Αναρτήθηκε από: Διαχειριστής | 14 Ιουλίου, 2015

Συνεργασία της Δημάρχου Ερέτριας με τον Δήμαρχο Δελφών


Τον Δήμαρχο Δελφών Θανάση Παναγιωτόπουλο υποδέχθηκε χθες (Σάββατο 11 Ιουλίου) το απόγευμα και καλωσόρισε στο Δημαρχείο της Ερέτριας, η Δήμαρχος Αμφιτρίτη Αλημπατέ.

Η ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΕΡΕΤΡΙΑΣ

Οι δύο τους, γενικότερα, συζήτησαν για τα δύσκολα και επείγοντα ζητήματα που αφορούν στην οικονομική και κοινωνική πραγματικότητα που διερχόμαστε και τα οποία εντείνουν περαιτέρω τις δύσκολες συνθήκες λειτουργίας των τοπικών οικονομιών και διαχείρισης της κοινωνικής συνοχής και κατ’ επέκταση, το έργο των Δήμων για την αντιμετώπισή τους.

Οι Δήμαρχοι Ερέτριας και Δελφών, ειδικότερα συζήτησαν για την εν εξελίξει συνεργασία τους (μαζί με τον Δήμο Ορχομενού, την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και το Υπουργείο Πολιτισμού) ως προς την υλοποίηση της ολοκληρωμένης δράσης «ιστορικής – πολιτιστικής διαδρομής των αρχαίων θεάτρων και μουσείων Δελφών, Ορχομενού και Ερέτριας».

Ένα επώνυμο προϊόν πολιτιστικού τουρισμού, με ταυτότητα, συνεκτικό κεντρικό θέμα, προσδιορισμένη γεωγραφική περιοχή και συναφή αξιοθέατα και υποδομές. Που μπορεί να αποτελέσει κινητήριο μοχλό για βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη, προσελκύοντας επισκέπτες, επιμηκύνοντας την τουριστική περίοδο και δημιουργώντας ευκαιρίες επιχειρηματικότητας και απασχόλησης. Με το σχεδιασμό του να περιλαμβάνεται στις προτεραιότητες και τη χρηματοδότησή του να προβλέπεται από το ΣΕΣ/ΕΣΠΑ 2014‐2020.

Η ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΟΥ ΧΟΡΩΔΙΑΚΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΜΑΡΥΝΘΟΥ

Η Δήμαρχος Ερέτριας και ο Δήμαρχος Δελφών, στη συνέχεια, μετέβησαν στην Αμάρυνθο και συγκεκριμένα, στο χώρο του «Πέτρινου» Δημοτικού Σχολείου. Εκεί όπου πραγματοποιήθηκε το 6ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Αμαρύνθου, με διοργανωτή τον τοπικό Καλλιτεχνικό Σύλλογο και με τη συμμετοχή των πολυφωνικών χορωδιών Αμαρύνθου, Ερέτριας, Δυστίων και Άμφισσας (διοικητικής έδρας του Δήμου Δελφών).

Οι δύο τους, συνεχάρησαν διοργανωτές και συμμετέχοντες για την εξαιρετική εκδήλωση. Με τη Δήμαρχο Ερέτριας Αμφιτρίτη Αλημπατέ να τονίζει ότι, «ο Δήμος θα συνεχίσει να είναι αρωγός στις δημιουργικές πρωτοβουλίες και το έργο των τοπικών συλλογικών φορέων πολιτισμού».

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: