Αναρτήθηκε από: Διαχειριστής | 10 Ιουλίου, 2016

Πεζονήσι Ερέτριας: Το «Νησί των Ονείρων» ζωντανεύει


Το «φιλί της ζωής» στο «Νησί των Ονείρων» δίνει μια ομάδα νέων ανθρώπων. Η Χαρά Ευδαίμων και ο Δημήτρης Κατσαρής, εμπνευστές του «Influence Festival», επιλέγουν να ξαναζωντανέψουν το Πεζονήσι της Ερέτριας και να ανοίξουν – εννιά χρόνια μετά – την πόρτα στους 46 ξενώνες, που, τη δεκαετία του 1970 και του 1980, γέμιζαν με χιλιάδες τουρίστες.

Φέτος, το Πεζονήσι θα φιλοξενήσει καλλιτέχνες, που θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τη δουλειά τους στα 52 δωμάτια των μικρών σπιτιών, που είναι διάσπαρτα στο νησί.

«Πρόκειται για ένα νησάκι, που καταλαμβάνει 66 στρέμματα γης και, εδώ και εννιά χρόνια, οι τοπικοί παράγοντες προσπαθούν να αξιοποιήσουν» δηλώνει η κα Ευδαίμων.

«Μέσα από εκδηλώσεις τοπικού ενδιαφέροντος που γίνονται στον χώρο», αναφέρει, «οι εκάστοτε φορείς επιχειρούν να του δώσουν νέα πνοή. Εμείς, ως ομάδα του «Influence Festival» οραματιστήκαμε το «Νησί των Ονείρων» να αποτελέσει για ένα τριήμερο, από τις 12 μέχρι και τις 14 Αυγούστου, την καλλιτεχνική «στέγη» Ελλήνων και ξένων δημιουργών. Ήρθαμε σε επαφή με τον δήμο Ερέτριας, ο οποίος ήταν πολύ θετικός και υποστηρικτικός.

Πήραμε τη σχετική άδεια και, με τον Οργανισμό Κοινωνικής Φροντίδας, Αλληλεγγύης, Αθλητισμού, Πολιτισμού, Περιβάλλοντος και Δια Βίου Μάθησης, «Δαφνηφόρος Απόλλων», στο πλευρό μας, προχωράμε σε εργασίες καθαρισμού του χώρου, φροντίζουμε το εσωτερικό των ξενώνων, ώστε να μπορούν να εκθέσουν οι καλλιτέχνες τα έργα τους, αλλά και να λειτουργήσουν κάποιες υπηρεσίες εντός του νησιού».

Οι διοργανωτές του «Influence Festival» δεν θα αξιοποιήσουν τη συνολική έκταση του νησιού για λόγους ασφάλειας.

«Θέλουμε οι επισκέπτες μας να απολαύσουν τις μέρες του Φεστιβάλ, να περιηγηθούν στους χώρους του, να περπατήσουν, να αποδράσουν, αλλά όλα αυτά με ασφάλεια» τονίζει η κα Ευδαίμων, η οποία συμπληρώνει: «επιλέξαμε ένα σημείο, που αποτελεί πολύτιμο τουριστικό και πολιτισμικό στοιχείο για τον δήμο Ερέτριας. Σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, αυτό που επιδιώκουμε είναι να ξεσηκώσουμε ένα υπόγειο κύμα τέχνης, swell, που είναι το φετινό μας θέμα, ευελπιστώντας να μετατρέψουμε το «Νησί των Ονείρων» σε πραγματικό όνειρο. Στόχος μας είναι να προάγουμε τη δημιουργία ενός νέου μαγικού θεσμού, όπου όλες οι μορφές τέχνης μπορούν να συνυπάρχουν».

Πηγή: influencefest.com | Influence Festival facebook page

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: