Αναρτήθηκε από: Διαχειριστής | 8 Σεπτεμβρίου, 2016

Στο ΕΣΠΑ το νέο κτήριο του 1ου Δημ. Σχολείου Ερέτριας


Την ένταξη του Έργου «Ανέγερση Νέου Διδακτηρίου για τη Μετεγκατάσταση του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ερέτριας» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Στερεάς Ελλάδας του ΕΣΠΑ 2014-2020 (και συγκεκριμένα στον άξονα προτεραιότητας «Επένδυση στην εκπαίδευση, την απόκτηση δεξιοτήτων και τη δια βίου μάθηση») αποφάσισε το Περιφερειακό Συμβούλιο κατά τη συνεδρίαση της περασμένης Δευτέρας (5ης Σεπτεμβρίου).

Πρόκειται για έργο Προϋπολογισμού 2.500.000 ευρώ, με τη χρηματοδότησή του να εξασφαλίζεται από Ευρωπαϊκούς πόρους.

Έργο τεχνικά καθ’ όλα ώριμο, με τις μελέτες του να έχουν πραγματωθεί από τη Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας και την άδεια κατασκευής του να επικαιροποιείται σε συνεργασία του Δήμου Ερέτριας με την ΚΤΥΠ ΑΕ (πρώην ΟΣΚ).

Για την υλοποίηση του έργου συνάπτεται Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ Δήμου Ερέτριας (ως ο κύριος του έργου) και Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας (ως φορέας υλοποίησης).

Το νέο διδακτήριο κατασκευάζεται σε ιδιόκτητο οικόπεδο του Δήμου Ερέτριας, επιφάνειας 3.143,43 τ.μ.

Περιλαμβάνει -με ανάπτυξη σε ισόγειο και πρώτο όροφο- κατά τα ευρωπαϊκά πρότυπα σχολικών υποδομών: 10 κύριες αίθουσες διδασκαλίας, 3 ειδικές αίθουσες διδασκαλίας (ολοήμερης απασχόλησης, πληροφορικής και εργαστήριο φυσικής – χημείας), βιβλιοθήκη – αναγνωστήριο, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων (για την εξυπηρέτηση των αναγκών της εκπαιδευτικής κοινότητας αλλά και της τοπικής κοινωνίας), 3 γραφεία δασκάλων, γραφείο συλλόγου γονέων – κηδεμόνων, χώρο αρχείου, 3 αποθηκευτικούς – βοηθητικούς χώρους, χώρους υγιεινής (και για ΑμεΑ), λεβητοστάσιο, μηχανοστάσιο – ανελκυστήρα, κυλικείο και πλήρως διαμορφωμένο αύλειο χώρο, με γήπεδο μπάσκετ.

Η Δήμαρχος Ερέτριας Αμφιτρίτη Αλημπατέ έκανε την εξής δήλωση:
«Μετά από συντονισμένες προσπάθειες και σε συνεργασία με την Περιφέρεια, καταφέραμε να εντάξουμε στο ΕΣΠΑ την ανέγερση του νέου διδακτηρίου, που πληροί τις πλέον σύγχρονες προδιαγραφές, για τη μετεγκατάσταση του 1ου Δημοτικού Σχολείου της Ερέτριας και που σύντομα θα ξεκινήσει η υλοποίησή του.

Η Παιδεία αποτελεί από τις πρώτες προτεραιότητες για τη Δημοτική Αρχή μας. Μαζί με τα δύο νέα κτήρια Νηπιαγωγείων στην Ερέτρια (προϋπολογισμού 1.570.000 ευρώ) ενισχύονται ουσιαστικά οι κτηριακές υποδομές στην εκπαίδευση, ικανοποιώντας έτσι ένα πάγιο αίτημα του Δήμου, των μαθητών, των γονέων και των εκπαιδευτικών της περιοχής μας.

Έργα ουσίας και προσφοράς στην τοπική κοινωνία, αξιοποίησης στο μέγιστο δυνατό βαθμό των χρηματοδοτήσεων του αναπτυξιακού εργαλείου του ΕΣΠΑ.»

Δελτίο Τύπου Περιφερειακής Συνεδρίασης Στερεάς Ελλάδας [.pdf]

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: