Αναρτήθηκε από: Διαχειριστής | 23 Μαρτίου, 2016

Επίσκεψη – περιοδεία του Αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας στο Δήμο Ερέτριας


 

Τον Αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας Φάνη Σπανό, υποδέχθηκε σήμερα (Τρίτη 22 Μαρτίου) ο Δήμος Ερέτριας.

Στην επίσκεψη – περιοδεία του, ο Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας συνοδευόταν από την πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Μίνα Παπαναστασίου, τους θεματικούς Αντιπεριφερειάρχες Δημήτρη Βουρδάνο και Γιώργο Κελαϊδίτη, τον πρόεδρο της αναπτυξιακής Ευβοιας, Σταμάτη Γκάβαλη, τον Περιφερειακό Σύμβουλο Δημήτρη Αργύρη και υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας. Η υποδοχή έγινε στο Δημαρχείο της Ερέτριας, από τη Δήμαρχο Αμφιτρίτη Αλημπατέ, παρουσία του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου,των Αντιδημάρχων ,μελών του Δημοτικού Συμβούλίου, καθώς επισης και των  φορέων και των συλλόγων των επαγγελματιών.

Η Δήμαρχος, αφού καλωσόρισε τον Αντιπεριφερειάρχη και τους πολιτικούς και υπηρεσιακούς συνεργάτες του, επεσήμανε τη συνεννόηση και τη συνεργασία που πρέπει να υπάρχει και υπάρχει, όπως συνομολογήθηκε, μεταξύ των δύο βαθμίδων της Αυτοδιοίκησης.

Στην παρέμβασή της, έθεσε ως ζήτημα πρώτης προτεραιότητας το σχεδιασμό (με τη συμμετοχή του Δήμου) και την αξιοποίηση (προς όφελος της τοπικής οικονομίας και κοινωνίας) του Επιχειρησιακού Προγράμματος και του νέου ΕΣΠΑ της Περιφέρειας, που –εν μέσω της γενικότερης οικονομικής και κοινωνικής κρίσης αλλά και των ειδικότερων οικονομικών προβλημάτων που κληρονόμησε η Δημοτική Αρχή – αποτελούν τις μοναδικές αξιόπιστες πηγές χρηματοδότησης ώστε ο Δήμος να μπορέσει να ανταποκριθεί στο ρόλο του και να διασφαλιστεί η αναπτυξιακή προοπτική του τόπου και των ανθρώπων του.

Και κατέθεσε στον Περιφερειάρχη το ολοκληρωμένο επιχειρησιακό σχέδιο τοπικής ανάπτυξης, που περιλαμβάνει έργα τεχνικών υποδομών, χωροταξίας, τουρισμού, πολιτισμού, πολιτικής προστασίας, ενεργειακής αναβάθμισης κ.α. καθώς και δράσεις κοινωνικής στήριξης και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, για την πλειονότητα των οποίων υπάρχουν ώριμες μελέτες.

Από πλευράς του, ο Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας ενημέρωσε για τα έργα και τις δράσεις που εξελίσσονται στα όρια του Δήμου από την Περιφέρεια.

Φάνης Σπανός και Αμφιτρίτη Αλημπατέ, από το χώρο του Αρχαίου Θεάτρου, διερμηνεύοντας τις προσδοκίες των πολιτών, συμφώνησαν ότι «το νέο ΕΣΠΑ δεν θα πρέπει επ’ ουδενί να αποτελέσει μια ακόμη μεγάλη χαμένη ευκαιρία».

Με κορυφαία ως προς τα διεκδικούμενα έργα, την επιβεβαίωση της ένταξης στο νέο ΕΣΠΑ του έργου «συντήρηση και αποκατάσταση Αρχαίου Θεάτρου Ερέτριας», με χρηματοδότηση ύψους 1.000.000 ευρώ.

Στη συνέχεια, ο Αντιπεριφερειάρχης, η Δήμαρχος και η συνοδεία τους / οι παράγοντες της Περιφερειακής Ενότητας και του Δήμου, μετέβησαν στην Αμάρυνθο, το Γυμνό και την Άνω Βάθεια (όπου ήταν παρόντα και τα προεδρεία των ΤΚ Καλλιθέας και Σέττας).

Σε αυτές τις συναντήσεις είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με πολίτες, καταγράφηκαν εκκρεμούντα τοπικά θέματα, όπως κατασκευής μικρών τεχνικών έργων, ανάπτυξης του αγροτο-κτηνοτροφικού τομέα και του θεματικού τουρισμού, προστασίας του περιβάλλοντος κ.α. και εξετάστηκαν οι προοπτικές επίλυσής τους.

Παράλληλα, στις κατά τόπους συναντήσεις τους, είχαν επαφές με σειρά συλλόγων (Σύλλογος Ξενοδόχων Ερέτριας – Αμαρύνθου / Ομάδα Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Αμαρύνθου – Καλλιθέας – Άνω Βάθειας «η Αμαρυνθία Άρτεμις» / Εμπορικός & Επαγγελματικός Σύλλογος, Πολιτιστικός Σύλλογος «Κων. Κανάρης», Σύλλογος Ενεργών Πολιτών «Μέδουσα» και Σύλλογος «Φίλοι Εθελοντές Τετρακίνητοι Εύβοιας» fetesclub4x4 στην Ερέτρια, Εμπορο-Επαγγελματικός Σύλλογος, Πολιτιστικός Σύλλογος, Καλλιτεχνικός Σύλλογος, Κοινωνικός – Ανθρωπιστικός Σύλλογος Αγάπης & Αλληλεγγύης και Σύλλογος Γυναικών στην Αμάρυνθο) όπου ετέθησαν τα προβλήματα στέγασης τους και ενίσχυσης των δραστηριοτήτων τους στους τομείς τους πολιτισμού και της κοινωνικής αλληλεγγύης.

 

 

 

 

 

  

 

 

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: