Αναρτήθηκε από: Διαχειριστής | 20 Απριλίου, 2015

Ενημερωτική συνάντηση του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης Δήμου Ερέτριας


Ενημερωτική συνάντηση του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης Δήμου Ερέτριας για την έναρξη της υλοποίησης των εκπαιδευτικών προγραμμάτων

 Την Τετάρτη, 15/04/2015, στις 19:30, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Γυμνό διενεργήθηκε ενημερωτική συνάντηση μεταξύ του Υπευθύνου Εκπαίδευσης, Ανάπτυξης και Διασφάλισης Ποιότητας του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης Δήμου Ερέτριας και στελεχών αυτοδιοίκησης του Δήμου Ερέτριας, εκπροσώπων Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Νηπιαγωγείων, Δημοτικών Σχολείων και Γυμνασίων του Δήμου Ερέτριας, εκπροσώπων των Πολιτιστικών Συλλόγων και κοινωνικών-παραγωγικών φορέων που εδρεύουν και δραστηριοποιούνται στο Δήμο Ερέτριας και δημοτών.

Η Δήμαρχος, με την παρουσία της στη συνάντηση, διατύπωσε τη θέση ότι τα Κέντρα Διά Βίου Μάθησης είναι ένα χρήσιμο, πρακτικό και ουσιαστικό «εργαλείο» στον τομέα της Εκπαίδευσης, Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης σε τοπικό επίπεδο, το οποίο μπορούν να αξιοποιήσουν οι δημότες-πολίτες με απώτερο στόχο την επιμόρφωσή τους με νέες γνώσεις, την ενίσχυση των προσόντων τους και τη βελτίωση των δεξιοτήτων τους σε κάθε επίπεδο.

Στο πλαίσιο αυτό, απεύθυνε πρόσκληση στους δημότες για να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους στη διαδικασία κατάθεσης αιτήσεων και έναρξης εκπαιδευτικών προγραμμάτων που αφορούν τις εξής θεματικές ενότητες:Οικονομία-Επιχειρηματικότητα, Ποιότητα Ζωής-Περιβάλλον, Νέες Τεχνολογίες, Γλώσσα και Επικοινωνία, Κοινωνικές Δεξιότητες και Δράσεις, Πολιτισμός και Τέχνη και Προγράμματα Ευάλωτων Κοινωνικά Ομάδων. Δήλωσε τέλος, ότι ο Δήμος, στέκεται αρωγός σ’ αυτήν την προσπάθεια και θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να οργανωθούν και υλοποιούν εκπαιδευτικά τμήματα στην Ερέτρια, την Αμάρυνθο και το Γυμνό, διευκολύνοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο την πρόσβαση των εκπαιδευόμενων και την εξοικονόμηση των πόρων τους (χρόνο μετάβασης, έξοδα μετακίνησης κ.λπ.).

Ο Υπεύθυνος Εκπαίδευσης, Ανάπτυξης και Διασφάλισης Ποιότητας του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης Δήμου Ερέτριας τόνισε ότι η μάθηση που παρέχεται στα Κέντρα Διά Βίου Μάθησης είναι προσαρμοσμένη στις ανάγκες της εκπαίδευσης ενηλίκων, δίνοντας προτεραιότητα στις ανάγκες του εκπαιδευόμενου. Σκοπός δεν είναι η απόκτηση πιστοποιημένων γνώσεων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν, άμεσα, για τη βελτίωση της επαγγελματικής θέσης στην αγορά εργασίας. Κυρίως, είναι γνώσεις που στοχεύουν πρωτίστως στις αρχές και τους σκοπούς της εκπαίδευσης ενηλίκων (εμπλουτισμός γνώσεων, ανάπτυξη και βελτίωση ικανοτήτων και δεξιοτήτων, ανάπτυξη της προσωπικότητας του ατόμου κ.λπ.). Τα προγράμματα που παρέχονται στα Κέντρα Διά Βίου Μάθησης έχουν αναπτυχθεί για να εξυπηρετήσουν τον παραπάνω σκοπό και είναι αποτέλεσμα συνεργασίας πολλών και εξειδικευμένων επιστημόνων και φορέων με μεγάλη εμπειρία στην εκπαίδευση ενηλίκων.

Υπογραμμίζεται ότι για τη συμμετοχή στα τμήματα μάθησης βασική προϋπόθεση και προαπαιτούμενο είναι το όριο της ηλικίας, δηλαδή, να είναι 18 ετών και άνω. Επιπρόσθετα, στο πλαίσιο των αρχών της ισότητας των ευκαιριών και της μη διάκρισης εξαιτίας της φυλής ή της εθνικής καταγωγής, της θρησκείας ή και των πεποιθήσεων, της ύπαρξης αναπηρίας, του φύλου και της ηλικίας, τα παρεχόμενα εκπαιδευτικά προγράμματα μέσα από τα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης απευθύνονται σε όλους τους ενήλικες,  άνεργους και εργαζόμενους, ανεξάρτητα από φύλο, μορφωτικό επίπεδο, χώρα καταγωγής, θρησκεία, τόπο διαμονής, νέους, φοιτητές κ.λπ., με μόνη προϋπόθεση το ενδιαφέρον τους για γνώση και ενεργό συμμετοχή.

Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να παρακολουθήσουν τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης Δήμου Ερέτριας παρακαλούνται να υποβάλουν τις αιτήσεις τους το συντομότερο δυνατό. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επιλέξουν έως δύο (2) εκπαιδευτικά προγράμματα με σειρά προτεραιότητας.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα θα υλοποιηθούν ανάλογα με τον αριθμό των αιτήσεων και τον τόπο διαμονής των ενδιαφερόμενων, σε εκπαιδευτικούς χώρους, στα κατά τόπους δημοτικά διαμερίσματα.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα ολοκληρώνονται στις 30/06/2015.

 

Η  αίτηση μπορεί να υποβληθεί με  τους ακόλουθους τρόπους:

  • αποστέλλεται σε ηλεκτρονική μορφή στην ηλεκτρονική διεύθυνση kdvm907@gmail.com  είτε
  • παραδίδεται ιδιοχείρως στο Ν.Π.Δ.Δ. «Ο ΔΑΦΝΗΦΟΡΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝ» Δήμου Ερέτριας,  Τιμοκράτους Φανοκλέους 1, (Κτίριο Παιδικού Σταθμού Ερέτριας), τηλ.: 22290-60605 & 22290-60630.

 

Η αίτηση (συνοδευόμενη από το παράρτημα) είναι διαθέσιμη σε ηλεκτρονική μορφή στην ιστοσελίδαwww.dafniforosapollon.gr και σε έντυπη μορφή στα γραφεία του Ν.Π.Δ.Δ. «Ο ΔΑΦΝΗΦΟΡΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝ», στα Δημοτικά διαμερίσματα και στα ΚΕΠ του Δήμου Ερέτριας.

Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον Υπεύθυνο Εκπαίδευσης, Ανάπτυξης και Διασφάλισης Ποιότητας του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης Δήμου Ερέτριας κ. Ευάγγελο Ι. Χαϊνά στα σταθερά τηλέφωνα: 22290-60605 & 22290-60630 καθώς και στο κινητό τηλέφωνο: 6978002216, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: