Αναρτήθηκε από: Διαχειριστής | 4 Ιουνίου, 2016

«Παρών» από το Δήμο Ερέτριας στη διεκδίκηση κοινωνικών δομών


Η Δήμαρχος Ερέτριας Αμφιτρίτη Αλημπατέ έδωσε το «παρών» στην ενημερωτική ημερίδα που διοργάνωσε η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Στερεάς Ελλάδας στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου Λαμιέων το πρωί της Τρίτης 31ης Μαΐου, εν όψει της ενεργοποίησης των δράσεων για τη λειτουργία κοινωνικών δομών στους Δήμους στο πλαίσιο της προγραμματικής περιόδου 2014-2020.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, οι Δήμοι πρόκειται να είναι οι δυνητικοί δικαιούχοι των δράσεων που θα χρηματοδοτηθούν από το νέο ΕΣΠΑ στο πλαίσιο του ΠΕΠ και ειδικότερα του Θεματικού Στόχου 9. Οι δράσεις θα αφορούν στην 3ετή χρηματοδότηση δομών όπως τα Κέντρα Κοινότητας, τα Κοινωνικά Παντοπωλεία, οι Δομές Σίτισης, τα Κοινωνικά Φαρμακεία, τα Κέντρα Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρία κ.α.

Δεδομένου ότι αναμένεται άμεσα να δημοσιευτούν οι προσκλήσεις που θα αφορούν τις εν λόγω δράσεις, οι Δήμοι της Στερεάς Ελλάδας θα πρέπει να είναι έτοιμοι να συντάξουν τις προτάσεις τους, ως δυνητικοί δικαιούχοι των δράσεων και στη συνέχεια να τις υποβάλουν στη Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας, προκειμένου να αξιολογηθούν και στη συνέχεια να προχωρήσουν στην υλοποίησή τους.

Στην συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού και Παρακολούθησης Δράσεων Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (ΕΥΣΕΚΤ) και της ΕΕΤΑΑ και δόθηκαν όλες οι αναγκαίες διευκρινίσεις καθώς και κάθε δυνατή αρωγή, συμπεριλαμβανομένου και κατάλληλα προετοιμασμένου υλικού, ώστε πολύ σύντομα να μπορούν οι Δήμοι να εξειδικεύσουν και υποβάλουν τις προτάσεις τους για τις διάφορες δράσεις που αφορούν στη λειτουργία κοινωνικών δομών.

Στο τέλος της ημερίδας η Δήμαρχος δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένη για την επικείμενη δημιουργία Κέντρου Κοινότητας και Κοινωνικού Παντοπωλείου στο Δήμο Ερέτριας.

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: