Αναρτήθηκε από: Διαχειριστής | 9 Ιουνίου, 2015

Ενότητα δυνάμεων και ανάληψη σχεδιασμένων δράσεων για την περαιτέρω ανάπτυξη του Τουρισμού


Πιο κοντά από ποτέ για την αποκατάσταση του Αρχαίου Θεάτρου Ερέτριας

Η Δήμαρχος Ερέτριας Αμφιτρίτη Αλημπατέ έδωσε το «παρών» στο Συνέδριο (εξ άλλου, ήταν και μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του) με θέμα «Νέες Προοπτικές – Εργαλεία – Τάσεις του Τουρισμού στην Εύβοια» που διοργάνωσε την Κυριακή 7 Ιουνίου, στο ξενοδοχείο «Lucy» στη Χαλκίδα, το Επιμελητήριο Εύβοιας.

Η Δήμαρχος Ερέτριας, υποδέχθηκε με χαμόγελο ικανοποίησης, τόσο το χαρακτηρισμό του Αρχαίου Θεάτρου Ερέτριας ως «προμετωπίδας του πολιτιστικού τουρισμού στην Εύβοια», από τον οικονομικό επόπτη του Επιμελητηρίου, Βαγγέλη Κούκουζα που παρουσίασε εισήγηση της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου, όσο και τη θέση ότι «η Ερέτρια αποτελεί τον σημαντικότερο και πιο οργανωμένο αρχαιολογικό χώρο στην ΕύΒοια», από την καθ’ ύλην αρμόδια δ/ντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Εύβοιας, Παρή Καλαμαρά.

Παραδοχές που ενισχύουν το ρόλο της Ερέτριας στις «Πολιτιστικές Διαδρομές στη Στερεά» που έχει ήδη εξαγγείλει ως στόχο η Περιφέρεια, με συνεκτικό ιστό τα αρχαία θέατρα Δελφών, Ορχομενού και Ερέτριας και τους αντίστοιχους αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία τους να αποτελούν ευκαιρία πιστοποιημένου και ελκυστικού τουριστικού προϊόντος.

Με αυτές τις παραδοχές και τους στόχους που αποτελούν κοινό κτήμα και με την οριστική μελέτη που εκπόνησε το «Διάζωμα» και έχει ήδη τεθεί προς έγκριση από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, η Δήμαρχος Ερέτριας συνεργάζεται στενά με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη και τον Αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας Φάνη Σπανό, ώστε σύντομα να έρθει η στιγμή που το ώριμο έργο αποκατάστασης του Αρχαίου Θεάτρου της Ερέτριας θα ενταχθεί προς συγχρηματοδότησή στο νέο κοινοτικό πρόγραμμα για τον πολιτισμό και θα ξεκινήσει.

Γενικότερα, για το Συνέδριο, η Δήμαρχος Ερέτριας δήλωσε ότι «ήταν επιτυχημένο. Ανέδειξε όλες τις ομορφιές, τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά και ιδιαίτερα πλεονεκτήματα της Εύβοιας. Ένωσε όλους τους Φορείς της Εύβοιας, δημόσιους και ιδιωτικούς, στον κοινό αγώνα για ανάπτυξη. Και τώρα, μετά την εξαγωγή των συμπερασμάτων, αναλαμβάνονται δράσεις για την επίτευξη του υψηλού στόχου της αύξησης του τουρισμού σε όλες τις μορφές του.»

Η Δήμαρχος Ερέτριας, τέλος, συνεχάρη δημόσια τον Πρόεδρο και τα μέλη της Διοίκησης του Επιμελητηρίου καθώς και τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής για την ανάληψη της πρωτοβουλίας και την άψογη διεξαγωγή του Συνεδρίου.

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: