Αναρτήθηκε από: Διαχειριστής | 6 Οκτωβρίου, 2015

Έγινε Δεκτή η Αίτηση παραχώρησης χρήσης χώρου στο Πεζονήσι για διεξαγωγή δραστηριότητας αεροσφαίρισης


Τέθηκε υπόψη του σώματος η με αριθμ. 45/28.9.2015 ομόφωνη απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ερέτριας, η οποία εξετάζοντας το αίτημα για παραχώρηση χώρου (Πεζονήσι) για την διεξαγωγή δραστηριότητας αεροσφαίρισης, γνωμοδοτεί θετικά στην παραχώρηση χώρου (Πεζονήσι) για την διεξαγωγή δραστηριότητας αεροσφαίρισης σύμφωνα με την υπ’ αρ. 65/2015 ομόφωνη απόφαση του Τ.Σ. Ερέτριας που συζήτησε το θέμα με την παρουσία μελών του συλλόγου αεροσφαίρισης Νέων Δημιουργικών Μέσων Ενασχόλησης.

«Μετά από αίτημα που υποβλήθηκε στο Δήμο μας, την 11-09-2015 και με αρ. πρ. 9320, από το Σωματείο Αεροσφαίρισης Νέων Δημιουργικών Μέσων Ενασχόλησης, στα πλαίσια της διάδοσης και διαφήμισης του αθλήματος στην Ελλάδα, μας ζητείτε να παραχωρήσουμε το Πεζονήσι (Νησί των Ονείρων), για την διοργάνωση και διεξαγωγή δραστηριότητας – παιχνιδιού αεροσφαίρισης, από το μεσημέρι του Σαββάτου 17 Οκτωβρίου 2015 και την Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015, από το πρωί έως την δύση του ηλίου.

Το Σάββατο 17 Οκτωβρίου θα γίνει προετοιμασία του χώρου όπως καθαριότητα, σήμανση του χώρου όπου βοηθά τους αθλητές για τη διεξαγωγή του αθλήματος και περιήγηση των αθλητών στο χώρο διεξαγωγής του αθλήματος, ώστε να μάθουν καλύτερα τους χώρους του νησιού, ενώ την Κυριακή 18 Οκτωβρίου θα διεξαχθούν οι επίσημοι αγώνες της αεροσφαίρισης.


Το άθλημα της αεροσφαίρισης είναι ένα σύγχρονο σπορ, που προσομοιώνει συνθήκες μάχης. Ένα χόμπι στο οποίο οι αντίπαλοι πρέπει να εξολοθρεύσουν ο ένας τον άλλο χρησιμοποιώντας ειδικά όπλα αεροσφαίρισης, τα οποία λειτουργούν με μπαταρία ή ελατήριο και εκτοξεύουν μικρές σφαιρικές μπίλιες από πλαστικό ή οικολογικό βιοδιασπώμενο υλικό.

Η είσοδος για τους θεατές στο χώρο του νησιού για παρακολούθηση των δραστηριοτήτων, θα γίνεται ανά τρία άτομα και θα πρέπει να είναι ηλικίας από 18 ετών και άνω, οι οποίοι θα φορούν πλαστικά προστατευτικά γυαλιά.

Οι χώροι που αιτούνται αναλυτικά είναι το Νησί των Ονείρων και οι παρακείμενοι χώροι από την είσοδο της γέφυρας προς το νησί (παρκινγκ, εκκλησάκι Αγ. Αναργύρων, ακτές). Εξαιρείται το λιμάνι με τις βάρκες και τους ψαράδες, όπως φαίνεται και στις επισυναπτόμενες φωτογραφίες, από το οποίο θα πραγματοποιείται απλή διέλευση των παιχτών, και όχι διεξαγωγή παιχνιδιού, λόγω της παρουσίας των ψαράδων.

Στο πλαίσιο των ανωτέρω θα επιθυμούνε εάν είναι εφικτό να παραμείνει ανοιχτεί η μεταλλική πύλη που συνδέει τον χώρο της μαρίνας με την δυτική ακτή του Πεζονησίου, για την διάρκεια της παρουσίας των συμμετεχόντων στο χώρο. Ο αριθμός των παιχτών που θα λάβουν μέρος υπολογίζεται στους 60-70, οι οποίοι προέρχονται από πολλές πόλεις της Ελλάδας, όπως Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο Κρήτης, Μυτιλήνη, κ.τ.λ.

Επίσης στο πλαίσιο υποστήριξης από τοπικούς φορείς και επιχειρήσεις ζητούν εφόσον είναι εφικτό τα παρακάτω :

  1. Επαφή με τοπικούς φορείς και επιχειρήσεις για την παροχή χορηγιών προς τους συμμετέχοντες στο παιχνίδι (π.χ. νερό, υπηρεσίες, κ.τ.λ.) και την διαφήμισή τους στο φυλλάδιο και την ιστοσελίδα του παιχνιδιού.
  2. Δυνατότητα διαμονής παιχτών στην περιοχή από το Σάββατο ή και για περισσότερες ημέρες.
  3. Επικοινωνία με το Σύλλογο αλιέων του παρακείμενου στο Πεζονήσι λιμανιού για την προαιρετική παραχώρηση κάποιων σκαφών (βάρκες, φουσκωτά, κ.τ.λ.), τα οποία υπό τις οδηγίες των ιδιοκτητών – καπετάνιων θα μπορούν θα μπορούν να λάβουν ενεργό μέρος στην διεξαγωγή του παιχνιδιού, π.χ. μεταφορά παιχτών κατά την διάρκεια του παιχνιδιού από κάποιο έταιρο σημείο της πόλης προς το Πεζονήσι κατόπιν συνεννόησης με τις αρμόδιες αρχές.

Κάνει δεκτό το 9320/11-09-2015 αίτημα του Σωματείου Αεροσφαίρισης Νέων Δημιουργικών Μέσων Ενασχόλησης.  Παραχωρεί το Πεζονήσι (Νησί των Ονείρων), για την διοργάνωση και διεξαγωγή δραστηριότητας – παιχνιδιού αεροσφαίρισης, από το μεσημέρι του Σαββάτου 17 Οκτωβρίου 2015 και την Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015, από το πρωί έως την δύση του ηλίου, σύμφωνα με το συνημμένο πρόγραμμα που κατέθεσε το  Σωματείο.

Σημειώνεται: Επειδή το εν λόγω άθλημα είναι προσομοίωση μάχης, επισημαίνεται ότι θα πρέπει να υπάρχει στην περιοχή σχολαστική φύλαξη. Προς τούτο θα επισημανθεί στους διοργανωτές της εκδήλωσης να λάβουν τα μέτρα που χρειάζονται.

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: