Αναρτήθηκε από: Διαχειριστής | 5 Απριλίου, 2016

Ο Δήμος Ερέτριας στην Αμφικτυονία Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων


Υπογράφηκε το απόγευμα της Δευτέρας 28ης Μαρτίου, σε ειδική εκδήλωση στο Μουσείο της Ακρόπολης, η ιδρυτική Πράξη της Αμφικτυονίας Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων.

Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης, ο οποίος είχε τη σχετική πρωτοβουλία, σε συνεννόηση με την ΚΕΔΕ, παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή και μελών της UNESCO.

Ο Δήμος Ερέτριας συνυπέγραψε ως ιδρυτικό μέλος της Αμφικτυονίας.

Στην Αμφικτυονία προσχωρούν οι Δήμοι όλης της χώρας που έχουν επισκέψιμους μουσειακούς ή αρχαιολογικούς χώρους με πλούσια ιστορία.

Βασική επιδίωξη της Αμφικτυονίας είναι η προώθηση και βέλτιστη οργάνωση του ελληνικού πολιτισμού σε τοπικό επίπεδο και η σωστή διαχείριση των θεμάτων του, όπως η προστασία, η διεκδίκηση και η διάδοση της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας μας σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.

Στους στόχους της Αμφικτυονίας περιλαμβάνεται η διεκδίκηση και επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα με την συμμετοχή προσωπικοτήτων διεθνούς φήμης.

Μέλη της Αμφικτυονίας θα είναι Υπουργεία, Περιφέρειες, Δήμοι και φορείς, ενώ την «αιγίδα» του θεσμού έχουν το υπουργείο Εσωτερικών, η Ένωση Περιφερειών και η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας.

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: