Αναρτήθηκε από: Διαχειριστής | 27 Ιανουαρίου, 2016

Μεταφορά ημέρας διεξαγωγής της Λαϊκής Αγοράς Ερέτριας από Σάββατο σε Κυριακή και μετονομασία της σε «Κυριακάτικη Αγορά»


Στην Ερέτρια, την 23η του μηνός Δεκεμβρίου του έτους 2015, ημέρα Τετάρτη και ώρα 18:30, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ερέτριας συνήλθε σε τακτική δημόσια Συνεδρίαση στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Καταστήματος Αμαρύνθου, ύστερα από την 13950/18-12-2015 έγγραφη πρόσκληση του Προέδρου, για συζήτηση και λήψη απόφασης για διάφορα θέματα. Διαπιστώθηκε πως υπήρχε νόμιμη απαρτία και έτσι Ο Πρόεδρος, επί του 6ου θέματος, έδωσε το λόγο στον κ. Λάμπρου για την εισήγηση του θέματος.

6ο θέμα: Απόφαση 254/2015: Μεταφορά ημέρας διεξαγωγής της Λαϊκής Αγοράς Ερέτριας από Σάββατο σε Κυριακή και μετονομασία της σε «Κυριακάτικη Αγορά» (σχετ. απόφ. 54/2015 Ποιότητας Ζωής). Εισηγητής : Ο Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής, κ. Λάμπρου Ιωάννης.

Ο κ. Λάμπρου, παίρνοντας το λόγο, έθεσε υπόψη του σώματος την με αριθμ. 54/27-11-2015 ομόφωνη απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ερέτριας, η οποία εξέτασε το θέμα, όπως παρακάτω:

Θέμα 1ον (ΕΗΔ): Γνωμοδότηση για μεταφορά ημέρας διεξαγωγής της λαϊκής αγοράς Ερέτριας από το Σάββατο σε Κυριακή

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, σχετικά με το ανωτέρω θέμα, αναφέρθηκε στην υπ. αρ. 92/2015 απόφαση του Τ.Σ. Ερέτριας, ως κάτωθι :

«Μετά από αιτήματα που κατατέθηκαν στο Δήμο μας από: 1) Εμπορικό Σύλλογο Ερέτριας, 2) Σύλλογο Παραγωγών Λιανοπωλητών Λαϊκών, 3) Επαγγελματικό Σωματείο Βιομηχανικών Ειδών Λαϊκών Αγορών και 4) τη σύμφωνη γνώμη της τοπικής κοινωνίας, την αλλαγή ημέρας διεξαγωγής από Σάββατο σε Κυριακή, στο είδη καθορισμένο σημείο, λόγω των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν από την οικονομική κρίση που βιώνει η χώρα και όλοι οι πολίτες αλλά και στο ότι η λειτουργία της λαϊκής αγοράς Ερέτριας (ημέρα Σάββατο), οδήγησε σε μαρασμό των τοπικών επιχειρήσεων, σ’ έναν δήμο τουριστικό όπως αυτός της Ερέτριας. Σύμφωνα με το Ν. 2323/95, άρθρο 2, παρ. 2, σε αντικατάσταση του με το Ν. 3377/05, άρθρο 2, παρ. 2,3,4, το Ν. 3557/07, άρθρο 12, παρ. 6, το Ν. 3769/09 άρθρο 16, παρ. 2 και 3, το Ν.4013/2011, άρθρο 16, παρ. 3, καλούμαστε να γνωμοδοτήσουμε και εμείς θετικά, εφόσον υπάρχει η δυνατότητα αλλαγής της ημέρας διεξαγωγής λειτουργίας της Λαϊκής Αγοράς Ερέτριας. To Τοπικό Συμβούλιο Ερέτριας, αφού έλαβε υπ΄ όψιν του τα παραπάνω και μετά από διαλογική συζήτηση, αποφάσισε ομόφωνα για την αλλαγή ημέρας της Λαϊκής Αγοράς.»

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής κάλεσε τα μέλη όπως αποφασίσουν σχετικά με το ανωτέρω θέμα. Η Επιτροπής Ποιότητας Ζωής γνωμοδοτεί θετικά με την υπ αρ. 92/2015 απόφαση του Τ.Σ. Ερέτριας και παραπέμπει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο για λήψη απόφασης.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ακολούθως, εισηγούμενος την λήψη θετικής απόφασης ως παραπάνω, κάλεσε το Δημοτικό Συμβούλιο να αποφασίσει σχετικά.

Το Δημοτικό Συμβούλιο, αφού έλαβε υπόψη του τα ανωτέρω και μετά από ανταλλαγή απόψεων των μελών του, ψηφίζοντας θετικά και ο Αντιπρόεδρος της Δ.Κ. Ερέτριας, Α π ο φ α σ ί ζ ε ι κ α τ ά π λ ε ι ο ψ η φ ί α (κατά ψήφισε ο κ. Τσώκος Ιωάννης) -Την κατάργηση της Λαϊκής Αγοράς Ερέτριας κάθε Σάββατο στην Δ.Κ. Ερέτριας. – Την έναρξη λειτουργίας Κυριακάτικης Αγοράς στην Δ.Κ. Ερέτριας.

 

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: