομίας, ο Σύλλογος Κερκυραίων Βορείου Ελλάδας «Ιωάννης Καποδίστριας», η χορωδία του Αριστοτέλειου Κολλεγίου, η χορωδία της Κομμουνιστικής Νεολαίας, ο Ποντιακός Σύλλογος Καλλιθέας – Συκεών, η Φιλαρμονική του Δήμου Θεσσαλονίκης, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πυλαίας Κατοίκων Νέας Ελβετίας και η Μπάντα του Ελληνικού Στρατού.

Τα Χριστουγεννιάτικα κάλαντα έψαλλαν την Παρασκευή το πρωί, σε εορταστική εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Π. Μπακογιάννης»: Το Μικτό Τμήμα Μουσικής της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος, η παιδική χορωδία και αντίστοιχη χορευτική ομάδα των σχολών χορού της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής και της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πειραιά (παρουσίασε πρόγραμμα παραδοσιακών χορών) , ο Όμιλος Βρακοφόρων Κρήτης και ο Σύλλογος Ηπειρωτών Ηλιούπολης, που παρουσίασαν πρόγραμμα παραδοσιακών χορών.

Παρέστησαν ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Τάξης, Δημήτρης Αναγνωστάκης, ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών, Τζανέτος Φιλιππάκος και η Ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας.

Με το δικό τους ξεχωριστό τρόπο έψαλλαν και φέτος τα παραδοσιακά κάλαντα και χόρεψαν κρητικούς χορούς ο Όμιλος Βρακοφόρων Κρήτης . Η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου άκουσε επίσης τα Χριστουγεννιάτικα κάλαντα από τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου Παλλήνης, τα παιδιά του Επιστημονικού Αθλητικού Συνδέσμου Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων ‘Victor Artant’ – ΝΙΚΗ, του Συλλόγου «Γέφυρα Ζωής Α.μεΑ. Δυτικού Τομέα» και του Κέντρου Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρία ΚΕΕΠΕΑ «Ορίζοντες».
Η περιφερειάρχης υποδέχτηκε επίσης και άκουσε τα κάλαντα από τα παιδιά του Πρότυπου Εθνικού Νηπιοτροφείου Καλλιθέας και της παιδικής χορωδίας – ορχήστρας «Ωδή στη Χαρά» της Σοφίας Κιοσκέρογλου και μοίρασε δώρα και κεράσματα σε όλα τα παιδιά.

Τα κάλαντα των Χριστουγέννων είπαν χθες στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, μαθητές και μαθήτριες από το 49ο Δημοτικό Σχολείο της Αθήνας. Τους μικρούς μαθητές υποδέχθηκαν ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής, Πάνος Ρήγας και η υπεύθυνη για θέματα παιδείας από την Πολιτική Γραμματεία, Έφη Καλαμαρά, οι οποίοι αντάλλαξαν ευχές με τα παιδιά και τους δασκάλους τους.

Στα κεντρικά γραφεία της Ένωσης Κεντρώων ο σύλλογος Κρητών Αιγάλεω έψαλλε τα κάλαντα και χόρεψε παραδοσιακούς χορούς με την συνοδεία λαϊκών κρητικών οργάνων, στον πρόεδρο του κόμματος κ. Βασίλη Λεβέντη. Τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα έψαλλαν χθες τα μέλη της Εύξεινου Λέσχης Νάουσας με ποντιακές λύρες και παραδοσιακές φορεσιές στον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Θανάση Θεοχαρόπουλο και σε μέλη και στελέχη του κόμματος.

Πηγή: tanea

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: