Αναρτήθηκε από: Διαχειριστής | 23 Απριλίου, 2015

Παρεμβάσεις του Δήμου Ερέτριας για αποκατάσταση των χώρων εγκατάστασης πυλώνων υψηλής τάσης


ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΤΗΣ ΑΔΜΗΕ Α.Ε.

Σε αποκατάσταση των εντός των ορίων του τέως Δήμου Αμαρυνθίων χώρων, όπου έχουν εγκατασταθεί οι πυλώνες της γραμμών μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας του δικτύου υψηλής τάσης, θα προχωρήσει ο Δήμος Ερέτριας.

Οι εργασίες αποκατάστασης των δρόμων, τα συνοδά έργα αντιπλημμυρικής προστασίας και οι δενδροφυτεύσεις θα πραγματοποιηθούν με μηχανήματα που θα παραχωρήσει στο Δήμο Ερέτριας η ΑΔΜΗΕ Α.Ε. (Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας / καθ’ ολοκληρία θυγατρική της ΔΕΗ Α.Ε.).

Η θετική αυτή εξέλιξη είναι αποτέλεσμα της προσπάθειας της νέας Δημοτικής Αρχής να ενεργοποιήσει υποχρεώσεις της ΔΕΗ που είχαν αναληφθεί από το 2009, με την έναρξη εγκατάστασης των σχετικών πυλώνων, βάσει συμφωνηθέντων μεταξύ του τότε Γεν. Δ/ντή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας της Επιχείρησης και κλιμακίου Δημοτικών Συμβούλων και Κοινοτικών Συμβούλων Γυμνού, συνοδευόμενων από τον πρώην Βουλευτή Δημ. Πιπεργιά.

Στο σχετικό αίτημα της Δημοτικής Αρχής περί ενεργοποίησης-υλοποίησης της τότε συμφωνίας, ανταποκρίθηκε η ΑΔΜΗΕ Α.Ε., που αποτελεί καθ’ ολοκληρία θυγατρική και συνέχεια της ΔΕΗ Α.Ε. στα δίκτυα μεταφοράς και διανομής ηλεκτρικής ενέργειας.

Η ΑΔΡΑΝΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΩΝ ΕΤΩΝ ΑΙΤΙΑ ΝΑ ΧΑΘΟΥΝ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΟ 20KW ΚΑΙ Η ΓΡΑΜΜΗ ΜΕΣΗΣ ΤΑΣΗΣ ΓΥΜΝΟΥ-ΣΕΤΤΑΣ

Σημειώνεται ότι στη συμφωνία του 2009, συμπεριλαμβάνονταν επίσης τόσο η κατασκευή γραμμής μεταφοράς μέσης τάσης από Γυμνό προς Σέττα όσο και η κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου δυναμικότητας 20ΚW. Δυστυχώς όμως, η αδράνεια που επιδείχθηκε κατά την περίοδο της απελθούσας Δημοτικής Αρχής, στην πράξη ακύρωσε αυτό το τμήμα της συμφωνίας.

H εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στην ηπειρωτική Ελλάδα, όπως θεωρείται η Εύβοια, έχει φτάσει πλέον σε κορεσμό ενώ, γενικότερα, η ανάπτυξη του δικτύου έχει περιέλθει ως αρμοδιότητα στη ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. (Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας), επίσης καθ’ ολοκληρία θυγατρική της ΔΕΗ Α.Ε. που όμως δεν αναγνωρίζει τη συγκεκριμένη υποχρέωση με αποτέλεσμα να χαθεί το φωτοβολταικό πάρκο.

 

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: