Αναρτήθηκε από: Διαχειριστής | 30 Αυγούστου, 2016

Νέα τιμολογιακή πολιτική για τη Δ.Ε.Υ.Α. Ερέτριας


Σε αναπροσαρμογή του τιμολογίου της Δημοτικής Ενότητας Ερέτριας προχώρησε η Δημόσια Επιχείρηση Ύδρευσης Ερέτριας.

Η Δ.Ε.Υ.Α. Ερέτριας προέβη, με την αριθ. 111/2016 ομόφωνη Απόφαση του Διοικητικού της Συμβουλίου και με την λήψη της 175/2016 Απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ερέτριας στην αναπροσαρμογή του τιμολόγιου της Δημοτικής Ενότητας Ερέτριας.

Συγκεκριμένα, από 1/1/2016 δεν χρεώνεται πλέον στην Δ.Ε. Ερέτριας το Ειδικό Τέλος Νέων έργων 80%, στο οποίο θα υπολογιζόταν και ΦΠΑ 24% (υποχρεωτική κατάργηση).

Προκειμένου όμως να συνεχίσει να υπάρχει η δυνατότητα της Δ.Ε.Υ.Α.Ε. να επιτελέσει το σημαντικό έργο της, ένα μέρος των εσόδων από το ειδικό τέλος 80% καλύφθηκε μέσω της αναπροσαρμογής του τιμολογίου της Δημοτικής Ενότητας Ερέτριας. Με αυτό τον τρόπο τα δύο (2) τιμολόγια, της Δ.Ε. Ερέτριας και της Δ.Ε. Αμαρυνθίων συγκλίνουν.

Για την Δ.Ε. Αμαρυνθίων ακόμη, λόγω του Ν. 1069/1980, ισχύει η υποχρεωτική χρέωση του Ειδικού Τέλους Νέων έργων 80% έως την 31/12/2018. Μετά την 1/1/2019 θα υπάρξει πλήρης εξομοίωση του τιμολογίου των δύο δημοτικών ενοτήτων.

Η νέα τιμολογιακή πολιτική μειώνει το συνολικό κόστος του ύδατος της Δημοτικής Ενότητας Ερέτριας κατά, περίπου, 20% συγκλίνοντας έτσι με το τιμολόγιο της ενότητας Δ.Ε. Αμαρυνθίων.

Η ΔΕΥΑΕ, έχοντας επίγνωση του κοινωνικού έργου που επιτελεί, τη δύσκολη οικονομική περίοδο που διανύουμε, αλλά και την ευθύνη για τα μεγάλα έργα που υλοποιούνται, (Βιολογικός Καθαρισμός, δίκτυο ομβρίων, αλλαγή αμιαντοσωλήνων κα), και άλλα έργα που έχει ήδη προγραμματίσει, και για τα οποία υπάρχει ανάγκη προετοιμασίας για τη χρηματοδότηση τους από το ΕΣΠΑ και άλλες χρηματοδοτικές πηγές, και πάντα σε συνεχή επικοινωνία με το Υπουργείο Εσωτερικών, εξάντλησε την δυνατότητα μείωσης, ώστε να ανακουφίσει τους καταναλωτές με μειωμένο τιμολόγιο.

Η νέα τιμολογιακή πολιτική γίνεται πιο ευκρινής με το εξής παράδειγμα για κατανάλωση 100 κυβικών ύδατος:

Η τελική διαφορά κόστους για τον καταναλωτή της Δημοτικής Ενότητας Ερέτριας, για κατανάλωση 100 κυβικών ύδατος είναι μείον (είκοσι οκτώ ευρώ και πενήντα ένα λεπτά) -28,51€.

Δελτίο Τύπου [pdf]

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: