Αναρτήθηκε από: Διαχειριστής | 28 Σεπτεμβρίου, 2016

Aπό τον Δήμο Ερέτριας και τον ΟΛΝΕ η παρουσίαση της μελέτης ανάπλασης της παραλίας Ερέτριας


Παρουσιάσθηκε η αρχιτεκτονική μελέτη ανάπλασης του παραλιακού μετώπου Ερέτριας, την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου από  την Δήμαρχο Ερέτριας και τον ΟΛΝΕ Α.Ε.

Την μελέτη του χώρου εκπόνησε και παρουσίασε ο εντεταλμένος αρχιτέκτονας του Οργανισμού, Massimiliano De Meo.

Η  Δήμαρχος Ερέτριας Αμφιτρίτη Αλημπατέ έκανε την αρχική εισήγηση επί του θέματος, αναφερόμενη κυρίως στην ανάδειξη των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες ιδιοκτήτες των καταστημάτων της παραλίας της Ερέτριας, δηλώνοντας έμπρακτα την αμέριστη συμπαράστασή της με την προσωπική της παρέμβαση για να αναστείλει τη διαδικασία αποξήλωσης όλων των παράνομων κατασκευών της παραλιακής ζώνης εν μέσω της θερινής περιόδου.

Όπως τόνισε, αφού εξάντλησε η ίδια προσωπικά κάθε διαθέσιμο μέσο προκειμένου να επιλυθεί το πρόβλημα της παραλιακής ζώνης και επειδή κάθε έργο ανάπλασης της παραλιακής,απαιτεί συνεργασία με την Κτηματική Υπηρεσία, η αγαστή συνεργασία του Δήμου Ερέτριας με τον Ο.Λ.Ν.Ε. προσφέρουν μια ευκαιρία μοναδική για την επιτυχή έκβαση και ολοκλήρωση του έργου αυτού, που θα ανακουφίσει τους επαγγελματίες και θα αποτελεί ένα έργο πνοής για όλη την πόλη της Ερέτριας.

Στην συνέχεια ο εκπρόσωπος του Ο.Λ.Ν.Ε. κ. Γεώργιος  Πάνος ευχαρίστησε θερμά την  Δήμαρχο για την άψογη συνεργασία της και επιβεβαίωσε ότι η μελέτη που έχει γίνει από τον Οργανισμό Λιμένος είναι  μοναδική και η πλέον ενδεδειγμένη λύση για την υλοποίηση του έργου ανάπλασης του παραλιακού μετώπου της Ερέτριας. Επίσης ανέφερε ότι ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται περίπου στα 500.000 ευρώ.

Επίσης έχει κατατεθεί και η περιβαλλοντολογική μελέτη του έργου, η έγκριση της οποίας αναμένεται έως τον προσεχή Δεκέμβριο, προκειμένου να επισπευσθούν οι διαδικασίες, ενώ ήδη υπάρχουν χρήσεις γής του χώρου που επιτρέπουν σε συγκεκριμένη ζώνη την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων με εγκεκριμένο τύπο σκιάστρων.

Στη συνέχεια ακολούθησε αναλυτική παρουσίαση των διαφανειών της μακέτας του έργου από τον Αρχιτέκτονα  κ.Massimiliano De Meo.

Το  έργο καλύπτει την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της Ερέτριας από το Λιμάνι της Ερέτριας έως και το τέλος της Αρχαίου Θεάτρου.

Το κύριο χαρακτηριστικό του έργου είναι ότι θα διαμορφωθεί εκ νέου όλος ό αιγιαλός και θα δημιουργηθεί πεζόδρομος  3,60 μ. χώρος δίπλα στη θάλασσα με ξύλινο ή  από πλαστικοποιημένο ξύλο δάπεδο, μεταφορά του φωτισμού, ενιαίο παγκάκι κατά μήκος της παραλιακής και αριστερά έχει οριστεί ένα χώρος πλάτους 6-7 μ. προκειμένου να καλυφθεί με ομοιόμορφα στέγαστρα ή με ομπρέλες από τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων εστίασης, για να τοποθετηθούν τραπεζοκαθίσματα,

Το κάθε κατάστημα θα καταλαμβάνει εξωτερικό χώρο όσο και η πρόσοψη του καταστήματός του και εφόσον δεν υπάρχει δεξιά ή αριστερά του άλλο κατάστημα, θα έχει τη δυνατότητα κάλυψης πρόσθετης εξωτερικής επιφάνειας για τραπεζοκαθίσματα.

Κύριο χαρακτηριστικό θα είναι ο ενιαίος πλατύς διάδρομος που θα ενώνει το παραλιακό μέτωπο, η απελευθέρωση χώρου στην παραλία προκειμένου να την απολαμβάνουν οι πολίτες και η ομοιομορφία των σκιάστρων (τον τύπο θα το επιλέξουν οι καταστηματάρχες).

Τέλος, σημαντικό είναι ότι θα επέλθει η νομιμότητα στους εξωτερικούς χώρους των καταστημάτων.

Η παραλιακή οδός προτείνεται να  μετατραπεί οριστικά σε πεζόδρομο με την καθιέρωση ενός συγκεκριμένου ωραρίου κυκλοφορίας οχημάτων κατά τις πρωινές ώρες για τον ανεφοδιασμό των καταστημάτων.

Ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος με τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων της παραλιακής ζώνης και απαντήθηκαν πλήθος ερωτημάτων σχετικά με την κατασκευή του έργου και την λειτουργία των καταστημάτων της παραλιακής ζώνης.

Κατόπιν εισήγησης της Δημάρχου Αμφιτρίτης Αλημπατέ, για τον συντονισμό των ενεργειών Δήμου και επιχειρήσεων και την άμεση ενημέρωση όλων των ενδιαφερόμενων για κάθε σχετική εξέλιξη με το υπό μελέτη έργο, ορίστηκε 4μελής επιτροπή των καταστηματαρχών της παραλιακής ζώνης της Ερέτριας αποτελούμενη από τους κ.κ. Δημήτρη Μητσαλέα, Τάσο Ψωμά, Αντώνη Χατζηκρυστάλη, Παναγιώτη Τσαρούμη.

Παράλληλα στην επιτροπή αυτή θα συμμετέχουν ο κ. Ανδρέας Αθανασόπουλος Εκτελεστικός Γραμματέας της Τουριστικής Επιτροπής Ερέτριας και ένας Αντιδήμαρχος που θα οριστεί.

Σκοπός όλων, Δημοτικής αρχής, καταστηματαρχών και φορέων μέσω της συνεργασίας είναι η νομιμοποίηση, η χρηστική και αισθητική αναβάθμιση της παραλίας.

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: