Αναρτήθηκε από: Διαχειριστής | Απρίλιος 7, 2015

Δημοτική Βιβλιοθήκη Αμαρύνθου


Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Αμαρύνθου του Ν.Π.Δ.Δ “Ο Δαφνηφόρος Απόλλων” του Δήμου Ερέτριας πραγματοποίησε εκδήλωση ενημέρωσης-ευαισθητοποίησης στα πλαίσια της καμπάνιας –Ένα στα πέντε- του Συμβουλίου της Ευρώπης κατά της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν η Δήμαρχος Ερέτριας κ. Αμφιτρίτη Αλιμπατέ, αιρετοί, γονείς και παιδιά. Το υλικό που χρησιμοποιήθηκε στην εκδήλωση προήλθε από το γραφείο της Βουλευτού κ. Έλενας Ράπτη η οποία είναι υπεύθυνη της καμπάνιας στην Ελλάδα.

Την εκδήλωση πλαισίωσαν:
Η Νηπιαγωγός κ. Ζωή Λάμπρου η οποία αφηγήθηκε το παραμύθι της καμπάνιας “Η Κίκο και το χέρι” και πραγματοποίησε το βιωματικό μέρος της εκδήλωσης. Η Ψυχολόγος-Σχολική Ψυχολόγος κ. Βιβή Ρουμπή που μίλησε για τον “Κανόνα του εσώρουχου” και επισήμανε σημαντικές λεπτομέρειες σχετικές με το θέμα στους γονείς. Επίσης προβλήθηκε η ταινία”Το μυστικό της Νίκης” η οποία αποτελεί το νέο εργαλείο της Ελληνικής καμπάνιας.

Η ταινία δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να μάθουν πότε ένα άγγιγμα ή ένα μυστικό είναι καλό και πότε κακό , πότε ένα δώρο γίνεται δωροδοκία και πως μπορεί ένα παιδί να αποφύγει μια κατάσταση που απειλεί την ασφάλεια του.


Η Δημοτική Βιβλιοθήκη απευθύνει ευχαριστίες:
Στην κ. Έλενα Ράπτη και τους συνεργάτες της για το υλικό, την άψογη καθοδήγηση και συνεργασία. Στις κ. Βιβή Ρουμπή και Ζωή Λάμπρου για την εθελοντική βοήθεια τους στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης. Την Δήμαρχο μας κ. Αμφιτρίτη Αλιμπατέ και τον πρόεδρο του Ν.Π.Δ.Δ “Ο Δαφνηφόρος Απόλλων” κ. Νίκο Μεταξά για την στήριξη και συμπαράσταση καθώς δείχνουν ιδιαίτερη ευαισθησία σε θέματα παιδιού και οικογένειας.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: