Αναρτήθηκε από: Διαχειριστής | 4 Οκτωβρίου, 2015

Πρωτότυπη Δράση του Συλλόγου Ενεργών Πολιτών Μέδουσα για τη Διατήρηση & Διάδοση Παραμυθιών, μύθων & παραδοσιακών Παιχνιδιών


Παραμύθια

Κάποτε, ο Αϊνστάιν, όταν ρωτήθηκε από μία μητέρα για το τι θα μπορούσε να κάνει ώστε να γίνει ο γιος της εξυπνότερος, απάντησε περίπου ως εξής: «Διαβάζετέ του παραμύθια».

Η μητέρα, που φάνηκε να μην έχει μείνει απόλυτα ικανοποιημένη από την απάντηση, ρώτησε τι άλλο θα μπορούσε να κάνει, αφού θα του έχει διαβάσει παραμύθια. Η απάντηση που πήρε, τότε, ήταν:

«Διαβάστε του ακόμα περισσότερα παραμύθια!»

Μικρός Πρίγκηπας

Μέσα από τα παραμύθια τα παιδιά μαθαίνουν να εκφράζουν βαθύτερα και αμεσότερα τα συναισθήματα τους, μαθαίνουν αξίες όπως η αλληλεγγύη, η προσφορά, η αγάπη, η φιλία.. Μαθαίνουν για την νίκη του καλού έναντι του κακού, για την ζωή και το θάνατο!Οξύνουν την φαντασία τους, εμπλουτίζουν τη λεκτική τους ικανότητα και πολλά άλλα!

Στη σύγχρονη εποχή, που τα πάντα τείνουν να αντικατασταθούν απο έτοιμες εικόνες και φωνές, η διατήρηση και διάδοση των παραμυθιών και των μύθων είναι αναγκαία! Όπως και των παραδοσιακών παιχνιδιών!!!

παραμύθια

Ο Σύλλογος μας, ετοιμάζει τμήματα στα οποία μικροί και μεγάλοι θα μπορούν να ταξιδεύουν μαζί μας στο κόσμο των παραμυθιών!!!

Καλλιτεχνικά εργαστήρια, παιδική θεατρική ομάδα, συλλογή παλαιών και δημιουργία νέων παραμυθιών καθώς και τοπικών ιστοριών,  παραδοσιακά παιχνίδια και άλλα πολλά θα αρχίσουν να συμβαίνουν όταν «η ανέμη θα αρχίζει να γυρίζει»

Στον κόσμο των παραμυθιών θα συμμετέχουμε όλοι,
μικροί – μεγάλοι μια αγκαλιά!!

Σας προσκαλούμε λοιπόν να συμμετέχετε ενεργά, Γονείς, εκπαιδευτικοί, φίλοι των παραμυθιών, με τις ιδέες σας και τις προτάσεις σας!

Παραμύθια

Τις επόμενες ημέρες, θα δημιουργηθεί ομάδα εθελοντών που θα διοργανώσουν τις δράσεις των παραμυθιών! Η ενημέρωση για την δράση, αρχικά,  θα γίνεται στη σελίδα του συλλόγου μας στο facebook: Ενεργοί Πολίτες (Η Μέδουσα)

Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στο 6980.834.208 και στο email του συλλόγου μας: medousa.eretrias@gmail.com

Θα χαρούμε να σας έχουμε δίπλα μας!

 

Πηγή: Μέδουσα.wordpress.com

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: