Αναρτήθηκε από: Διαχειριστής | 11 Μαΐου, 2016

Επιστολή Δημάρχου προς Συναρμόδια Υπουργεία για την Επανεξέταση Εγκατάστασης Προσφύγων


ΠΡΟΣ:

1. Αναπληρωτή Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Μουζάλα Ιωάννη
2. Υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτική κ. Δρίτσα Θεόδωρο

ΚΟΙΝ.:

1. Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Μπακογιάννη Κώστα
2. Αντιπεριφερειάρχη Ν. Ευβοίας κ. Σπανό Φάνη

 

 

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Με έκπληξη ενημερωθήκαμε εχθές 10-5-2016 ότι στο Δήμο Ερέτριας, στην τουριστική πόλη της Αμαρύνθου και συγκεκριμένα στο επί (3) χρόνια κλειστό ξενοδοχείο Olympic Star, θα εγκατασταθούν πρόσφυγες.

Η Δημοτική Αρχή πληροφορήθηκε από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για την πρόθεση αυτή και προσπάθησε προβάλλοντας όλα τα επιχειρήματα που μπορούσε (τουριστικός χαρακτήρας   και προορισμός, μικρή δυνατότητα αστυνόμευσης και ασφάλειας, ανεπαρκείς δομές υγείας, οδικό δίκτυο, έλλειψη Βιολογικού καθαρισμού και στο ξενοδοχείο, κ.α.) και έκανε όλες τις παρεμβάσεις  που ήταν δυνατόν για να το αποτρέψει. Παρ’  όλα αυτά και ενώ ακόμη το θέμα ήταν ανοικτό και δεν είχε ληφθεί η τελική σχετική απόφαση, ενημερωθήκαμε ότι έρχονται 300 πρόσφυγες και ότι εντός του Ξενοδοχείου θα εγκατασταθεί κλιμάκιο της Ύπατης Αρμοστείας (περίπου 10 υπάλληλοι) για τον έλεγχο των εγγράφων τους και την ευταξία.

Πρέπει να γνωρίζετε ότι σ’  αυτόν τον αγώνα είναι δίπλα μας και η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος και ο Αντιπεριφερειάρχης Ευβοίας κ. Φάνης Σπανός.

κ. Υπουργέ,

Καταθέτοντας παράλληλα την πικρία, απορία και απογοήτευση της Δημοτικής Αρχής, ότι εδόθη άδεια εγκατάστασηςερήμην της Δημοτικής Αρχής, χωρίς καν να προηγηθεί διάλογος, ενημέρωση από την πλευρά του Υπουργείου.

Κάνοντας την ύστατη προσπάθεια αποτροπής της εγκατάστασης, απευθύνουμε σε εσάς έκκληση, να κατανοήσετε ότι η εγκατάσταση προσφύγων και μάλιστα κατά την έναρξη της θερινής – τουριστικής περιόδου πλήττει το Δήμο μας και προσθέτει επιπλέον προβλήματα σε μια περιοχή που μαστίζεται από την ανεργία και τη φτώχεια.

Ως Δήμαρχος εκφράζοντας το σύνολο των πολιτών, των φορέων και των επαγγελματιών του Δήμου μας, σας παρακαλώ, την ύστατη στιγμή να επανεξετάσετε την απόφαση εγκατάστασης των προσφύγων στη περιοχή Αμαρύνθου του Δήμου Ερέτριας.

Η Δήμαρχος

Αμφιτρίτη Αλημπατέ

Advertisement

Σχόλια

  1. Εδώ στο Negroponte συναντηθήκαται με Τούρκους Tour Operators για να φέρουνε δήθεν τουρισμό στην περιοχή, και αυτοί τουρίστες είναι! Μόνο μην γίνει καμία στραβή μέσα στο καλοκαίρι με κανένα Ρώσο ή Γάλλο τουρίστα και τρέχει το Ελληνικό κράτος και δεν φτάνει και βγούμε πάλι ως συνήθως σε όλα τα διεθνή μέσα ενημέρωσης πάλι, αλλά αυτή την φορά με πρωταγωνιστή τον Δήμο Ερέτριας! Ώσο για τους υποτιθέμενους 10 υπαλλήλους ελεγκτές εκεί, αυτοί θα τα ξείνουν κανονικά κάνοντας τσάμπα διακοπές εκεί, αγνωόντας το καλό του Δήμου!

  2. Είναι πολύ πιθανόν επίσης να εμπλέκεται και δάκτυλος από το εξωτερικό στο θέμα! Οι φίλοι μας οι ……. , δεν βλέπεται πόσο μας αγαπάνε και θέλουν να βοηθήσουν τον πολιτισμό μας!;; Προτεραιότητα πάντα έχουν τα συμφέροντα και τα πολιτικά παιχνίδια όπως μου είχε πει παλαιότερα και κάποιος τουριστικός πράκτορας και πρώην εργαζόμενος σε ακόμα ανοικτό ξενοδοχείο της Ερέτριας, ο «Λουί ντε Φινές»!


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: