Αναρτήθηκε από: Διαχειριστής | 24 Ιουνίου, 2015

Με επιτυχία υλοποιήθηκαν οι Ημέρες Καριέρας και τεχνικής συνάντησης στην Ερέτρια


Πραγματοποιήθηκαν οι 2 Ημέρες Καριέρας την Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015 και το Σάββατο 20 Ιουνίου 2015 στο 2ο Δημοτικό σχολείο Ερέτριας.

Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη «Ευβοϊκή Πρωτοβουλία για την Απασχόληση και την Ανάπτυξη» στο πλαίσιο της υλοποίησης της πράξης «Τοπικά Σχέδια για την Απασχόληση προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας στο Νομό Εύβοιας» που συγχρηματοδοτείται από το Ε.Π. Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007-2013 του ΕΣΠΑ (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) σε συνεργασία με το Δήμο Ερέτριας και το ΕΚΠΕΘΕ διοργάνωσαν δύο Ημέρες Καριέρας, την Παρασκευή 19.06.2015 και ώρα 17:00-21:00  και το Σάββατο 20.06.2015  ώρα 10:00-15:30 και 17:00-21:00 στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ερέτριας (Αίθουσα Εκδηλώσεων).

Στο πλαίσιο αυτό παρουσιάστηκαν εισηγήσεις από έγκριτους ακαδημαϊκούς, επιστήμονες και ερευνητές στο πεδίο της απασχόλησης, της επιχειρηματικότητας, της κοινωνικής οικονομίας και της αγοράς εργασίας καθώς και παρεμβάσεις στελεχών επιχειρήσεων – εκπροσώπων παραγωγικών τάξεων και φορέων της κοινωνίας των πολιτών που ενδιαφέρονται άμεσα για τα θέματα της οικονομίας, της επιχειρηματικότητας και της εύρεσης εργασίας-απασχόλησης.

Επιπρόσθετα, οι ημέρες καριέρας προσέφεραν τη  δημιουργία ευκαιριών για την ανάπτυξη δικτύων και συνεργασιών μεταξύ της Α.Σ. και τοπικών φορέων και συλλόγων (τοπικές επιχειρήσεις, επιμελητήρια και ενώσεις εργοδοτών, επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών εύρεσης ανθρώπινου δυναμικού, κέντρα επαγγελματικής κατάρτισης κ.λπ.). Επίσης, βασικός στόχος των εκδηλώσεων ήταν να δημιουργηθούν ευκαιρίες καριέρας, δηλαδή συναντήσεις ανέργων με υποψήφιους εργοδότες και στελέχη επιχειρήσεων που εξασφαλίζουν την άμεση επαφή μεταξύ των επιχειρήσεων και του ανθρώπινου δυναμικού που αναζητά εργασία.

Την Έναρξη των Εργασιών εκ μέρους του Δήμου Ερέτριας κήρυξε ο Αντιδήμαρχος Δήμου Ερέτριας κ. Ιωάννης Λάμπρου που τόνισε την υποστήριξη και το ενδιαφέρον της Δημάρχου Ερέτριας κας Αμφιτρίτης Αλημπατέ και του Δημοτικού Συμβουλίου Ερέτριας για την καταπολέμηση της ανεργίας και την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας. Επιπλέον, χαιρετισμό απεύθυνε ο βουλευτής Εύβοιας κ. Νικόλαος Μαυραγάνης και ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Δημήτριος Αργύρης εκ μέρους της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας. Επίσης, τις εργασίες των Ημερών Καριέρας παρακολούθησαν μεταξύ άλλων, δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Ερέτριας, εκπρόσωποι πολλών παραγωγικών και κοινωνικών φορέων του Δήμου Ερέτριας, ερευνητές, τοπικοί επιχειρηματίες, εκπαιδευτικοί, άνεργοι, νέοι επιστήμονες, νέοι αγρότες και ωφελούμενοι του προγράμματος.

Αξίζει να επισημανθεί ότι σε κάθε θεματική συνεδρία των Ημερών Καριέρας πραγματοποιήθηκαν παρεμβάσεις από εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων της περιοχής, των εκπροσώπων της κοινωνίας των πολιτών και των συμμετεχόντων καθώς και  συζήτηση επί των παρουσιάσεων και των θεμάτων αναφοράς, ενώ στους συμμετέχοντες δόθηκαν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Το έργο «Τοπικά Σχέδια για την Απασχόληση προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας στο Νομό Εύβοιας» υλοποιείται στο πλαίσιο του Ε.Π. Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007-2013 του ΕΣΠΑ, και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ).

Διενέργεια Τεχνικής Συνάντησης για την πράξη «Τοπικά Σχέδια για την Απασχόληση προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας στο Νομό Εύβοιας»

Στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου με τίτλο: «Ευβοϊκή Πρωτοβουλία για την Απασχόληση και την Ανάπτυξη»  MIS 430024  που χρηματοδοτείται για την εκτέλεση της πράξης από το ΕΣΠΑ, το ΠΕΠ Στερεάς Ελλάδας και το Επιχειρησιακό πρόγραμμα Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού του Υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, στο οποίο ο Δήμος Ερέτριας είναι εταίρος διενεργήθηκε μία τεχνική συνάντηση μεταξύ των συντονιστών εταίρων των Αναπτυξιακών Συμπράξεων της Στερεάς Ελλάδας.

Η τεχνική συνάντηση διεξήχθη την Παρασκευή, 19.06.2015, από τις 11:00-14:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ειρηνοδικείου Ερέτριας.

Βασικός σκοπός της τεχνικής συνάντησης ήταν η  δικτύωση όλων των Α.Σ. των ΤΟΠΣΑ Στερεάς Ελλάδος, με στόχο την ανάπτυξη σταθερών δεσμών για την από κοινού επίτευξη των στόχων ενίσχυσης της απασχόλησης και της ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας και της κοινωνικής επιχειρηματικότητας.

Αναλυτικότερα, οι εργασίες της Τεχνικής Συνάντησης περιελάμβαναν τα κάτωθι:

  • Παρουσίαση των Σχεδίων Δράσης των Α.Σ.
  • Καταγραφή και αξιολόγηση των κοινών σημείων των Σχεδίων Δράσης.
  • Ανταλλαγή τεχνογνωσίας – Συλλογή και επεξεργασία μεθοδολογικών εργαλείων και πρακτικών ανεύρεσης και κινητοποίησης επιχειρήσεων για πρόσληψη ωφελουμένων.
  • Ανταλλαγή τεχνογνωσίας – Συλλογή και επεξεργασία μεθοδολογικών εργαλείων για τις καλές πρακτικές σύστασης και λειτουργίας Κοιν.Σ.Επ.

Τα οφέλη από τη διεξαγωγή της Τεχνικής Συνάντησης είναι τα εξής:

  • Η δικτύωση Α.Σ. του Σχεδίου Δράσης με άλλες Α.Σ. που έχουν ίδιους ή παρεμφερείς στόχους.
  • Η συστηματική και αποτελεσματική ενίσχυση των δεσμών ανάμεσα στις Α.Σ. και η διάδοση των καλών πρακτικών.
  • Η από κοινού αντιμετώπιση προβλημάτων που παρουσιάζονται κατά την υλοποίηση των Σχεδίων.

Τα προϊόντα της Τεχνικής Συνάντησης είναι τα ακόλουθα:

  • Μία έκθεση αναφοράς που θα προτείνει την εισαγωγή – υιοθέτηση μεθοδολογικών εργαλείων και πρακτικών ανεύρεσης και κινητοποίησης επιχειρήσεων για πρόσληψη ωφελουμένων.
  • Μια έκθεση αναφοράς που θα προτείνει την εισαγωγή – υιοθέτηση μεθοδολογικών εργαλείων και πρακτικών ενίσχυσης της αποτελεσματικότητας στο σκέλος της δημιουργίας κοινωνικών επιχειρήσεων.
Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: