Αναρτήθηκε από: Διαχειριστής | 7 Δεκεμβρίου, 2016

Φιλοξενία μαθητών από το πρόγραμμα Erasmus + στην Ερέτρια


Στην πόλη της Ερέτριας φιλοξενήθηκαν από 19 έως 26 Νοεμβρίου 2016  οι μαθητές σχολείων από  χώρες της Ευρώπης (Γερμανίας – Φιλανδίας – Ισλανδίας – Ισπανίας ),  που συμμετείχαν στο πρόγραμμα erasmus + με θέμα «Από την πρώτη ύλη στο τελικό προιόν», σε οικογένειες των μαθητών από το Γυμνάσιο της Ερέτριας που έιχαν φιλοξενηθεί αντίστοιχα το προηγούμενο διάστημα στα πλαίσια του προγράμματος στις χώρες τους. Οι εκπαιδευτικοί συνοδοί τους διέμειναν σε ξενοδοχείο της περιοχής.

 Το Γυμνάσιο Ερέτριας, φορέας υλοποίησης από την πλευρά της Ελλάδας, ανταποκρίθηκε άψογα και υλοποίησε το πρόγραμμα σε όλες τις φάσεις του, με την την επιστημονική επάρκεια και την προσήλωση στο σκοπό που διαθέτει όλο  το  εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου.

 Ο Δήμος Ερέτριας αναγνωρίζοντας κατ΄αρχήν την αναγκαιότητα τέτοιων προγραμμάτων, τα πολλαπλά οφέλη για την τοπική κοινωνία και την τουριστική προβολή της περιοχής και κατά δεύτερον ανταποκρινόμενος, μέσω της αρμόδιας σχολικής επιτροπής, στο αίτημα της Διευθύντριας του Γυμνασίου για την κάλυψη μέρους των δαπανών  για τις ανάγκες μετακίνησης, φαγητού και ψυχαγωγίας των μαθητών και των συνοδών τους, ψήφισε με την 211| 2016 απόφαση του και ενέκρινε ικανό χρηματικό ποσό από προβλεπόμενο Κ.Α. στον προϋπολογισμό του.

Να αναφερθούμε τέλος στην αποχαιρετιστήρια βραδιά, όπου γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί απόλαυσαν παραδοσιακά ελληνικά φαγητά και εδέσματα, και διασκέδασαν από το χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Κ’ Κανάρης, ενώ στην συνέχεια έγιναν όλοι μια παρέα αποδεικνύοντας ότι η ελληνική ψυχή και η φιλοξενία μας ενώνει και είναι πρεσβευτής μας σε όλο τον κόσμο ειδικά στις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε.

Η Δήμαρχος κ. Αμφιτρίτη Αλημπατέ, ο  Αντιδήμαρχος Προκόπης Βίλλας και ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Ερέτριας κ. Σαράπης Γιώργος εκπροσώπησαν την Δημοτική αρχή, συμμετείχαν στην εκδήλωση και μοίρασαν στους φιλοξενούμενους μαθητές και συνοδούς δώρα και από μια οικογενειακή φωτογραφία από την παρουσίαση στο Γυμνάσιο Ερέτριας.

Στην σύντομη ομιλία της η Δήμαρχος τόνισε την σημασία που έχουν οι υποστηρικτικές αυτές δράσεις για την μόρφωση και εκπαίδευση των μαθητών μας, ευχαρίστησε εκ μέρους του Δήμου όλους όσους προσέφεραν στην οργάνωση και στο πολύ καλό αποτέλεσμα δίνοντας έμφαση στο σημαντικό ρόλο του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων και κατεύοδωσε  τους φιλοξενούμενους μας, που σε ένα κλίμα συγκίνησης  αντίστοιχα εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους, δήλωσαν φίλοι της Ερέτριας και της χώρας μας και δεσμεύτηκαν να ξαναγυρίσουν σαν επισκέπτες στο μέλλον.

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: