Αναρτήθηκε από: Διαχειριστής | 21 Μαρτίου, 2016

Σημαντική συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Τουρισμού


Κλιμάκιο από εκπροσώπους της Ελληνογερμανικής συνέλευσης και του γραφείου Δημάρχων νότιας Ελλάδας, επισκέφθηκε την Παρασκευή 18 Μαρτίου τον Δήμο Ερέτριας μετά από ενέργειες της επιτροπής τουρισμού του Δήμου και του προέδρου της, κομίζοντας συγκεκριμένη πρόταση, που αφορούσε τις ξενοδοχειακές μονάδες της περιοχής σχετικά με την δυνατότητα ανάπτυξης  μορφής ιατρικού τουρισμού που γίνεται πιλοτικά για πρώτη φορά στην χώρα μας, στον Δήμο  μας και στον Δήμο Ρόδου.

Μετά την υποδοχή τους από την Δήμαρχο Ερέτριας, στην σύσκεψη που ακολούθησε έγινε πλήρης ενημέρωση για το πρόγραμμα και τις δυνατότητες ανάπτυξης και εφαρμογής στην περιοχή μας, αλλά και συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων γύρω από θέματα εξοικονόμησης ενέργειας, διαχείρησης απορριμάτων, Δημοτικού  φωτισμού, με καλές πρακτικές που εφαρμόζονται στην Ευρώπη, και που θα μπορούσαν να βοηθήσουν και στην δική μας οικονομική ανάπτυξη μέσω της επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Στην συνέχεια έγινε ξενάγηση  στην Ερέτρια  και στην Αμάρυνθο, μετά το πέρας της οποίας οι δύο εκπρόσωποι της  Ελληνογερμανικής συνέλευσης συμμετείχαν και παρουσίασαν το πρόγραμμα στα μέλη της Δημοτικής επιτροπής τουρισμού  (μέλη της οποίας είναι και  ξενοδόχοι του Δήμου) προκειμένου να διερευνησουν τις δυνατότητες περεταιρω συνεργασίας.

Επ’ ευκαιρία να αναφέρουμε και τα άλλα τέσσερα σημαντικά θέματα που πραγματέυθηκε η επιτροπή :

1) Την κυοφορούμενη αδελφοποίηση του Δήμου μας με τον Δήμο Αμαρουσίου, λόγω των ισχυρών πολιτιστικών δεσμών που μας συνδέουν από αρχαιοτάτων χρόνων, με σκοπό την αναβίωση των αρχαίων αγώνων που ελάμβαναν χώρα στην αρχαία Αμάρυνθο και στην συνέχεια  και στον Δήμο (Αθμονος) σημερινό  Δήμος Αμαρουσίου με κυρίως πολιτιστικά αλλά και οικονομικά οφέλη και για τις δύο τοπικές κοινωνίες.

2) Την πρόταση που παρουσίασε εκλεκτή συμπολίτης μας σχετικά με την οργάνωση  κολυμβητικού “Διαπλου” από την Ερέτρια στον Ορωπό απόστασης 8 χλμ., αθλητική δράση που φιλοδοξεί να γίνει θεσμός προσελκυονταςέτσι επισκέπτες και τουρίστες.

3) Απόφαση για την δημιουργία αυτοτελούς γραφείου τουρισμού στον Δήμο μας που θα συνδέει την τουριστική επιτροπή  με τους φορείς του τουρισμού,  και θα φροντίζει για την καλύτερη οργάνωση και διεκπεραίωση των θεμάτων που άπτονται αυτού του νευραλγικό τομέα, πολύ σημαντικού για την ανάπτυξη μας.

4) Τον ορισμό  ήδη μέλους της επιτροπής τουρισμού,  με καθήκοντα Υποστήριξης και συντονισμού του έργου.

Να σημειωθεί ότι οι συγκεκριμένες υπηρεσίες παρέχονται εθελοντικά όπως άλλωστε και από όλα τα μέλη της επιτροπής αφού οι θέσεις των μελών είναι άμισθες και τιμητικές

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: