Αναρτήθηκε από: Διαχειριστής | 13 Οκτωβρίου, 2016

Το Γυμνάσιο Ερέτριας στο σχολείο Màrius Torres της πόλης Lleida στην Καταλονία της Ισπανίας


Το Γυμνάσιο Ερέτριας, στο πλαίσιο υλοποίησης του διετούς (2015-2017) προγράμματος Erasmus+ (KA2-Key Action 2- Κινητικότητα εκπαιδευτικών και μαθητών), στο οποίο συμμετέχει, πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στο σχολείο Màrius Torres της πόλης Lleida στην Καταλονία της Ισπανίας κατά το χρονικό διάστημα 3 έως 9 Οκτωβρίου 2016.

Οι εκπαιδευτικοί της παιδαγωγικής ομάδας Erasmus+ του σχολείου Γιαννακάρα Αργυρώ, καθηγήτρια Τεχνολογίας και Καπαγιάννη Φωτεινή, καθηγήτρια Οικιακής Οικονομίας, μαζί με τους μαθητές Γιώργο Δαφνή, Ευάγγελο Λίζο, Φώτη Περικλέους, Αντώνη Σαράπη και Βασιλική Βίλλα, επισκέφθηκαν το χώρο του σχολείου, όπου έλαβαν μέρος σε δραστηριότητες και επισκέψεις που διοργάνωσε το σχολείο φιλοξενίας. Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας συζήτησαν με τους συναδέλφους τους όλων των εμπλεκόμενων στο πρόγραμμα χωρών που φιλοξενούνταν εκεί για τρέχοντα θέματα του προγράμματος.

Καθηγητές και μαθητές επισκέφθηκαν περιοχή όπου καλλιεργούνται οπωροφόρα δέντρα, όπου ενημερώθηκαν για τα φρούτα που παράγονται στην Ισπανία και τον τρόπο καλλιέργειάς τους, καθώς και εργοστάσιο συσκευασίας και προώθησης φρούτων, όπου παρακολούθησαν τη διαδικασία από την παραλαβή έως την συσκευασία, αλλά πληροφορήθηκαν και για τις διαδικασίες συσκευασίας, διαφήμισης και τυποποίησης των φρούτων, σύμφωνα με το θέμα με το οποίο συμμετέχει στο πρόγραμμα το Ισπανικό σχολείο.

Στον ελεύθερο χρόνο τους είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στην πόλη Lleida, στο Sallas de Pallars, στο Àger και στην Βαρκελώνη.

Στους εκπαιδευτικούς της χώρας φιλοξενίας προσφέρθηκε κρασί … ευγενική χορηγία του οινοποιείου Λύκου.

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: