Αναρτήθηκε από: Διαχειριστής | 24 Σεπτεμβρίου, 2015

Εισοδηματική ενίσχυση οικογενειών ορεινών και μειονεκτικών περιοχών έως 600 ευρώ


ΠΡΟΣ : Τους Πολίτες-Δημότες των ορεινών και μειονεκτικών περιοχών του Δήμου Ερετρίας (΄Ανω Βάθειας , Γυμνού , Σέτας , οικισμού Γέροντα-Ερετρίας)

Σας ενημερώνουμε ότι οι πολίτες – δημότες του Δήμου μας που κατοικούν στις ορεινές περιοχές  Άνω Βάθεια, Γυμνό, Σέτα και στον οικισμό Γέροντα δικαιούνται εισοδηματική ενίσχυση για το έτος 2015.

Οι Αιτήσεις θα παραλαμβάνονται απο 1 Σεπτεμβρίου έως 31 Νοεμβρίου 2015.

Συγκεκριμένα το ύψος της εισοδηματικής ενίσχυσης  ανέρχεται:

Α) σε εξακόσια(600) ευρώ ετησίως , εφόσον  το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα , των δικαιούχων  δεν υπερβαίνει το ποσό  των τριών χιλιάδων ευρώ (3.000,00 €) ετησίως και

Β) σε τριακόσια(300) ευρώ  ετησίως , εφόσον  το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα , των δικαιούχων  κυμαίνεται μεταξύ  του ποσού των τριών χιλιάδων ευρώ (3.000,00 €)  και του ποσού των τεσσάρων χιλιάδων επτακοσίων ευρώ (4.700,00 €).

Ως ετήσιο οικογενειακό εισόδημα  νοείται  το συνολικό  ετήσιο φορολογούμενο  πραγματικό ή τεκμαρτό, καθώς  και το απαλλασσόμενο  ή φορολογούμενο  με ειδικό τρόπο εισόδημα του φορολογουμένου , της συζύγου του και των ανήλικων τέκνων  από κάθε πηγή . Η παραπάνω κατά περίπτωση εισοδηματική ενίσχυση  δεν λαμβάνεται υπόψη  για τον προσδιορισμό  του ετήσιου  οικογενειακού  εισοδήματος με βάση  το οποίο χορηγείται αυτή.

Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται να καταθέσουν οι δικαιούχοι είναι τα εξής:

  • Αίτηση του δικαιούχου , με τα στοιχεία του και τον Τραπεζικό  λογαριασμό  του δικαιούχου (όπως αναγράφεται στην πρώτη σελίδα του τραπεζικού βιβλιαρίου ή σε φωτοτυπία αυτής. Ο αριθμός λογαριασμού πρέπει να είναι  σε μορφή ΙΒΑΝ (τουλάχιστον  27 χαρακτήρες χωρίς κενά , π.χ. GR1234567890123456789012345) . Ο δικαιούχος πρέπει να είναι ΠΡΩΤΟΣ    του λογαριασμού τον οποίο δηλώνει)

  • Βεβαίωση του Δημάρχου του τόπου κατοικίας του δικαιούχου από την οποία  να προκύπτει η επί διετία τουλάχιστον διαμονή  του σε συγκεκριμένη ορεινή  και μειονεκτική περιοχή Οδηγίας 85/148/ΕΟΚ .

  • Φωτοτυπία Ταυτότητας ή διαβατηρίου για τους υπηκόους κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης .

  • Αντίγραφο εκκαθαριστικού 2015 (για εισοδήματα του προηγούμενου έτους).

  • Υπεύθυνη Δήλωση , περί   της μη είσπραξης  της οικονομικής ενίσχυσης άλλη φορά από την ίδια οικογένεια ,

Προκειμένου να αποφευχθεί η ταλαιπωρία των πολιτών-δημοτών μας , που δικαιούνται την εισοδηματική ενίσχυση, ο Δήμος μας θα παραλαμβάνει τις Αιτήσεις με τα δικαιολογητικά από τα ΚΕΠ(ΕΡΕΤΡΙΑΣ & ΑΜΑΡΥΝΘΟΥ), προκειμένου να τα αποστείλει για έλεγχο στις αρμόδιες υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης .

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: