Αναρτήθηκε από: Διαχειριστής | 27 Αυγούστου, 2016

Εορτή της Αποτομής της Τιμίας Κεφαλής, του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου στην Αμάρυνθο


Παραμονή 28 Αυγούστου το απόγευμα και ανήμερα 29 Αυγούστου γιορτάζει η εκκλησία του Αγίου Ιωάννη του Πρόδρομου του Νηστευτή, στην όμορφη Αμάρυνθο ο οποίος είναι και ο πολιούχος του χωριού.

Παραμονή της εορτής (28 Αυγούστου) ψέλνετε μέγας πανηγυρικός εσπερινός με περιφορά τη εικόνας του Αγίου στου δρόμους του χωριού και ακλουθεί γλέντι με λαϊκές ορχήστρες σε διάφορα καταστήματα και πλατείες του χωριού, ενώ το πρωί ανήμερα της εορτής (29 Αυγούστου) τελείτε πανηγυρική θεια λειτουργία.

    «Ουκ εξεστί σοί έχειν, την Γυναίκα του αδελφού σου». Δεν σου επιτρέπεται από το νόμο του Θεού να έχεις τη γυναίκα του αδελφού σου, ο οποίος ζει ακόμα. Λόγια του Τιμίου Προδρόμου, που αποτελούσαν μαχαιριές στις διεφθαρμένες συνειδήσεις του βασιλέα Ηρώδη Αντίπα και της παράνομης συζύγου του Ηρωδιάδος, που ήταν, γυναίκα του αδελφού του Φίλιππου. Ο Ηρώδης, μη ανεχόμενος τους έλεγχους του Πρόδρομου, τον φυλάκισε. Σε κάποια γιορτή όμως των γενεθλίων του, ο Ηρώδης υποσχέθηκε με όρκο να δώσει στην κόρη της Ηρωδιάδος ότι ζητήσει, διότι του άρεσε πολύ ο χορός της. Τότε η αιμοβόρος Ηρωδιάς είπε στην κόρη της να ζητήσει στο πιάτο το κεφάλι του Ιωάννη. Πράγμα που τελικά και έγινε. Έτσι, ο ένδοξος πρόδρομος του Σωτήρα θα παραμένει στους αιώνες υπόδειγμα σε όλους όσους θέλουν να υπηρετούν την αλήθεια και να αγωνίζονται κατά της διαφθοράς, ανεξάρτητα από κινδύνους και θυσίες.

    «Μετανοειτε, ήγγικεν γαρ η βασιλεία των ουρανών».

Χρόνια πολλά…..

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: