Αναρτήθηκε από: Διαχειριστής | 26 Οκτωβρίου, 2015

Η Δήμαρχος Ερέτριας σε ημερίδα αιρετών


Η Δήμαρχος Ερέτριας σε ημερίδα αιρετών για τα προβλήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και το ρόλο της στη Μεταρρύθμιση του Κράτους

Ημερίδα – Πρόγραμμα Επιμόρφωσης των Αιρετών των Περιφερειών Στερεάς Ελλάδας και Θεσσαλίας υλοποιήθηκε  την Παρασκευή 23 0κτωβρίου, στα Καμμένα Βούρλα.

Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε από την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Αυτοδιοίκησης & Ανάπτυξης (ΕΕΤΑΑ) και το Υπουργείο Εσωτερικών και είχε ως θέμα «τη Νέα Στρατηγική Αντίληψη της Πρωτοβάθμιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης για τη Μεταρρύθμιση του Κράτους».

Στις εργασίες της Ημερίδας συμμετείχε η Δήμαρχος Ερέτριας,  Αμφιτρίτη Αλημπατέ, συνοδευόμενη από τον Αντιδήμαρχο Γιάννη Λάμπρου.

Στην παρέμβασή της, η Δήμαρχος αναφέρθηκε «στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι στην παρούσα συγκυρία, λόγω της οικονομικής δυσπραγίας και των αδυναμιών της Κεντρικής Διοίκησης».

Ειδικότερα, επεσήμανε τα προβλήματα προκειμένου να χρηματοδοτηθούν έργα, των οποίων οι μελέτες απαιτείται να εκπονηθούν και να καταστούν ώριμες από τις κατά τόπους ΔΕΥΑ (π.χ. έργα ΒΙΟΚΑ, κατασκευής και επέκτασης δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης κ.α.). Δεδομένης της αδυναμίας των ΔΕΥΑ, εξ αιτίας της απουσίας ειδικού προσωπικού και της έλλλειψης χρημάτων, ζήτησε τη σχετική μέριμνα, ώστε «να προσληφθούν οι απαιτούμενοι τεχνικοί σύμβουλοι για να προχωρήσουν και ωριμάσουν οι μελέτες και να καταστεί δυνατή η ένταξη και χρηματοδότηση αυτών των έργων από το νέο ΕΣΠΑ (ΣΕΣ).»

Παράλληλα, η Δήμαρχος τόνισε την αναγκαιότητα για «μια Τοπική Αυτοδιοίκηση παρούσα και με πρωταγωνιστικό ρόλο στο εγχείρημα της Μεταρρύθμισης του Κράτους, προς όφελος των Πολιτών» και ανέπτυξε θέσεις και προτάσεις στο πλαίσιο αυτής της στόχευσης.

Το «παρών» στην Ημερίδα έδωσε και ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, ο οποίος επικέντρωσε την τοποθέτησή του στη «νέα στρατηγική αντίληψη που χρειάζεται να αναπτύξει η Πρωτοβάθμια Αυτοδιοίκηση, ως προς την κουλτούρα των συνεργασιών, το θεσμικό πλαίσιο, το μοντέλο διοίκησης, τη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού, τις δομές και μεθόδους εργασίας, την απλοποίηση νομικών και διοικητικών διαδικασιών και την αξιοποίηση των δυνατοτήτων και ευκαιριών της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.»

Η ολοκληρωμένη πρόταση της ΚΕΔΕ επί του ζητήματος θα αποφασιστεί / εγκριθεί από Έκτακτη Γενική Συνέλευσή της, μετά την ολοκλήρωση των Ημερίδων – Προγραμμάτων σε όλες τις Περιφέρειες της Χώρας.

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: